Afrodyta 27.02.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wiecie, długo mnie tu nie było, myślałam, że będzie już wszystko dopracowane i cycuś-glancuś. Tu się jednak srogo pomyliłam. Czy ktokolwiek zdaje sobie sprawę, że za miesiąc minie ROK od wprowadzenia tego bubla, a nic się nie zmieniło ? Tak sobie myślę, że to nawet nie wina samych adminów. W końcu Murator, to wielka korporacja działająca na wielu frontach, związanych z budownictwem wszelakim. Posiadająca zarząd, pewnie jakichś udziałowców, co to by chcieli dywidendy i inne gratyfikacje. Z czegos to trzeba brać w dobie kryzysu, więc poszło w ulepszone /czyt.przeładowane reklamami/ forum.A dlaczego ludzie tworzący to forum sie nie liczą? Z bardzo prostej przyczyny, są tu głównie "na chwilę", na czas budowy i odchodzą. Adaptacja nowego forum będzie trwać tyle, ile aklimatyzacja nowego pokolenia forumowiczów. Pozostali, już wybudowani, którzy tu wracają z różnych względów, niekoniecznie budowlanych nie liczą się wcale. W końcu to tylko garstka. Nowych ludzi, nieznających działania Starego Forum, będzie coraz więcej i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 27.02.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 ale nawet nowego forumowicza wkurzą takie niedociagniecia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 27.02.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 ale nawet nowego forumowicza wkurzą takie niedociagniecia...... Nie mówię, że nie, ale im jest znacznie łatwiej się znaleźć. Po za tym teraz to już tylko, albo aż niedociągnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 28.02.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Nie mówię, że nie, ale im jest znacznie łatwiej się znaleźć. Po za tym teraz to już tylko, albo aż niedociągnięcia Na o wiele bardziej amatorskich forach lepiej to wyglada niz tu....... zgrrroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.02.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja jakoś zawsze jestem za prostotą i minimalizmem. Tutaj nastąpił przerost i treści i formy. Chociaż treści może mniej, bo wyszukiwarka do bani a ludzie poodchodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja jakoś zawsze jestem za prostotą i minimalizmem. Tutaj nastąpił przerost i treści i formy. Chociaż treści może mniej, bo wyszukiwarka do bani a ludzie poodchodzili. Bo się jakoś tak obco zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 28.02.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Ja jakoś zawsze jestem za prostotą i minimalizmem. Tutaj nastąpił przerost i treści i formy. Chociaż treści może mniej, bo wyszukiwarka do bani a ludzie poodchodzili. Bo się jakoś tak obco zrobiło Myślałam, że też już nie zaglądasz...i...masz świętą rację. Założyłam sobie konto tutaj, bo tu byli fajni ludzie i chciałam poczuć się częścią tej Rodziny. Teraz, mimo znajomych z czasów Starego Forum, jest tutaj....hmmm...nijak, bezpciowo, sucho i pusto w emocjach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.02.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Myślałam, że też już nie zaglądasz...i...masz świętą rację. Założyłam sobie konto tutaj, bo tu byli fajni ludzie i chciałam poczuć się częścią tej Rodziny. Teraz, mimo znajomych z czasów Starego Forum, jest tutaj....hmmm...nijak, bezpciowo, sucho i pusto w emocjach... Zaglądam nie tak często jak kiedyś, bo z czasem kiepsko, a i emocje też inne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.03.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Bo się jakoś tak obco zrobiło Czuję to samo i zaglądam czasami, i tylko z przyzwyczajenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2011 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Mam pytanie. Nie wiem, gdzie je zadać, a nie będę zakładać nowego wątku. Zmieniłam komputer i ciągle mnie wywala z forum. Inne strony trzymają się dobrze. Na innym komputerze nie mam takich problemów. Czy coś powinnam ustawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 06.03.2011 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Podczas logowania musisz tiknąć "Zapamiętaj mnie" w lewym dolnym rogu pola logowania Powinno być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.03.2011 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Jak mnie znowu wywali, to tak zrobię. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.03.2011 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Trzyma. Ileż zszarganych nerwów mi to zaoszczędzi. Jani... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duss 12.03.2011 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 zmiany zawsze wychodza na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 12.03.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Czy tylko mnie się wydaje, czy interfejs został zmieniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 13.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 zmiany zawsze wychodza na dobre niektórym - tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 14.03.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Czy tylko mnie się wydaje, czy interfejs został zmieniony? Nie, nie zdaje Ci się, choć zmiany na korzyść znikome: * poprawiono dopasowanie FM do obecnych rozdzielczości kart graficznych (mówiąc wprost, Forum lepiej wypełnia ekran monitora) * czcionka jest ładniejsza, bardziej przejrzysta - nie wiem, czy została zmieniona, czy to efekt dopasowania opisanego powyżej * ładnie wyglądają graficzne oznaczenia postów, wszystkie w postaci niebieskiej karteczki A teraz negatywy: * przebudowano podgląd postów - w podawaniu wyników w wyszukiwaniu szczegółowym, w "pokaż wpisy" itp. - od razu widać treść posta; to cieszy, ale usunięto informację, na jakim forum (w jakiej kategorii) znajduje się dany post * zniknęło BARDZO przydatne graficzne oznaczenie strony na której się aktualnie znajdujemy - to poważne utrudnienie http://img141.imageshack.us/img141/5014/oznakstron.jpg Niestety, w "Grupach budujących" nadal nie działają najprostsze rzeczy, jak "idź do ostatniego postu"; nadal jest to trzecia, odrębna struktura w ramach jednego forum, czyli forum, dzienniki-blogi i "Grupy budujące" - każda rządząca się innymi zasadami, przy czym "Grupy" nie są w niczym kompatybilne z resztą Forum, to jest totalny knot pod każdym względem. Przy moderowaniu też trzeba bardziej uważać, by nie ciachnąć czegoś wartościowego, bo zaznaczają się - automatycznie, ale niepotrzebnie - różne rzeczy, jak np. kliknięty post. Generalnie jest gorzej, choć ładniej wygląda PS: widzę, że pojawił się link do p...nego fejsbuka, pełno tego śmiecia wszędzie PS2: a teraz znikł.. Od kilku miesięcy przy otwieraniu forum z Siecią łączy się całe stado linków biznesowych, oczywiście ze szkodą dla szybkości działania FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.03.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 A ja mam pytanie, dlaczego jak wpisuję hasło przy logowaniu, to zamiast maskujących kropek, widzę treść hasła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 14.03.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tylko na FM? Sprawdź - jeśli możesz - inne forum lub pocztę w tej samej przeglądarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tylko na FM? Sprawdź - jeśli możesz - inne forum lub pocztę w tej samej przeglądarce Cześć Ponury. Miło Cie widzieć. Tak, tylko na FM. Dodatkowo na dwóch przeglądarkach sprawdzałam. Inne fora i poczta działa ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts