monia i marek 02.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 A czy coś planujecie zrobić z wątkami, które mieliśmy śledzone w starej wersji? Da się je wrzucić hurtem do nowych subskrypcji? jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 02.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 redakcja ta odslona forum to tragedia, oddajcie stare forum.!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.04.2010 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Dlaczego wybierając opcję "Lista Subskrypcji" wyświetlane są subskrypcje tylko z katalogu Subskrypcje a nie ze wszystkich zdefiniowanych??Da się to jakoś zmienić? Jeżeli nie - to po co mi dwa linki prowadzące w to samo miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 02.04.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Hmmm na pierwszy rzut oka , nie powala. Ale pozyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.04.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 No i nawet spokojnie nie można się wylogować, tylko trzeba to dodatkowo potwierdzać. Ale za to sesja kończy się bardzo szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.04.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 I przycisk "Na górę" jakoś nie chce działać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 02.04.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Fajnie jest! Klikam na stronę, ide zrobić sobie drinka, wracam, dopijam i juz stronka wskakuje można czytać. Przeczytam, klikam na nastepną, idę zrobić kolejnego, wracam dopijam i czytam, Jezdem jusz poo siudmey strojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.04.2010 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 - strona wciąż długa jak makaron, - brak tematów, - brak "zobacz swoje posty" co było BARDZO wygodne, - brak podglądu, a po edycji tekstu i powrocie na poprzednią stronę, tekst znika,- do czerwonych pasków brakuje tylko doklejenia kropelek krwi... Ja chcę mieć z powrotem stare forum i tyle Wam jeszcze napiszę, Redakcjo: http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ryczy.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ryczy.gif http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/ryczy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 03.04.2010 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Fajnie jest! Klikam na stronę, ide zrobić sobie drinka, wracam, dopijam i juz stronka wskakuje można czytać. Przeczytam, klikam na nastepną, idę zrobić kolejnego, wracam dopijam i czytam, Jezdem jusz poo siudmey strojnie. ...wa ja idę na fajkę,, dwie paczki już spaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 03.04.2010 02:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) ... mało miejsca w skrzynce PW http://www.chefpaul.net/smiles/sad2.gifhttp://www.chefpaul.net/smiles/angry11.gif Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 03.04.2010 02:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) ja błądzę, błądzę nadal... najgorzej jest ze skrzynką... PS ciekawe ile wiadomości ma na swojej Ponury? PS2 ale chyba czas kaliningradzki najwyższy czas zmienić Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez Bramer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYNIMA 03.04.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Zmiana na gorsze, nawet fatalne - zero przejrzystości, linki które miałem pozapisywane nie działają - kompletny bezsens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 03.04.2010 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 ja bym tak bardzo nie narzekał,trzeba się z nim głębiej zapoznać,jak znam życie, to za dwa tygodnie wszystko się dotrze i zmniejszy się liczba malkontentów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 03.04.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 (edytowane) Moje wrażenia "na gorąco". Generalnie mam wrażenie, że stronę projektował ktoś na ekranie 26" nadużywającym kółka "scroll" w myszce. - za dużo nagłówków (!) - w rozdzielczości mojego notebooka 1280x800 nagłówki zajmują 4/5 powierzchni ekranu, na samiuśkim końcu jest kawałeczek forum, aż boję się sprawdzać na netbooku, - niepotrzebnie powtórzone nagłówki tj. pasek nawigacyjny pokazujący na którym jestem, później banner wielkanocny i znów nieklikalna informacja na którym forum jestem, - zbyt rozciągnięta w pionie lista forów - większość monitorów ma ekrany panoramiczne, na których jest więcej miejsca w poziomie niż w pionie, na liście forów podane jest mnóstwo zupełnie nie użytecznych informacji (statystyki, ostatnie posty itp. itd) co powoduje, że każda linijka zajmuje cztery. Te informacje mogą być wyświetlane w tooltipie albo poukładane poziomo, - zbyt rozciągnięta w pionie lista tematów - analogicznie jak wyżej, mnóstwo wolnego miejsca w poziomie a "nadźgane" w pionie - no i efekt taki, że "scroll is your friend" - baaardzo wolne otwieranie stron - ale tylko za pierwszym razem, jakieś cache? - forum "wymiana doświadczeń" poszatkowane na zbyt wiele sekcji, chcąc przejrzeć wpisy trzeba przeklikać fora - co przy tak powolnym ładowaniu serwisu zniechęca - ikonki przy tematach nie mają tooltipów Generalnie mam wrażenie, że forum zaprojektowano nie dla użytkowników. - nie liczenie się z mniejszymi monitorami i rozdzielczościami, - mnóstwo informacji statystycznych, - podział "branżowy" forum - może jest łatwiej fachowcom od dachów gdy wszystkie wątki mają w jednym forum, ale dla użytkownika budującego dom wszystkie tematy są ważne na raz - jeżeli już musi być "pocięte" to proponowałbym podział na fazy budowy a nie elementy domu np. przygotowania (papiery, formalności), stan surowy, instalacje, wykończenie i wnętrza, elewacje, zagospodarowanie terenu, formalności po budowie (zgłoszenia, odbiory, protokoły, meldunki) itp. EDIT: - przy paru toolbarach w przeglądarce brakuje miejsca na forum na ekranie, same nagłówki - na monitorze 24" w rozdzielczości 1600x1200 już da się jakoś używać i czytać - czas forum pomimo, że CET jest dwie godziny do tyłu Edytowane 3 Kwietnia 2010 przez irreality Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 03.04.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 to jeszcze jeden problem mam: w profilu ustawiam sobie 30 postów na stronie, wyświetlam wątek jest ok. Teraz (chyba zostało zwiększone od wczoraj) gość ma 20 postów na stronie. Sesja mi się szybko końzy więc wczoraj zostawiłem otwarty wątek na stronie 4 (byłem zalogowany) dziś rano daję przeładuj stronę (żeby zobaczyć co nowego w wątku) i jestem dalej na stronie 4 tylko już z 20-oma postami na stronie (sesja się skończyła) więc ani nie wiem co nowego ani nic muszę się przegrzebać przez 2 kolejne strony żeby znaleźć gdzie byłem... Więc jak dla mnie ustawianie liczby postów innej niż domyślna mija się z celem, a co więcej: jeśli wyślę komuś linka do strony wątku to będzie od jego i mojej konfiguracji zależało czy trafi na dobrą stronę czy nie, adresowanie po numerach postów było zdecydowanie korzystniejsze, bo zawsze (niezależnie od konfiguracji konta) można było zaadresować poprawnie stronę, a teraz wątek/page4 dla jednego znaczy jedno a dla drugiego drugie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 03.04.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 najgorzej jest ze skrzynką... PS ciekawe ile wiadomości ma na swojej Ponury? PS2 ale chyba czas kaliningradzki najwyższy czas zmienić 1. mam kilka, ale na wejściu było ich 1090, co uniemożliwiało korzystanie ze skrzynki co trzeba zrobić, opisałem tu >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157828-ZAPIS-USTAWIE%C5%83-OSOBISTYCH&p=4047177&viewfull=1#post4047177 i w moim drugim poście poniżej 2. zegar chyba jest już przestawiony, bez zalogowania pokazuje rzeczywisty czas dla PL szybkość działania zniechęca do forum, a mam szybkie łącze według http://www.speedtest.pl jest to na teraz ponad 7 Mb/s http://www.speedtest.pl/results/7180927.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 03.04.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 też nie jestem zachwycona nową odsłona forum. Stare było duzo bardziej czytelne i takie bardziej domowe...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 03.04.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 dlaczego nie dostaje powiadomien na meila że ktos napisał posta w interesującym mnie temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 03.04.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 dlaczego nie dostaje powiadomien na meila że ktos napisał posta w interesującym mnie temacie? bo domyślnie jest wyłączone powiadamianie dla śledzonych tematów, da się to zmienić w ustawienich konta (widziałem tylko taką opcję - nie testowałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 03.04.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Ciekawe, forum zawiesza mi na dosyć długo IE ale na google chrome hula aż miło. Na IE mam AdMunchera może dlatego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts