olamac 30.03.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 proszę o opnie specjalistów: Będziemy budować dom z projektu indywidualnego, jesteśmy na etapie ustalania tego projektu. Okazało się, że słupy na poddaszu wg architekta będą bardzo uciążliwe i zaleca wykonanie stalowej konstrukcji dachu i że to koszt ok 15 - 20tyś zł a niweluje wszystkie słupy. Najgorszy to chyba ten w łazience. Czy słupy te są naprawdę bardzo uciążliwe ? Czy dałoby się je jakoś inaczej rozwiązać? http://images49.fotosik.pl/278/f97eeb06d45761cd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.03.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Pokaż więźbe. Czym kryjesz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamac 30.03.2010 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 nie ma jeszcze projektu więźby Czyli jest szansa na jakiś rodzaj dachu bez tego słupa w łazience ? będziemy chcieli dachówkę ceramiczną (z góry mówię, że na budowie domu się zupełnie nie znam, a mój mąż ślepo wierzy architektowi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 30.03.2010 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 nie ma jeszcze projektu więźby Czyli jest szansa na jakiś rodzaj dachu bez tego słupa w łazience ? będziemy chcieli dachówkę ceramiczną (z góry mówię, że na budowie domu się zupełnie nie znam, a mój mąż ślepo wierzy architektowi) wg mnie jest, masz "mały" rozstaw murłat wiec szansa jest i wcale nie na stali a na drewnie. Na pierwszy rzut oka to cieżko bedzie pozbyc sie tego słupa z pokoju po lewej i pom gospodarczego poniżej. Ale pweni tez sie da. Ale trzeba pokobinować. Architekt izie na łatwizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 30.03.2010 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Zmień połacie na dwuspadowe ze ścianami szczytowymi (mogą być nawet lekki szkielet drewniany by nie zmieniac konstrukcji ścian i fundamentów). Przy tym rozstawie będziesz miała płatew kalenicową plus jętki i do tego słupy tylko w ścianie środkowej. Dodatkowy plus to jedna normalna ściana (nie skos) i okno prawie w każdym pomieszczeniu no i łatwiejsze wykonanie dachu. Minus to inny wygląd domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamac 30.03.2010 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Wielkie dzięki! Jeśli chodzi o słup w pokoju po lewej i w gospodarczym to mi nie przeszkadzają, bo to dla mnie "pomieszczenia dodatkowe". Dachu dwuspadowego nie będzie bo mąż uprał się na czterospadowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts