kasiorka 29.01.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Pomóżcie czy można dawać pod podłoge z drewna egzotycznego ogrzewanie podłogowe wodne. Jak to przewodzi ciepło i czy w dużym pokoju ze sporymi oknami nie bedzie zimno..Będę wdzięczna za pomoc. Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szpulka 29.01.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 Jak już gdzieś pisałam mój sąsiad tak ma w całym domu. W salonie jest ciepło, okno ma duże. Podłoga jest piękna i przyjemna w dotyku. Nic się nie rozsycha. Tylko jest jedna wada....... rachunek za ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjusz 29.01.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 witam kasiu z tego co czytałem na forum ,a sam mam też chęci na ogrzewanie wodne pod.z drzewem egz.to niestety brak doświadczeń lub brak forumowiczów którzy to stosują.Sa firmy które sprowadzają drzewo egzotyczne ,ale jak to sie ma do ogrz.pod.wod.to chyba przyszłość. Od maja będziemy podobno w nowej rzeczywistości UE,może wejdzie więcej firm, moze będzie wieksza konkurencja i może????, bedą niższe ceny naszych importerów dóbr przez nich sprowadzanych .Czytałem na forum ,iż niestety tylko panele imitujące drewno egzotyczne nadają się pod wod pod.ogrz.Może się mylę ,ja też teraz szukam. I bardzo prosimy odpowiednie doświadczone osoby jak i może i firmy o infrmacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjusz 29.01.2004 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2004 a i jeszcze jedno tak czy siak to robię ogrz. pod.wodne ,a sciany z YTONGA. Jak się czegoś dowiem to odpisze , licze na wzajemnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
literad 30.01.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 CZeść,jak widzę ja jestem o krok dalej od was. Mam pracujące ogrzewanie podłogowe i praktycznie wybrane podłogi. Dość długo jeździłem po sklepach i z tego co się dowiedziałęm i co się potwierdzało w rozmowach z różnymi sprzedawcami to mogę stwierdzić że:1. NAjlepiej jest zastosować kamien ale nie wszyscy tak chcą - ja też2. Nie ma wielu problemów z podłogą drewnianą musi być tylko o odpowiednij grubości max 15 mm i o odpowiedniej jakości wykonania. 3. Odpadają wszystkie tanie firmy. Jeżeli chodzi o panele to cena min 75 zł/m2 jeżeli drewno to min 2 x więcej. 4. Sprzedawcy potwierdzali że niektóre firmy nie uznają reklamacji związanej z pojawianiem się szczelin gdyż w specyfikacji podają dużą wartość skórczu. 5. Natomiast dobre firmy produkują tak perfekcyjnie że nie ma praktycznie problemów z dużą zmianą wymiarów i podłoga przez lata wygląda OK.6. Aha z tego co pamiętam różnica w jakości poszczególnych producentów pokaże się po ładnych kilku latach 7. Mnie najbardziej przekonała oferta i jakość firmy Karch - chyba tak to się pisze . Ma ona tylko jedną wadę - cena ale może jednak warto. Póki co wahamy się jeszcze.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiorka 30.01.2004 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość db 30.01.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 mam ułożony parkiet dębowy 11mm na ogrzewaniu podłogowym wodnym.Podłogówka pracuje od października 2003 - nic złego się z klepkami nie dzieje. W domu jest ciepło (mam 2.5 letnią córeczkę). Układ domu jest taki, że w jadalni na wykuszu są trzy okna - pod nimi jest zaprojektowana tzw strefa brzegowa - czyli inny rozstaw rur grzejnych gwarantujący większa emisję ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts