Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podajcie namiary na jakieś ciekawe FORA budowlane

CENIĘ sobie wygodę !!!!

Jestem tu od 4 lat i odchodzę na budowę - wrócę tutaj może kiedyś- ale tylko jak będę miał problem a nie po to aby pomagać bo to zajmuje mi za dużo czasu.

Nawet już dziennika nie chce mi się pisać :(

Edytowane przez PliP
edycja bez powodu

Ustawiłam sobie subskrybcje na "raz dziennie", no i co z tego - powiadamia o każdym napisanym poście dużo szybciej, niż zdążę otwierać (ach to tempo). A jednocześnie w e-mailu czytam: "temat może zawierać więcej odpowiedzi, ale nie otrzymasz ponownie takiego powiadomienia jeśli nie odwiedzisz forum". Forum tak ogólnie? Kiedyś to dotyczyło tylko wątku... :/

Kolejna uwaga n/t niedoskonałości nowego forum: w narzędziach wątku jest funkcja, która mogłaby być wielce użyteczna: "wersja do druku" - przełącza widok wątku na lepiej dopasowany do wydruku na A4 i pozbawiony wodotrysków, reklam itp. I super, byłoby wszystko pięknie, gdyby nie to, że wszelka grafika dołączana do postu, jak np. zdjęcia jest również wyłączana, podawane są tylko linki do niej. Nie jest to chyba (mam nadzieję) zamierzony efekt, tylko babol do usunięcia?

J.

W trakcie "pracy" na nowym Forum co i rusz zauważam kfiatki ... strasznie dużo trzeba się naklikać i skakać po stronie, żeby przechodzić do tematów. W poprzedniej wersji dojście było bardzo proste - na jedno kliknięcie, teraz najpierw muszę otworzyć okienko, przewinąć całą masę tematów (bardzo małą czcionką napisanych) i dopiero mogę wejść na temat mnie interesujący. I nazywa się to "Szybka nawigacja" ... ciekawe...

Poza tym nadal uparcie twierdzę, że podzielenie możliwości odpowiedzi na posty na "Szybką odpowiedź" i "Zaawansowaną edycję" jest bezsensowne. Uważam, że każdy ma prawo zdecydować jednym kliknięciem, czy chce wstawiać emotki, dodawać zdjęcia itp. a nie zastanawiać się, którą z opcji wybrać. Dziwi mnie też, że tylko w opcji zaawansowanej edycji jest możliwość np. rezygnacji z subskrypcji lub jej zaakceptowania w momencie, gdy żadne zmiany nie zostaną zapisane bez napisania chociaż kilku słów odpowiedzi w danym temacie, nie mogę też znaeźć możliwości podglądu swojego posta w tzw. "Szybkiej odpowiedzi" ... ale to akurat może być kwestią moich braków wiedzy obsługi tego nowego twora.

Próbuję się zaprzyjaźnić z tym nowym, ale mi nie bardzo to wychodzi ... chyba za mało inteligentna jestem dla tego czegoś ...

witam...ustawiłam wszystko co mogłam w ustawieniach ...zmieniłam przeglądarkę .....a nadal wolno ładuja sie strony .

Ogólnie dla mnie Forum jest mało czytelne , zawalone dziwnymi tematami na głównej stronie , Rozciągnięte zbyt mocno okienka z wpisami ...ktoś tu mocno przekombinował -niestety -chyba to jest dobry moment aby zacząć się żegnac z Forum .....tu miała być smutna buźka ale nie wiem gdzie są emotikony

mimo szczerych chęci ,nie mogę się tu odnaleźć. Czas zacząć rozglądać się za innym forum. Szkoda jednak, bo tu zaczynałam ,ale ta wersja jest dla mnie nie do przyjęcia. Najbardziej podnosi mi ciśnienie pewna rzecz, może nie najważniejsza w tym całym bałaganie ,ale drażniąca. Mianowicie:

Jestem Polką, mieszkam w Polsce i życzyłabym sobie aby na forum były tytuły po polsku jak dla mnie za dużo tu angielskiego.Jak muszę to wolałabym być Starym Członkiem niż Senior Member

What Does Not Kill Me Makes Me Stronger ;)

tiaaaa.... ;)

Choć może i racja, bo próbuję się jednak wdrożyć. Skrzynka zapchana, wiadomości usunąć nie mogę bo po przejściu do listy od razu znika okienko z opcją zaznaczania, a nie chcę usuwać wszystkich hurtem, tylko wybrane. Wina przeglądarki, moja, czy.....?

może nie jest dobrze, ale popadacie w przesadę,sam nie jestem zadowolony ze zmiany, ale niby zbyt to wszystkie gadżeciarskie a potem marudzicie, że buziek nie ma, no bez przesady,emoticony nie są najważniejsze, a zawsze emocje można oddać jak kiedyś :-) ;-) 8-) >:-| :-P < tu miałem tradycyjne tekstowe emoticony ale jak widać są podmienione na wersję graficzną...

ponadto jeśli już ktoś chce na inne forum się przenieść, to niby co? nowego nie będzie trzeba się uczyć?

co do edycji, to w ustawieniach konta można wybrać rodzaj edytora, ale nie mogłem tego wczoraj sprawdzić, bo tak to wolno chodziło, że po prostu się nie dało :-(

w sprawie kolejnych niedociągnięć: u mnie statystyki konta użytkownika 2 galerie, 12 obrazków, ~350 postów, zarejestrowany czerwiec 2010! (wrzuciłem dotychczas 2 obrazki, 0 galerii, postów ponad 500, rejestrowałem się w 2007), ale to i tak drobiazg przy tej szybkości działania....

Edytowane przez freetask
uwaga do emoticonek