AndrzejK12 17.07.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 Nie chcemy spalarni śmieci w kwidzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 17.07.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2010 NIE CHCEMY SPALARNI ŚMIECI W KWIDZYNIE Apel do wszystkich okolicznych mieszkańców - jeśli nie chcecie tysięcy tirów rocznie ze śmieciami z całego województwa, jeśli nie chcecie żeby zasmrodzili nam okolicę dymem z palonych śmieci, jeśli nie chcecie żeby wasze dzieci i wnuki były trute rakotwórczymi dioksynami i innymi świństwami to chociaż w rozmowach nie bądźcie bierni.Niech Kwidzyn i okolice nie stanie się miejscem, w którym cwaniaczki z Trójmiasta i całego województwa będą pozbywać się śmierdzącego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatos 18.07.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2010 Jako miłośnik Mody Na Sukces domagam się poruszania przez Panią Inwestor wątków obyczajowych i ekologicznych np. inwestor o północy pacyfikowany przez dwa radiowozy czy poćwiartowane ciało zaskrońca na działce sąsiada. A tak naprawdę to chodzi o to, że nie pamiętamy jakim samochodem jeździ Agatos z Toronto. A teraz bić Niemca pod Grunwaldem. Klarowność i forma posta spowodowana upałem a tak naprawdę to NIE CHCEMY SPALARNI ŚMIECI W KWIDZYNIE Witam Pana Inwestora dobre pytanie o to jakim samochodem jeżdżę - od dwóch miesięcy nie swoim a od paru tygodniu w końcu jakimś . Ale to długa historia i jak nas zaprosicie na zwiedzanie włości to przy piwku opowiem. Aczkolwiek jeżeli będziemy mieli czym przyjechać. Wiecha rzeczywiście super, dom rośnie w oszałamiającym tempie i niedługo się wprosimy na kawę na tarasie Pozdrowionka P.S. Zapomniałabym - Precz ze spalarnią w Kwidzynie ))) Ale do Toronto jej nie przenoście jakby coś )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam 791719507315 20.07.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam, Jeżeli są Państwo zainteresowani to zapraszam do Mikołowa, woj. śląskie ulica Metalowców. Pozdrawiam Witaj agnesaga, Przymierzamy się z żoną do rozpoczęcia budowy od wiosny 2011. Czy moglibyśmy wpaść do Ciebie i obejrzeć domek "na żywo"? Jesteśmy z Rybnika. Pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatos 27.07.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Moi kochani Inwestorzy, z niepokojem obserwuję kompletny brak Waszej aktywności na forum !. Co jakiś czas sprawdzam, czy są nowe wpisy a tu nic . Mam nadzieję, że Pani Inwestor się poprawi i uzupełni forum o aktualne wpisy i zdjęcia. No chyba, że macie wakacje.... Pozdrowionka z Toronto:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 27.07.2010 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Droga Agatos i resztabrak naszej aktywności na forum oznacza, iż z budową nic specjalnego się nie dziejeaktualnie oczekujemy na pojawienie się dekarzy - kiedyś tam a poniżej informacja co w międzyczasie się działo- upał, powyżej 30stop C, nie dawało się pracować- deszcz, nie daje się pracowaćPomimo tego:1. Primo zdjęliśmy szalunki ze słupów – zdjęcie zamieszczę w przyszłości2. Secundo inwestor wykosił nasze, blisko 2m chaszcze, dzięki czemu nasza działka nabrała ponownie uroku - zdjęcia jak powyżej3. Terzo po niedawnej ulewie okazało się , że duża część piasku podsypującego fundamenty spłynęła na działkę – wina położenia membrany na dach przy braku rynien – więc obłożyliśmy nasz dom folią aby uchronić pozostała ilość piachu przed wymyciem.4. Quatro dachówka zamówiona, czeka na odebranie – dla przypomnienia Roben Fleming miedziana angobowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 27.07.2010 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Chciałabym kontynuować wątek mojego ślubnego - spalarnia śmieci w KwidzynieNIE CHCEMY SPALARNI ŚMIECI W KWIDZYNIE!!!!!!!bez naszego protestu wybudują nam kolejny komin, który będzie truł nas i nasze dzieci.Ja jestem przeciw - spalarni mówię NIE NIE NIEzapraszam do dyskusji na forum i prywatnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.07.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 NIE CHCEMY SPALARNI ŚMIECI W KWIDZYNIE!!!!!!! Ja też jestem na NIE!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 27.07.2010 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 dzięki za wsparcie nareszcie widać, że ktoś jest przeciw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesaga 27.07.2010 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witaj agnesaga, Przymierzamy się z żoną do rozpoczęcia budowy od wiosny 2011. Czy moglibyśmy wpaść do Ciebie i obejrzeć domek "na żywo"? Jesteśmy z Rybnika. Pozdrawiam adam Witam, serdecznie zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 28.07.2010 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Zdjęcia słupów jeszcze nie wklejone, bo narożniki związały z deskami szalunkowymi i słupy wyglądają jakby ktoś im te narożniki młotkiem od...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 02.08.2010 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) Przyjechała nasza dachówkahttp://img638.imageshack.us/img638/9689/dsc02590r.jpg Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez LenaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 02.08.2010 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 (edytowane) są!!! kto? nasze majstry dziś się wzięły i przyszły na budowę.http://img440.imageshack.us/img440/351/dsc02626l.jpg Jutro mają wylewać chudziak?jestem bardzzzzo zadowolonnnna nawet z tego wszystkiego wybrałam okno dachowe do łazienki Fakro PPP-V U3 78*140, jest to okno uchylno-obrotowe, co oznacza, że jak będę w łazience i uchylę okno to nie oberwę nim w głowę. Drugi plus, jak będę chciała umyś okno to nie będzie problemu. Jedyny minus - droższe od obrotowego. Edytowane 2 Sierpnia 2010 przez LenaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 02.08.2010 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Koniec budowy - mondeo nie wytrzymało ciężaru 3 dziewczyn - będę je nosił na barana więc nie będzie czasu i sił na budowanie.Dobranoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 04.08.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 A dlaczego Mondeo nie wytrzymało? A dlatego, że to kara za pracę w niedzielę.A jak do tego doszło?W piękny niedzielny poranek postanowiliśmy nadrobić trochę zaległości na działce.Wzięliśmy ze sobą dmuchany basenik, dzieci i nowo nabytą strugarkę do drewna i do roboty.Postanowiliśmy zająć się naszymi legarami tarasowymi.Dzieci zażywały wodnych i błotnych kompieli a my strugarką przygotowywaliśmy legary.Nawet dwa z ośmiu udało nam się zaimpregnować. Po tak dobrze zakończonym dniu wpakowaliśmy się do Mondeo i … zdechł.Teraz nie mamy samochodu.A co zrobił nasz majster? W poniedziałek z rana przekazał inwestorowi długa listę zakupów – to się nazywa mieć pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 04.08.2010 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Co to był za dzień Od rana padałoLegary oheblowane przez inwestora zostały wyjęte z garażu aby nie przeszkadzały w wylewaniu chudziaka aż tu nagle … deszczLegary zmokły, chudziak nie wylany, dachówka ciągle czeka na ziemi jednym słowem masakra budowlana.Oliwy do ognia dolała nam pani od rynien mówiąc że nasze PCV będą dopiero w czwartek a nie jak ustaliliśmy na dziś, a nasi budowlańcy od rynien chcą zaczynać. Ale jest jeden pozytyw – inwestor zrobił zdjęcia naszych samodzielnie wykonanych słupów tarasowych więc wieczorem je wkleję. I przypomniałam sobie, że o rynnach jeszcze ani słowa nie napisałam, a więc nadrabiam tą zaległośćDługo zastanawialiśmy się jakie PCV wziąć – Gamrat czy GalekoPoszłam z inwestorem oglądać próbniki i co? Zachwyciły mnie rynny Gamrat Magnat miedzianehttp://a.imageshack.us/img6/6767/73335208.pngPrzejechaliśmy się po okolicy, wszędzie brązowe PCV aż w końcu trafiliśmy na podobny dach, dachówkę, rynny jakby te same i …Szybka decyzja kupujemy Magnata miedzianego a jak będzie to się okaże, ale połysk będzie taki, że ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 05.08.2010 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 (edytowane) Środa minęła tak:Po pracy wybraliśmy się na oglądanie okienWymyśliłam sobie, że okna mają być PCV w kolorze złoty dąb, na profilach Veka, pakiet trzyszynowy (Uszyby 0,7), natomiast drzwi tarasowe mają być suwane, a właściwie uchylno-przesuwne. Obecnie mamy na oku dwie firmy spełniające nasze wymagania, jedyna różnica to okucia. Jedna firma ma ROTO druga Siegenia-Aubi.Teraz trzeba tylko podjąć decyzję, która opcja wchodzi w grę i dokonać ostatecznego zamówienia.Mamy jeszcze dylematy czy pompa cyrkulacyjna do obiegu ciepłej wody jest nam niezbędna? i wiele innych.Zaczyna się seria trudnych decyzji Ale… chudziak prawie skończony. Zalany mamy juz garaż i większą część domu. Rynny mają dojechać w czwartek. Musimy pomyśleć jeszcze nad wyłazem na dach od strony ogrodu, bo przy kominie od pieca będzie okno dachowe w łazience.I co najważniejsze inwestor zaoferował się, że sam postawi ścianki działowe w domu – ciekawe czy wytrwa w tym postanowieniu. A co najgorsze musimy zacząć rozglądać się za elektrykiem i tynkarzem – może znacie jakieś godne polecenia ekipy? Edytowane 5 Sierpnia 2010 przez LenaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 05.08.2010 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 oto dowodyostatnia część chudziaka wylana - tu widok na łazienkę i kotłownię http://img839.imageshack.us/img839/2931/dsc02698.jpgocieplenie ściany pomiędzy domem i garażem - stryropian 15cm frezowanyhttp://img821.imageshack.us/img821/4558/dsc02703.jpgdodatkowo obiecane zdjęcie słupów tarasowychhttp://img831.imageshack.us/img831/4664/dsc02673.jpga na koniec informacja od majstrów dla inwestorówhttp://img440.imageshack.us/img440/4917/dsc02697y.jpgchyba czas aby uczcić tą wiechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 06.08.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Kupiłem wódkę, ogórki, malborasy, popitkę i 6 kurczaków , zawiozłem na budowę ......... a mistrzowie dzisiaj wcześniej pracę zakończyli.Dzisiaj na obiad będzie kurczak. Na kolację kurczak. jutro na śniadanie kurczak, na obiad..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejK12 06.08.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Oczywiście kurczaki pieczone z grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts