Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M88a ZIELONE POLA wariant 1

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Projekt Zielone Pola (z poddaszem) jest tym, na który się chyba jednak zdecydujemy. Jesteśmy w trakcie kupowania działki, dość nietypowej, bo podłużnej i z wjazdem od południowego wschodu (16 arów) i ten projekt wydaje się prawie idealny na tą działkę, oraz pasuje do naszych oczekiwań. Widziałem dom Cicika pod Wrocławiem "na żywo" w sierpniu i bardzo mi się spodobała ta realizacja, szczególnie dodatkowy pokój nad garażem - jest wielki ;-) To co nam się mniej spodobało, to ściana w korytarzyku wejściowym zamiast okna i częściowe zamknięcie kuchni - my wolelibyśmy bardziej otwartą przestrzeń, ale cóż, każdy ma inne wymagania. Planujemy też kilka zmian na parterze - dodatkowe wejście "od tyłu" zamiast garderoby na parterze, umożliwi to wydzielenie w przyszłości osobnego mieszkania, przesunięcie okna na inną ścianę, myślimy też o powiększeniu salonu kosztem zadaszonego tarasu (przez przesunięcie okien), oraz o przesunięciu kominka do rogu w salonie (o ile to będzie możliwe).

Napiszcie jakie zmiany Wy wprowadziliście i co sądzicie o moich pomysłach. Może ktoś udostępni galerię ze zdjęciami gdzieś w sieci?

• 1 month później...

Witam wszystkich budowniczych

Po długiej analizie wybraliśmy projekt Zielone pola z poddaszem użytkowym. Chciałam prosić o zdjęcia z budowy ([email protected]) żeby móc sobie lepiej wyobrazić układ pomieszczeń. Prześlijcie mi proszę jakieś fotki.

Na razie myślimy o zrobieniu sypialni nad garażem, ale nie wiem, czy podwyższenie ścian nie zmieni proporcji dachu.

No i wielkość łazienki na parterze wydaje mi się niewystarczająca - chciałabym z niej zrezygnować, a toaletę z garderobą połączyć i z tego zrobić łazienkę.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 6 months później...
Witam serdecznie Wszystkich. Mam ogromną prośbę o przesłanie kilku fotek tego domu. Właśnie kupiłem projekt i bardzo jestem ciekawy efektu w rzeczywistości. Jeżeli to nie jest kłopot, to bardzo bym prosił. Pozdrawiam

daj maila prywatnego to Ci wyslę, mój to [email protected] i wszystkim zainteresowanym

Witam, mam serdeczną prośbę do osób, ktore już wybudowały lub budują o jakieś zdjęcia i ewentualne koszty budowy. bede bardzo wdzięczny, pozdrawiam

co do kosztów budowy zalezy od technologii, z czego jak grubo ocieplisz strop, czym ogrzewasz itp, jest tego bardzo duzo warunkow kóre podrażaja koszty lub znacznie je obnizaja powodując droższa eksploatacje

Witam wszystkich budowniczych

Po długiej analizie wybraliśmy projekt Zielone pola z poddaszem użytkowym. Chciałam prosić o zdjęcia z budowy ([email protected]) żeby móc sobie lepiej wyobrazić układ pomieszczeń. Prześlijcie mi proszę jakieś fotki.

Na razie myślimy o zrobieniu sypialni nad garażem, ale nie wiem, czy podwyższenie ścian nie zmieni proporcji dachu.

No i wielkość łazienki na parterze wydaje mi się niewystarczająca - chciałabym z niej zrezygnować, a toaletę z garderobą połączyć i z tego zrobić łazienkę.

Pozdrawiam

przede wszystkim ten projekt sprawdzi sie z działka z wjazdem od południa wtedy salon jest idealnie doswietlony i nasłoneczniony, ja zrezygnowałem zcześci okien w salonie czesc zrobiłem stałych nieotwieranycyh, łazienka jest mała powiekszyłem troszke i jak na moje potrzeby wystarczy, łazienka zamiast garderoby to dla mnie byl zły pomysl bo to dzienna strefa zycia i raczej nie pasowala mi , ja mam wersje bez poddasza,

• 2 months później...

Witam serdecznie

Razem z mężem jesteśmy zainteresowani projektem tego domu, czy mogę prosić osoby budujące go o przesłanie zdjęć z realizacji na e-mail [email protected] I jakąś informację jak się kształtują realne koszty jego budowy w stosunku do tych podanych w kosztorysie??? :D

:lol:

• 2 months później...
Witam, chciałam zapytać czy wybudował Pan dom z projektu Zielona Pola, obecenie jestem na etapie wyboru projektu i ten właśnie mnie zainteresował. Planuje zrobić w projekcie takie same zmiany, o których Pan pisał, a mianowicie drugie wejście od strony garderoby i powiększenie salonu kosztem zadaszonego tarasu, chcę też przenieść wc pod schody, co wg projektantki z muratora jest dobrym pomysłem. Jestem ciekawa czy zrealizował Pan swoje zamierzenie odnośnioe zioelonych pól, bardzo proszę o odpowiedź i może jakieś sugestie

• 6 months później...
  • 6 months później...
  • 5 weeks później...
  • 6 months później...