mirma 31.03.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Zastanawiam się nad wykonaniem poprawnym izolacji poziomej ponieważ mam niesprzyjające warunki gruntowe . Do wyboru jest oczywiście papa lub folia.Od samego początku byłem zdecydowany na papę podkładową zgrzewalną Werner lub Izobit 3,5-4mm grubości.Niestety Żadna papa u nas w kraju nie ma atestu PZH do stosowania wewnątrz budynku.I teraz zastanawiam się na tymi co wykonują izolację wewnątrz- chudziak. Czy wiedzą o tym i przymykają oko bo przecież zawsze się stosowało a kiedyś to foli nie było.Chyba od czegoś ten atest jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 31.03.2010 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Instytucje które je wydają muszą z czegoś żyć i Ty (My) za to płacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 01.04.2010 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Instytucje które je wydają muszą z czegoś żyć i Ty (My) za to płacisz. Czyli należy nie przejmować się brakiem atestu i śmiało można stosować papę wewnątrz budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 01.04.2010 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Niby nie można a ludzie stosują. Ja też.Na papie mam folię, na tym styro, potem znowu folię, beton, grunt i właściwą podłogę. Na pewno nic nie śmierdzi, ale czy jakieś substancje nie przenikną z czasem to tego nikt nie wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirma 05.04.2010 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Niby nie można a ludzie stosują. Ja też. Na papie mam folię, na tym styro, potem znowu folię, beton, grunt i właściwą podłogę. Na pewno nic nie śmierdzi, ale czy jakieś substancje nie przenikną z czasem to tego nikt nie wie. U niektórych niestety śmierdzi np http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158144-mam-problem-z-izolacj%C4%85-poziom%C4%85-budynku&p=4046797#post4046797 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts