kitesurf 30.03.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam serdecznie. Mam taki oto problem. W zeszłym roku w kwietniu złożyłem wniosek o WZ na dom jednorodzinny. Dostałem negatywa. Odwołałem się do SKO, które dokładnie miesiąc temu uchyliło w całości decyzję burmistrza i przekazało do ponownego rozpatrzenia. W między czasie złożyłem wniosek o WZ na budynek letniskowy - około 100m2. Widziałem w teczce mojej sprawy, że jest projekt pozytywny, ale niestety nałożono na mnie obowiązek przeprowadzenie oceny oddziaływania na środowisko ( RDOŚ taki obowiązek nałożył w związku z Naturą 2000, na której chcę wybudować dom ). W tej chwili tzn. po roku od złożenia wniosku o WZ okazało się, że jeden z moich bezpośrednich sąsiadów ( strona postępowania, która musi być powiadamiana o wszystkich decyzjach związanych z warunkami zabudowy, RDOŚem itd ) nie żyje od kilku lat! W gminie dowiedziałem się, że teraz prawdopodobnie wszystko będzie przeprowadzane od samego początku! Oni nie wiedzą dlaczego nie wiedzieli i sami nie wiedzą co z tą sprawą zrobić. Wygląda na to, że przez błąd Gminy ( powinna wiedzieć o tym, że strona postępowania nie żyje ) będę około rok do tyłu, bo prawdopodobnie będzie trzeba dowiedzieć się, kto w tej chwili jest spadkobiercą i do tej osoby wysłać wszystkie poprzednie zawiadomienia. Co w tej chwili mogę zrobić? Dodam, że jestem na etapie przeprowadzania raportu oceny oddziaływania na środowisko i że zapłaciłem już firmie połowę pieniędzy ( całość raportu około 3000PLN ). Może macie dla mnie jakieś rady jak z tego wybrnąć, żeby nie stracić czasu - może jakieś propozycję, które są zgodne z prawem i które mógłbym przedstawić Gminie, bo oni sami nie wiedzą co zrobić z tą sprawą. Boje się, że wszystkie decyzje od samego początku ( WZ na dom mieszkalny negatywne, odwołanie do SKO, decyzja SKO, WZ pozytywne na dom letniskowy, postanowienie RDOŚ ) są NIEWAŻNE. Pomocy!!! Pozdrawiam!Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.03.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Nie ma to jak intrygujący tytuł wątku....Weź prawnika, który napisze do gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts