yamatokai 30.03.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Prosze ładnie się wpisywac tylko kartek nie wyrywać. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmms 31.03.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Witam Cię serdecznie. Wiem dokładnie co czujesz. My też czekamy na WZ. Wniosek złożyliśmy pod koniec stycznia. W lutym była odmowa, robiliśmy nowe mapki i ... czekamy od nowa - mam nadzieję, że już niedługo dostaniemy ten pierwszy ważny papierek Życzę Ci dużo wytrwałości, bo czytając codziennie dzienniki budów i widząc postępy u innych, a puste pole u siebie, będzie Ci potrzeby (tak przynajmniej jest u mnie ). Głowa do góry! Mamy czas na dokładne przemyślenie i rozplanowanie naszych domków! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 31.03.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Dzięki za przywitanie. To czekanie normalnie wykańcza. Ale damy radę. Na razie mamy zamiar pomysleć coś o drzewkach i krzaczkach bo marzy nam się sad a że pola dużo to można projektować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 04.08.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 WitamOdpowiadając na pytanie o rozbudowę sieci mogę przekazać jak to w naszym rejonie. Najpierw zgłosiłam się do lokalnych wodociągów o warunki przyłączenia. Następnie projektant zrobił projekt rozbudowy, który uwzględniał zgodę gminy na wejście w drogę. U mnie z 180 m tylko 12 było w drodze, ponieważ inaczej się nie dało. Nasza gmina nie zgadza się na kładzenie rur w swoich drogach. Po wykonaniu projektu został uzgodniony w ZUD. Ja to robiłam sama, ale często załatwia to projektant. Po uzyskaniu tych dokumentów złożyć w starostwie powiatowym dokumenty o pozwolenie na budowę. Jak się uprawomocni można rozpocząć budowę. Ja wykonywałam to sama z pomocą pracowników lokalnych wodociągów. Oni już załatwili wszystkie sprawy związane z włączeniem do istniejącej sieci i odbiorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 11.08.2010 15:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Dziękuje za odpowiedż. Rozmawiałam dzisiaj z dyrektorem naszych wodociagów i moze nie trzeba bedzie budowac prywatnego wodociągu bo możliwe że gmina sama je wybuduje ale raczej nie szybko.Ale dobre i to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 10.10.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Witam serdecznie koleżankę z gminy. A gdzież te twoje hektary? I widzę, że do trzech razy sztuka (przynajmniej z projektem:). A projekt fajny. Moja działka znajduje się w Górze Siewierskiej i w piątek 15.10 uprawomocni się pozwolenie na budowę. Projekt indywidualny, powierzchnia 139 m2. dach dwuspadowy. Plany na ten rok żadne W przyszłym roku budowa zjazdu, ogrodzenia, wyrównanie działki, zakup blaszaka i byc może fundamenty. Szkoda, że nie budujesz podpiwniczonego to może nie miałabyś co zrobić z ziemią bo muszę mieć parę wywrotek . Masz może namiary na kogoś z wodociągów z NASZEJ gminy? Pozdrawiam serdecznie. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 11.10.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2010 cześć yamatokai Sympatyczny projekcik, bardzo podobny stawiam ale inny materiał. Pozdrawiam i życzę cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 28.11.2010 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Przepraszam ale dopadła mnie niemoc i drobna załamka i nie zagladałam tutaj. Bardzo bym już chciała działać a tu nic do maja/czerwca. Jestem z Brzękowic wiec nie daleko. Nie znam nikogo z wodociągów przynajmniej nie jakos specjalnie prywatnie, ale mam nadzieje że w związku ze zmianą władzy mój wodociąg jest jeszcze jakoś prawdopodobny. A tak narazie nic sie nie dzieje. W tygodniu dzwonie i pytam się jak tam nasze pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 15.01.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam serdecznie w Nowym Roku. Gratuluję prezentu na koniec roku w postaci uprawomocnienia się pozwolenia na budowę.Czyli na wiosnę zaczynacie walczyć z budową? Kierownik budowy i ekipa wybrana? My też juz szukamy, ale dopiero na rok 2012 ( i podobno wcale nie za wcześnie). Pozdrawiam.Aneta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 22.01.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam. Tak, ekipa już wybrana, kierownik budowy też. Budowa ma ruszyć od 15.05. Teraz rozglądamy się za materiałami. Wczesniej na pewno ogrodzimy działkę i przygotujemy ją na budowę, przyłączymy prąd budowlany i takie tam organizacyjne sprawy, o któych jeszcze nie wiem a na pewno wynikną. Firma jest z okolicy. Zaproponowali dobrą cenę. A jak będzie to wyjdzie w praniu ale jestem pozytywnie nastawiona. Jak na razie to jestem zadowolona z dokonanych wyborów geodety i architekta więc mam nadzieje, że ta dobra passa będzie dotyczyć także ekipy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 23.01.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witaj:)Czyli start już niedługo. Ja też się już nie mogę doczekać, ale to jeszcze rok-niestety. Też na wiosnę będziemy grodzić i robić zjazd na działkę. A czy możesz podzielić się informacją o cenie jaką Ci zaproponowała ekipa i namiarami na nich? My rozmawialiśmy na razie z dwoma wykonawcami, za stan surowy otwarty z dachem jeden powiedział 60,000 a drugi 45.000. Szukamy dalej. Kierbut już wybrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 25.01.2011 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Hej.Nam też podawano różne ceny np 50000 bez zobaczenia nawet projektu. Cena jaką teraz mamy to 35000 a firma jest z Psar. Jak znajdę umowę to napiszę coś dokładniej. Wrażenia mam pozytywne bo wykonawca najpierw poprosił o jakieś elementy projektu (jeszcze go wtedy nie mielismy zakupionego), rozmawiał z nami co i jak chcemy (z czego dach, jaki strop, itp) i potem nam to wyliczył. Ale jak będzie, to jak pisałam, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 25.01.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Cześć. Ok, jak znajdziesz to proszę podaj Nasi do tej pory zawsze chcieli obejrzeć projekt. A Ci najdrożsi byli poleceni przez kierbuda. Szukamy dalej. Pozdrawiam. Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 29.01.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Hej. Wielkie dzięki, w poniedziałek zadzwonimy. Ciekawe ile oni zaśpiewają. A materiały sami będziecie kupować czy oni Wam będą załatwiać? Te 35.000 to już z vatem? Nam ostatni majster powiedział 46.000 bez vatu. Ale jest chyba najsensowniejszy. I już ostatnie pytanie Budujesz się w B. Dolnych, Górnych czy Wał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 03.02.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Hej. To już z vatem. A buduję w Brzękowicach Dolnych. A raczej mam zamiar (nie chcę zapeszać). Materiały sami mamy kupować ale ja tak wolę bo nie lubię jak coś się dzieje poza mną. I właśnie teraz mam etap dzwonienia i objeżdżania hurtowni budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 03.02.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Cześć To chyba fajna cena. My dzwoniliśmy, ale Pan nie ma czasu w tym tygodniu i ma zadzwonić w sobotę i umówić się na przyszły tydzień. Ciekawe ile powie. Nam parę osób polecało hurtownię w Wojkowicach (zresztą też polecaną na FM) oraz w Wojkowicach Kościelnych, ale pewnie już do nich dotarłaś. Jeśli nie to poszukam telefonów - jak chcesz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 05.02.2011 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Jeśli to nie problem to chetnie skorzystam bo jakoś nie słyszałam o żadnych Wojkowicach. Co do pustaków to chcielibysmy Porotherm Pilcher i skład budowlany z Malinowic proponuje nam na dzień dzisiejszy cenę 5,1 zł ale jeszcze sie rozglądamy bo może gdzieś coś taniej będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 06.02.2011 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 Cześć. Problem to żaden, siedziałam kiedyś na grupie Zagłębie Dąbrowskei i "zbierałam rozumki". Hurtownia "ANITEX" w Wojkowcach oraz "PABUD" w Wojkowicach Kościelnych przy ul. Kościelnej 7. Nie byłam, nie wiem jakie ceny - bo dla mnie za wcześnie - ale ten ANITEX to i budowlańcy polecali i już wybudowani znajomi. A gdzie ten skład w Malinowicach?Pan Łukasz chyba zapomniał do nas zadzwonić, trzeba mu się przypomnieć w poniedziałek. A czy Tobie ktoś go polecił czy skąd go wytrzasnęłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yamatokai 06.02.2011 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 W Malinowicach to ten nowo wybudowany naprzeciwko Osiedla Malinowice p. Anety Sowul (wcześniej był tam gdzie teraz jest market Karolinka). A pana Łukasza to mój mąż skądś znalazł - ktoś z nim pracował na budowie gdzie on był podwykonawcą. I ostatnio mi potwierdzono, ze dobry z niego murarz. Ma u nas robić także część wykończeniówki oraz wcześniej niektóre instalacje. Może to nie najlepiej wyglada bo jak ktoś się zna na wszystkim to pewnie na niczym dobrze ale jakoś mam dobre przeczucia co do niego. Dla mnie jest najważniejsze, że liczy się z naszym zdaniem a jednoczesnie zawsze jednak doradzi co on uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 11.02.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Hej. I co byłaś w tej hurtowni, czy niekoniecznie? Ja się już chyba nie będę prosić pana Łukasza o spotkanie. Nie to nie A ogrodzenie będziecie sobie robić sami, czy macie kogoś? Te 300 zł. to za zlikwidowanie i przeniesienie okna i drzwi ? Tylko znowu to czekanie na pozwolenie. Ale po raz drugi to chyba się fajniej czeka. Nas ścigała elektrownia, bo bidulki nie mogli znaleźć - napisanego wyraźnie na wniosku - numeru telefonu i nie mogli się z nami skontaktować. Czyli coś będzie na rzeczy z prądem. Musimy jeszcze poszukać kogoś kto zrobiłby nam projekt wody i trzeba zawieźć do Dąbia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts