SoftRM 30.03.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 WitamObecnie staram się na budowę schodów zewnętrznych samonośnych , na chwilę obecną wystąpiliśmy o WZ jednak sąsiad zgłosił zastrzeżenie ze schody bedą znajdować się na ścianie gdzie on ma okno do dużego pokoju ( dom jest dwu rodzinny - prawnie bliźniak)- ale tu pytanie jakich argumentów prawnych mam użyć aby podważyć jego zastrzeżenia , notabene o odległości od granicy nie ma na razie mowy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/51e90ea14aca2a46.html tutaj rysunek jak to wygląda na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 30.03.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 z której strony jest południe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SoftRM 31.03.2010 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 z której strony jest południe? właśnie od strony schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 31.03.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Zgodnie z warunkami technicznymi pokój musi być nasłoneczniony w określonym dniu przez określony czas ( nie podaję artykułu bo nie pamiętam). Wg mnie jeśli nie załatwisz tego polubownie z sąsiadem to będzie kłopot uzyskać pozwolenie na te schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SoftRM 06.04.2010 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Zgodnie z warunkami technicznymi pokój musi być nasłoneczniony w określonym dniu przez określony czas ( nie podaję artykułu bo nie pamiętam). Wg mnie jeśli nie załatwisz tego polubownie z sąsiadem to będzie kłopot uzyskać pozwolenie na te schody. z tego o czytałem o nasłonecznieniu moje schody nie będą miały wpływ na zacienienie a dogadać się z sąsiadem nie ma szans , główny problem że dom faktycznie jest podzielony w poziomie a w papierach w pionie mimo to okna nie będą zacienione Małe wyjaśnienie - Sąsiada okno zgodnie z mapkami i Księgą Wieczystą należy do mnie więc czy może on zgłaszać zastrzeżenia skoro zgodnie z prawem to jest moja ziemia ? wszystko pokazałem na mapce Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez SoftRM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SoftRM 30.09.2011 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Sprawa skończyła się takSchody zostały zbudowane z zachowaniem odległości od granicyz strony urzędu nie było żadnych problemówco do sąsiada nie miał nic do gadania......... ( wszystko zgodnie z przepisami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts