Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Smolik Eko

Recommended Posts

Hej.

Coś nie widze tej kuchni. Czy oprócz niej wszystko robi Wam p. Łukasz? Tempo rzeczywiście godne pozazdroszczenia. My zaczynamy po świętach - i mam to samo co Ty w tamtym roku. Też już chciałabym móc zamawiać np. kuchnię. Zdjęcia działki mam na kompie i tu moja wiedza informatyczna się kończy :)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 45
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć.

Potrzebny druk zgłoszenia robót budowlanych, oświadczenie o posiadanym prawie do dysponowania nieruchomościa na cele budowlane, badanie geotechniczne gruntu uwzględniające warunki hydrologiczne, projekt zagospodarowania działki, aktualna mapa zasadnicza i ewidencyjna (ksero), opis oczyszczalni. Składamy do starostwa i już.

W gminie natomiast, jeśli nie składałaś deklaracji dot. oczyszczalni (zwrot 50%) możesz złożyć tzw. spóżnioną deklarację i jeśli ktoś( nazwijmy to z listy) będzie rezygnował z dopłaty (!) sukcesywnie będą dopłacać tym ze spóżnioną deklaracją. Oczywiście mało prawdopodobne żeby tłumy rezygnowały z tego, ale może jak będzie długa lista coś wymyślą :)

Pozdrawiam

Aneta

Hej.

Pozwolenia wodnoprawne to ja musiałam mieć przy budowie zjazdu, teraz badanie geologiczne przy budowie oczyszczalni. Jest to coś innego - z tego co się orientuje. U nas plan zagospodarowania w GS wymaga tego przy budowie POŚ. Może u Was nie trzeba. Ale conajmniej dziwne. Jedna gmina a takie różnice. Pan w Starostwie twierdzi że wymaga tego Gmina, pani w Gminie twierdzi że wymaga tego Starostwo. Masło maślane. Ale okazało się że jest taki zapis w planie zagospodarowania i musi być. A kto Ci będzie robił oczyszczalnie?

U nas już wczoraj geodeta tyczył budynek, a dziś przyjeżdza kopara :)