Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu / Architekt - Szczecin

jersey

Recommended Posts

Witam,

ile obecnie kosztuje wykonanie projektu domu jednorodzinnego, piętrowego o powierzchni 160-180 m2 ?

chodzi mi oczywiście o rząd wielkości kwoty.

może ktoś na bieżąco jest po problemie - czy brać gotowca + adaptacje, czy iść do architekta ?

czy ktoś może polecić zatem architekta (Szczecin) ?

Pozdrawiam

dziękuje za wpis.

ad. adaptacji, mam osobiście kłopot by znaleźć dla siebie w pełni odpowiadający 'gotowiec'. znajomy również wspominał o kosztach adaptacji rzędu 10 tys. PLN, do tego podobno architekci niechętnie się tego podejmują...

przy tej kwocie i własnych wymaganiach, pozostaje projekt indywidualny.

a czy w Sz-nie możesz polecić jakieś biuro ?

szczerze mówiąc - nie bardzo wiem jakie kroki dlaej podjąć, bowiem gdzie tylko zapytam o przybliżone koszty, każdy chce się spotkać, umawiać. a podstawowe parametry domu i tak mogę już przez telefon/maila podać, a mimo to nikt nie chciał nawet szacunkowych kosztów podać.

Pozdrawiam

koszt projektu "gotowca" 1500-2000

koszt adaptacji bez mediów 1500-2000. Więcej, jeżeli się zmienia np strop i trzeba podmienić rysunki. Adaptacja z mediami może kosztować i 4000 i więcej, ale te media i tak trzeba zapłacić, do indywidualnego czy do adaptacji

na adaptacjach żyje cały plankton architektów. Każdy marzy o wielkich projektach, ale jeść trzeba. Podejmują się więc ochoczo :lol: