Silbermond 02.04.2010 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam,Chciałbym przenieść kaloryfer z pod okna na ścianę obok, prosze o poradę co mam zrobić z rurami które idą do kaloryfera w prawo od pionowych a teraz chciałbym aby szły w lewo na ścianę obok. Czy mam je odcinać i wspawywać nowe rury w lewą stronę,może ktoś mi doradzi bo nie mam pomysłu.PozdrawiamSilbermond Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_ar 02.04.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 na początek zanim cokolwiek zaczniesz robić upewnij się że możesz to zrobić a następnie podstawa to spuszczenie wody z instalacji - bo na 99,99% woda w instalacji jest przez cały rok. A co do sposobu - ten kto ci będzie spawał najlepiej doradzi bo w zależności od miejsca trzeba albo nowe gałązki wpalić albo stare odciąć prawie do pionu a następnie obejść hamburgerami piony .Pomijam sensowność przenoszenia grzejnika na ścianę - takie rozwiązanie ma zdecydowanie więcej wad a zalet w zasadzie żadnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts