Atomic 01.04.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam. Mam pytanie odnośnie obrzeży trawnikowych (5-6cm).Planuję wykonać wokół domu opaskę żwirową i zastanawiam się czy takie obrzeża należy podsypać betonem, czy wystarczy je tylko wkopać do ziemi, bo mają oddzielać tylko żwirek od trawki? PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 01.04.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 te obrzeża to po prostu takie krawężniki? to jak nie dasz podsypki z betonu pod nie to po paru latach będziesz miał fale dunaju - znaczy niektóre się pozapadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostowiak 01.04.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Ja mam w ogrodzie obrzeze plastikowe czarne kupywalem na al... Mocuje sie na paliki,latwo robic luki ,wytrzymale tez jest przejezdzalem taczka z kamykami przez to i nie pekalo.ja akurat mam odzielony trawnik od rabaty zwirowej.takie obrzeźa stosuje sie tez chyba do kostki zamiast kraweźnikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 01.04.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 U mnie jest beton pod obrzeżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 04.04.2010 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 te obrzeża to po prostu takie krawężniki? to jak nie dasz podsypki z betonu pod nie to po paru latach będziesz miał fale dunaju - znaczy niektóre się pozapadają... Właśnie tego się obawiam, że po czasie zaczną siadać. Obrzeża plastikowe odpadają, bo muszę odgrodzić się od perzu. Chyba, że pod obrzeże wkopię ten plastik falowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 04.04.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Skoro to ma trzymać opaskę żwirową to ja bym dał beton pod obrzeża i beton od strony trawnika w formie klina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atomic 07.04.2010 03:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Dziękuję wszystkim za odpowiedź.Nie pozostaje więc nic innego jak zakasać rękawy, wyciągnąć betoniarkę i do roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts