xwojtek 09.02.2011 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Cicik Twoje zielone pola juz wybudzają się z zimowego snu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 15.02.2011 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 wlasnei walcze z oknami :/// eliminacje zajely mi ok 2 tyg intensywnych poszukiwan. na placu boju zostala wroclawska firma robiaca na profilach schuco i ogolnopolska DAKO na vece ... o obu waraiantach chce pakiet 3 szybowy U-0,5 ; 6 komor; itp (a to dlatego ze roznica w cenie pomiedzy tymi "cieplymi" a "zwyklymi" to przy naszym projekcie jakiej 3-4 tys - niby duzo ale mysle ze w ciagu paru lat sie zwroci). do tego rolety ... brama .. BOZE ILE TO WSZYSTKO KOSZTUJE !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 20.02.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 no właśnie ile to wszystko kosztuje, ja przyczaiłem sie na okna aluplasta z pakietem 3 szybowym 8 komorowe, choc mój wykonawca mi to odradza, bo sa cieżkie..ale nie bedę go słuchał i chyba wezme...ja na garaz szeroki brama 8 tys hormanna z porzadnym napedem, coz, chyba warto zainwestowac w cos ciepłego i potem nie załować.Du,.zo rozmawiam z ludxmi i znajomymi, ktorzy pewnych rzeczy żałuja, a to dali 10 cm styropianu a teraz dali by 15 a nawet 20, wstawili by inne okna lepsze i porzadni9e obrobione tid...chyba musimy pomyslec parę lat naprzód, aby nasze domy za pare lat nie były juz "stare" technologicznie. popatrze sobie te Twoje okna:)czekam wiosny bo mi juz koparka sie grzeje:)pozdrawiam, pisz jestem bardzo ciekawy jak sie bedziesz dalej budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 22.02.2011 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 wiesz ile mi wycenili te okna?na 19200 a ile Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 02.03.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 hmmm 19 to moim zdaniem duzo... ja mialem wyceny z 4-5 firm wiodących i wychodzilo max 16! .. umowe mam na 15500 (upust 10 % za zaliczke 90%) okna 6 komorowe SI82+, 3 szybowe 0,5 a w tym podkladki (?) pod okna balkonowe za 800zł. i cieply montaz 1800zł ... chciałm miec montaz okien w warstwie ocieplenia ale to kosztuje ok 5tyś wiec odpuscilem ps. polecam to rozwiazanie ... http://www.eko-plus.com/ocieplenie-poddaszy.html duzo poczytalem naprawde fajna sprawa ... i mozna krokwie 15cm zamiast 20 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 02.03.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 ... mi wyliczyli ocieplenie na ok 12 tyś ... przy czym to cena za całośc (mat + robocizna!). na to juz tylko plyty k-g welna z robocizna i foliami i innymi pierdolami wyjdzi ci podobnie , a efekt nieporownywalny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 04.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 fajnie to wyglada, patrzyłem, ale ja ocieple wełna, bo ma strop drewniany:)a sciany czym ocieplasz?wełna wyszła mi 15 tys z tynkami i wszystkimi elementami,mówisz, że 19 drogo?też tak uznałem i znalazłem za 14 firmy adams trzyszybowe z u 0,78 więc biore, co prawda ciepły montaż ponad 2 tys ale i tak ich wezme. zobaczymy czy ytong czy solbet bo roznica w cenie jest dośc duza. ale pisz jak tamu Ciebie budowa, patrze na zachodzie masz duzo cieplej niz ja:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 05.03.2011 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 ... noo u nas juz prawie wiosna ... prace idą pełną parą .. scianki działowe juz prawie skonczone ... okna za 2 tyg, brama kupiona , szukam drzwi ... co do wyboru solbet - ytong. mialem ten sam dylemat ktory pomogl mi rozstrzygnac zaprzyjazniony pracownik jednej z hurtowni ... podobno zwrotow solbetu (uszkodzone, popekane, ukruszone bloczki) jest jakis 20 % wiecej niz ytonga . no i cene mialem (chyba) o 50gr na m2 mniejsza niz solbetu .. niby niz ale zawsze ... jak wstawia okna porobie fotki i przesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 05.03.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 no włąsnie, czekam na jakies fotki wkońcu, chciałbym popatrzec jak rosnie budowa:)no i te okna trzyszybowe porządnie wstawione, czy ten cioepły montaz o ktorym pisales to na tasmach illbruck?mi taki proponuja, nie wiem czy jest tego wart?ytonga wycenili mi jak pisałem n a17 tys z transportemi na gotowo, wszystkie elementy do postawienia budynku a na solbet jeszcze czekam, szukalem roznice w necie ale to wszystko strasznie subiektywne opinie,,,więc nie ma czym sie sugerowac. coz, poczekam na cene, lacze pozdrowienia i pomyslnych wyborów, czekam na fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 08.03.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 przysłali wycene solbet za 11700 z nadprozami i kształtkami u więc rozniaca jest kolosalna w porównaniu z ytongiem, około 4,5 tys zł, a jakość?chyba identyczna, w solbecie dokładaja worek kleju do murowania, więc chyba solbet wygra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 10.03.2011 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 nooo faktycznie spora roznica ... z tego co pamietam to ja za same bloczki placilem ok 9 tys ... ale nadproza to NIESTETY betonowe mam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 11.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Prosze cicik napisz mi ile dales za te okna bo ja juz musze sie zadeklarować i wyliczoni mi trzyszybowe, pieciokomoreowe AdamS na cały nasz domek u mnie bez dachowych oczywiście na 15500. i powiedział mi patetnt, pewnie znasz, na wstawienie okien an ciepło, wstawic wkładke styropianową na szerokość pustaka po okno, likwidujesz wtedy mostek cieplny i wychodzi w miare cieple wstawienie, widzialem nawet łatwe do zrobienia. poza tym niemoge doczekac sie kiedy będzie CIEPŁO!!!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 14.03.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 15.500 w tym cieply montaz 1.800zł + te poszerzenia od dolu na okna balkonowe 800zł . co do tego patentu... nie znam - gdzies czytalem na jakims formum - ale wiesz... gdyby to sie sprawdzalo to by obkladali całą "dziure oknną" od wewnatrz stryo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 14.03.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 daj mi link do swoich okiem, moje znajdziesz na http://www.adams.com.pl passiv line color czy jakoś tak, ale wstawienie około 2800 ale bede się targowal jeszcze, co do tego sposobu musze się nad tym zastanowic..czekam na jakies fotki z budowy, trzymaj sie, acha solbet po 7,00 i całość 12300 z nadprożami, cena chyba moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 15.03.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 http://www.oknawimarol.pl/CMS/systemy_pcv/si82.html strona nie powala nowoczesnoscia :/ ale firma daje rade co do twoich ... okucia masz do "dee"... :/ z tego co czytalem to TYLKO winkhaus !! sprawdz sobie DAKO .. pewnie mają kolo ciebie przedstawiciela ... w tej twoej cenie dostawniesz profil na VEKA (6komor) z okuciami wlasnie winkhausa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 15.03.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 za późno juz zamówiłem i jestem zadowolony, bo widziałem w domie zainstalowane i poczyta łem na infookno i powinno byc ok, tym bardziej, że kolorowe sa zbrojone co dobrze wróży na uzyteczność, bo jak wziałem do ręki kawałek okna to uwierz mi wazy duzo i całe skrzydło bedzie bardzo ciezkiea co do okuc ...cóz zdania sa podzielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 16.03.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 patrzyłem okucia, ma Roto, więc calkiem dobre. zobaczymy jak sprawdzą się w praniu. wstawimy i bedziemy uzywac wtedy wszystkie zalety i mankamenty wyjda na jaw:)jakies kolejne nowinki przewidujesz u siebie w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cicik 17.03.2011 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 sorki za tą niefortunna wypowiedz o okuciach i wogole ... z nowosci to mam jedna ale duza . otwor drzwiowy masz na drzwi 100cm (tak jak i te kolejne drzwi do wiatrolapu z salonu. ja je teraz zmiejszam na 90tki. bo: 1. tansze drzwi. 2 wiekszy ich wybor (szczegolnie jesli chodzi o antywlamaniowe) 3. drzwi wewnetrzncyh 100tek (te do wiatrolapu) nie uswiadczysz (tylko na zamowienie) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 17.03.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 u nas było chyba na 110 ale mój wykonawca od razu je skreslil i polecil koniecznie 90, co do okuc nie znam sie, poczytałem, popytałemi zamówiłem, zycie pokaze czy wyttrzymaja, choc skrzydło okna jest naprawde bardzo cięzkie przez ten pakiet szybowy...wracając do drzwi to tylko 90. malżonka wybrala drzwi czy wybieracie wspolnie?u nas róznie:)chciałbym cale drewniane ale zobaczymy na ile skarbonka pokaze, bo zaczynają sie od 1200 około. zrób parę zdjęc chciałbym popatrzec...pozdrawiam i duzo wiosennego zapału do budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xwojtek 22.03.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 dzis wytyczyli mi w końcu budynek, normalnie cos sie zaczęło dziac na działce, w końcu wiosna idzie, postaram się załozyc dziennik budowy ze zdjęciami, jakby byli chętni do budowy zielobnych pół. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts