Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowa odsłona Forum

admin1719498882

Recommended Posts

Polakowi to nie dogodzisz.

Ja pamiętam wprowadzanie poprzednich zmian na forum. Zmieniło się diametralnie - było gorzej niż do doooopy - całe forum darło paszczę.

I nikt nie słuchał.

Zostało wprowadzone, a do ostatniego dnia działani a nawet nagłowki plików w poczcie były pozamieniane.

Teraz - wprowadzili delikatnie - forum nie działało może 1,5 dnia - i słuchają każdej uwagi. Wprowadzają powolutku wszystkie nasze postulaty. Zanim zrobili zmianę - poprosili kilku forumowiczów o testowanie. Za wcześnie zostało wprowadzone - to fakt, bo podane błędy nie były wszystkie poprawione. WSZYSTKIE - podkreślam, bo wiele było poprawionych. Również teraz forumowicze pomagają -Ci co chcą.

Ktoś w końcu nas słucha.

I żeby było śmieszniej - nawet przeprasza, że za wolno pracuje.

Ciężko dogodzić, ciężko.

Ja dalej robię swoje - być może bez sensu, być może to głupie... trudno :):):) Taki mam kaprys :)

• Odpowiedzi 296
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nefer, według Ciebie wprowadzili delikatnie - jak rozumiem jakby w taki sposób murarze budowali Ci dom, też byś ich chwaliła że cała jedna ścianę juz wyprostowali ? Że zgadzaja się, ze okno 30 cm nad podłogą to nienajlepszy pomysł, ale Ci zastawią karton-gipsem i bedzie ok ?

Według mnie zmiana ta przeprowadzona była z lekceważeniem użytkowników, których toleruje się dlatego, że są mięsem dla reklamodawców.

Nie wiem, może chcesz żeby Cię lubiano, może naprawdę tak myślisz - Twój wybór. Ja nie lubię jak się mnie lekceważy i robi ze mnie idiotę.

Nie będę w imię dobrego humoru Szanownej Redakcji i Administratora udawał, ze jak mnie ktoś olewa ciepłym moczem to deszcz z nieba pada.

Jedno dobre, że subskrypcja po zmianach przypomina funkcjonalność ze starego forum.

Piszę co myślę, bo już niejedno na tym forum widziałam.

Tylko może zamiast ogólnotematycznego jojczenia zaczniesz KONKRETNIE.

Ja również mam nieco pojęcia o QA tudzież innych PMIach ale to nie powód, żeby się ciskać jak dziecko.

Chcesz pomóc ? Pomóż. Chcesz się obrażać. Super - Twój wybór.

Metafory nie łapię, sorry :):):) Nie wiem co ma g-k do 30 cm od podłogi, ale ok :)

Ty masz swoje zdanie - ja swoje.

Tylko ja chcę pomóc, a Ty wylać frustrację.

Widoczne tak musi być.

Pani niejedno-już-widząca. Proszę nie wmawiać wszystkim mającym inne zdanie niż Twoje jakiejś frustracji - to już kolejny Twój post w takim stylu. Nie jestem obrażony - jestem zawiedziony i wkurzony - a to różnica.

Konkretnie już pisałem - nie przeprowadza się takich zmian na żyjącym forum. Bardzo konkretnie było ?

Stawia się środowisko testowe na którym testuje się nowe rozwiązanie. Po testach migruje się treść na przetestowane rozwiązanie. Ale do tego trzeba być może pomyśleć ? Dać wystarczająco dużo czasu testerom ? Może zaangażować więcej testerów ? Może zapłacić jakimś obytym programistom ?

Jeśli masz pojęcie o QA to się dziwię. Naprawdę. Ja zajmuję się testowaniem zawodowo - i gdyby ktoś w mojej firmie w taki sposób wprowadzał nową wersję to zapewniam Cię, że od następnego dnia bardzo by się starał żeby znaleźć nową pracę, bo w tym środowisku miałby ciężko po takim wdrożeniu.

Wyznaję zasadę, że jak ktoś da ciała i nic sobie z tego nie robi to należy mu się opierdziel - szczery i od serca. Choćby, a może przede wszystkim po to, żeby na przyszłość się nauczył.

Skoro metafora za bardzo metaforyczna - prościej : czy jakby Ci murarze budowali dom w ten sposób, też byś ich tak chwaliła i tłumaczyła na forum ? Aż sobie prześledzę Twój dziennik.

Na razie to Ty nie potrafisz oddzielić opinii od człowieka i wmawiasz mi, ze chcę "żeby mnie lubiano" :):):):) Mnie trudno lubić :)

A skoro masz taaaaaaaaką wiedzę to może zaczniejsz pomagać ? Bo duplexu nie postawisz jak rozumiem :):) Nie wiem czego oczekujesz ? Pomnika ? Kwiatów posłańcem przesłanych ? Ocokama ? Ja nadal robię swoje- a Ty rób co chcesz i proszę - nie wmawiaj mi dziecka w brzuch :)

Nefer, nie wmawiam. To jest moje przypuszczenie - może błędne, ale moje, subiektywne.

Mam wiedzę. Ale pomagam tym, którzy tego chcą. Na tych, którzy robią coś na "byle jak" i "jakoś to będzie" szkoda czasu.

Bo duplexu nie postawisz jak rozumiem :):)

Wybacz tej metafory ja z kolei nie rozumiem.

Czego oczekuję ? Żeby Redakcja zaczęła poważnie traktować użytkowników forum.

(...) nie wmawiaj mi dziecka w brzuch

Kwiecista metafora. Ja natomiast proszę - nie wmawiaj mi frustracji.

I to Ci się chwali. Ja nie mam już do tego serca - zgodnie z maksymą - nie uważałeś co robisz - to teraz rób co uważasz.

Co do przeprosin - jasne, lepiej późno niż wcale. I z pewnością nie specjalnie dla mnie. Zdaje się, że Redakcja zaczęła rozumieć, że może stracić wielu wartościowych użytkowników (i żeby było jasne - nie piszę o sobie) a to może się przekładać na zyski. A to już nawet najbardziej zatwardziały ... zrozumie.

btw. Nefer - z ciekawości - to jak to było z Twoimi wykonawcami bo nie odpowiedziałaś ? Dla wszystkich jesteś taka wyrozumiała czy tylko dla FM ?

W zasadzie nie odpisuj. Poczytałem co nieco i nie, zdecydowanie nie jesteś/byłaś takim aniołem dla swoich interlokutorów czy wykonawców (vide tynkarze), dlatego nieustająco się dziwię ...

Edytowane przez yarpenowski
po lekturze ...

magpie101 pisze:

Mam zrobiona subskrypcje na interesujace mnie tematy i dostaje powiadomienia na @ tyle razy ile jest wypowiedzi od mojej ostatniej wizyty w danym watku.

W temacie, w ktorym teraz pisze przez ostatnie pol godziny dostalam 4 powiadomienia.

Po lewej stronie po kliknięciu na swój nick masz różne opcje.

Tam też znajdziesz : zaawansowane ustawienia.

A tam odnajdziesz opcje subskrypcji - wystarczy zaznaczyć : bez powiadomienia.

Opcji jest dużo. Powoli trzeba wszystko przepatrzeć i będzie OK.

Może by tak admin/admini się odezwali i poinformowali nas wszystkich o postępach nad pracami nad forum ??

Coraz więcej znanych forumowiczów się wypisuje i opuszcza to forum - możne najwyższy czas się odezwać - nie uważacie panowie admini i droga redakcjo ??

Forum muli jak stara szkapa - raz się strony otwierają w momencie a raz po kilka minut , często strona wywala błędy i się w ogóle nie otwiera , podczas pisania wiadomości czy odpowiedzi to juz totalna wolna amerykanka i loteria - zapisze sie czy nie , "pw" nadal nie działają - albo raczej nikt nie wie jak je pisać .

Generalnie - totalne pomieszanie z poplątaniem - choć osobiście nie jestem sceptykiem w kwestii tej odsłony forum - to jednak widzę że wylaliście - droga redakcjo - dziecko razem z kąpielą ...

Na tym przykładzie widać doskonale że dobre jest wrogiem lepszego ...

Czas ucieka - coraz więcej wartościowych uczestników rezygnuje i odchodzi - bo najzwyczajniej w świecie nie ma czasu na użeranie się z tym "surogatem forum" - z czym jak widać nie potraficie sobie poradzić ...

I to Ci się chwali. Ja nie mam już do tego serca - zgodnie z maksymą - nie uważałeś co robisz - to teraz rób co uważasz.

Co do przeprosin - jasne, lepiej późno niż wcale. I z pewnością nie specjalnie dla mnie. Zdaje się, że Redakcja zaczęła rozumieć, że może stracić wielu wartościowych użytkowników (i żeby było jasne - nie piszę o sobie) a to może się przekładać na zyski. A to już nawet najbardziej zatwardziały ... zrozumie.

btw. Nefer - z ciekawości - to jak to było z Twoimi wykonawcami bo nie odpowiedziałaś ? Dla wszystkich jesteś taka wyrozumiała czy tylko dla FM ?

W zasadzie nie odpisuj. Poczytałem co nieco i nie, zdecydowanie nie jesteś/byłaś takim aniołem dla swoich interlokutorów czy wykonawców (vide tynkarze), dlatego nieustająco się dziwię ...

Zajrzyj na Solidni woj, mazowieckie :) Nie musiałam nigdy podnieść głosu - sami przepraszali :):)

Może by tak admin/admini się odezwali i poinformowali nas wszystkich o postępach nad pracami nad forum ??

Coraz więcej znanych forumowiczów się wypisuje i opuszcza to forum - możne najwyższy czas się odezwać - nie uważacie panowie admini i droga redakcjo ??

Forum muli jak stara szkapa - raz się strony otwierają w momencie a raz po kilka minut , często strona wywala błędy i się w ogóle nie otwiera , podczas pisania wiadomości czy odpowiedzi to juz totalna wolna amerykanka i loteria - zapisze sie czy nie , "pw" nadal nie działają - albo raczej nikt nie wie jak je pisać .

Generalnie - totalne pomieszanie z poplątaniem - choć osobiście nie jestem sceptykiem w kwestii tej odsłony forum - to jednak widzę że wylaliście - droga redakcjo - dziecko razem z kąpielą ...

Na tym przykładzie widać doskonale że dobre jest wrogiem lepszego ...

Czas ucieka - coraz więcej wartościowych uczestników rezygnuje i odchodzi - bo najzwyczajniej w świecie nie ma czasu na użeranie się z tym "surogatem forum" - z czym jak widać nie potraficie sobie poradzić ...

Chyba Redakcja musi popełnić publiczne harakiri, żeby uszczęśliwić - baner nie wystarczy :)

Ja mam jeszcze tylko jedną prośbę Nefer. Przyjmuję do wiadomości, że chcesz pomagać, testować, wyjaśniać i agitować, przekonywać, być service deskiem i pierwszą linią wsparcia itp

Ale proszę, nie pojawiaj się w każdym poście jako adwokat Redakcji i Admina. Nie odpowiadaj za nich, w ich imieniu, broniąc czci i honoru, odpowiadając na zarzuty, które nie padły, uprzedzając pytania których jeszcze nie zadano. Chyba, że Redakcja lub Admin Cię o to prosiła ... bo to przynosi skutek odwrotny od zamierzonego.

Edytowane przez yarpenowski
bcoz bcoz

Ja mam jeszcze tylko jedną prośbę Nefer.

(...)

Ale proszę, nie pojawiaj się w każdym poście jako adwokat Redakcji i Admina. Nie odpowiadaj za nich, w ich imieniu, broniąc czci i honoru, odpowiadając na zarzuty, które nie padły, uprzedzając pytania których jeszcze nie zadano. Chyba, że Redakcja lub Admin Cię o to prosiła ... bo to przynosi skutek odwrotny od zamierzonego.

Może kiedyś uda Ci się pojąć, że większość Forumowiczów to dorośli ludzie i robią to co chcą, nie pytając czy im wolno.

Może kiedyś uda Ci się pojąć, że większość Forumowiczów to dorośli ludzie i robią to co chcą, nie pytając czy im wolno.

Ponury proszę Cię, bez personalnych wycieczek. Nadzwyczajnym wysiłkiem udało mi się to pojąć. Co nie znaczy że nie kojarzy mi się to z lodówką i nachalnym marketingiem.