Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ogrodzenie z gazobetonu

jwbrzezinski

Recommended Posts

Witam wszystkich,

domek już stoi, a obok niego 7 palet Ytonga, który się jakoś ostał :wink:

I tak się zastanawiam, czy nie wybudować sobie z niego ogrodzenia - gdzieś, kiedyś czytałem, że można spokojnie wykorzystać gazobeton do tego celu, tylko trzeba potem taki murek otynkować.

Co o tym sądzicie? Czy może kotś już takie cudo popełnił i ma jakieś spostrzeżenia?

Pozdrawiam

Jacek

witaj,

mój sąsiad zrobił takie ogrodzenie.

Fundament, izolacja pozioma i bloczki z białego BK. Później to otynkował i założył betonowe czapy na słupki i po całej długości. W środku ma taki okienka równieź wykończone czapami. Między okienkami poprzyklejał płaskie kawały piaskowca. Ogrodzenie dwukolorowe. Zdjęcie mam tylko z etapu pracy, więc nie widać efektu końcówego. Moze teraz jakieś cyknę jeśli chcesz.

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/u/1/7/0/54833521_d.jpg

pozdrawiam,

ala

• 10 years później...
witaj,

mój sąsiad zrobił takie ogrodzenie.

Fundament, izolacja pozioma i bloczki z białego BK. Później to otynkował i założył betonowe czapy na słupki i po całej długości. W środku ma taki okienka równieź wykończone czapami. Między okienkami poprzyklejał płaskie kawały piaskowca. Ogrodzenie dwukolorowe. Zdjęcie mam tylko z etapu pracy, więc nie widać efektu końcówego. Moze teraz jakieś cyknę jeśli chcesz.

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/u/1/7/0/54833521_d.jpg

pozdrawiam,

ala

Witaj,

Wiem, że temat bardzo stary, ale jestem ciekaw jak po 10 latach wygląda to ogrodzenie. Sam przymierzam się do ogrodzenia z BK i mam wątpliwości co do trwałości. Możesz coś napisać lub wrzucić fotkę?