malka 08.04.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 23 sekundy to jest super prędkość! Mnie się z IE przez cały dzień nie udało wejść na forum wcale, czekałam po kilka minut, po prostu zawieszało się (nie komp, tylko dostep do strony forum). Kilkanaście kliknięć "Zamknij teraz" i "Nie wysyłaj komunikatu o błędach". Podobne cyrki mam od tygodni z dogomanią, więc raczej nie widzę tego optymistycznie dla uzytkowników starych kompów, na dodatek nie mających wpływu na ich oprogramowanie ale jak mozesz nie miec wpływu na przeglondarkę ? http://www.google.pl/chrome/?installdataindex=nosearch&hl=pl&brand=CHMB&utm_campaign=pl&utm_source=pl-ha-emea-pl-sk&utm_medium=ha bezplatna , szybka,czego chcieć więcej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.04.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Czy ktoś mógłby łopatologicznie wyjaśnić i skończyć ten wątek?http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158449-...i-znowu-nie-potrafie-wklejać-zdjęć-...nauczcie-mnie-proszęBędzie podpowiedzią dla innych jak sadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 08.04.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 ale jak mozesz nie miec wpływu na przeglondarkę ? Ano możesz, jeśli na przykład przeglądasz na firmowym zestandaryzowanym laptopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.04.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Tylko powstaje pytanie. Czy otrzymałeś ten standaryzowany laptop od firmy jako narzędzie pracy czy prywatne centrum rozrywkowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 08.04.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Ano możesz, jeśli na przykład przeglądasz na firmowym zestandaryzowanym laptopie. a takkkk,tego nie wzięłam pod uwagę... posiadam absolutnie prywatny komputer i wykorzystuję go do prywatnych celów wedle własnego uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.04.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Tylko powstaje pytanie. Czy otrzymałeś ten standaryzowany laptop od firmy jako narzędzie pracy czy prywatne centrum rozrywkowe . Jedno nie wyklucza drugiego Moze być jako składnik kafeteryjnego systemu wynagrodzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.04.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Tylko powstaje pytanie. Czy otrzymałeś ten standaryzowany laptop od firmy jako narzędzie pracy czy prywatne centrum rozrywkowe . za którym ciśnie się następne: .... Cię to obchodzi, powinno działać i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 08.04.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Coś chyba nie do końca działają "Dzienniki" - wszyscy odwiedzający zaglądali do mnie 01.01.1970 I edycja postów w dzienniku też nie bardzo - obcina tekst tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.04.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 za którym ciśnie się następne: .... Cię to obchodzi, powinno działać i tyle Właściwie to nic . Tak się tylko czepiam , dla sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 08.04.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Szczerze mówiąc jak na spowiedzi .................nowa odsłona forum totalnie zniechęciła mnie do zaglądania tutaj.............nieczytelna forma, mdła, jak dla mnie kłopotliwa obsługa, mnóstwo bajerów których sie nie wykorzystuje ........................forum było zawsze dla mnie przyjemnością poranka, pijąc kawę "przeleciałam" ulubione wątki , kilka słów wpisałam w znajome tematy.....................a teraz nawet nie chce mi się ich szukać a co dopiero czytać czy pisać............. zaczynałam na tym forum ładnych parę lat temu............wciągnęło mnie na maxa........chociaż przygoda budowaniem się skończyła, znajomości a nawet przyjaźnie pozostały....................szkoda że nowa forma nie będzie sprzyjała do ich podtrzymywania. na forum............ale na szczęście sa telefony, maile.......................sądzę że wielu forumowiczów da za wygrana i odejdzie stąd a tych wiernych ograniczy jego użytkowanie......................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.04.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 przebrnij prze te popaprane ustawienia, najlepiej przy pomocy jakiegoś entuzjasty i będzie gitmoże kiedyś zmienią te mdłe kolorki i poczujesz się lepiejbo stare to se ne wrati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 08.04.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Szczerze mówiąc jak na spowiedzi .................nowa odsłona forum totalnie zniechęciła mnie do zaglądania tutaj.............nieczytelna forma, mdła, jak dla mnie kłopotliwa obsługa, mnóstwo bajerów których sie nie wykorzystuje ........................forum było zawsze dla mnie przyjemnością poranka, pijąc kawę "przeleciałam" ulubione wątki , kilka słów wpisałam w znajome tematy.....................a teraz nawet nie chce mi się ich szukać a co dopiero czytać czy pisać............. zaczynałam na tym forum ładnych parę lat temu............wciągnęło mnie na maxa........chociaż przygoda budowaniem się skończyła, znajomości a nawet przyjaźnie pozostały....................szkoda że nowa forma nie będzie sprzyjała do ich podtrzymywania. na forum............ale na szczęście sa telefony, maile.......................sądzę że wielu forumowiczów da za wygrana i odejdzie stąd a tych wiernych ograniczy jego użytkowanie......................... Patusia, to pierwszy szok, zobaczysz, że potem będzie lepiej. Ja i wielu innych na początku bardzo przeżywaliśmy, wychodziło mi, że będę musiała pożegnać się z forumem i wynieść się całkowicie na bloga... Ale sporo rzeczy jest już poprawionych, forum śmiga coraz lepiej - będzie dobrze, dasz radę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 08.04.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Właściwie to nic . Tak się tylko czepiam , dla sportu. Dla sportu odpowiem - nie chodzi o mnie. Ale znam dużo takich osób. Tu powstaje jednak następne pytanie (jeśli chcesz grać w 100 pytań) - jak rozumiem w pracy, bądź też w domu, ale na służbowym laptopie (o ile go oczywiście posiadasz) ani razu nie wychodzisz poza strony firmowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Nie posiadam lapka firmowego tylko prywatnego .W pracy jeśli zaglądam do sieci to za własną kasę, znaczy że mam odpowiednią kartę sim w prywatnym telefonie . Ale nie o to chodzi . Chcesz mi powiedzieć że jak firma daje ci lacia to blokuje wszelkie instalki na nim ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 08.04.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Mam w pracy komputer z którego nie mogę wejść na 90% stron w sieci. Ale nie będę obwiniał webmasterów całego świata, że ulepszają swoje strony nie oglądając się na użytkowników z przestarzałym sprzętem i oprogramowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.04.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 pytanie należy do tych baaardzo niebezpiecznych, proponuję potraktować je jako retoryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 08.04.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Chcesz mi powiedzieć że jak firma daje ci lacia to blokuje wszelkie instalki na nim ?! My takie dajemy pracownikom. Moze nie wszystkie ale wiekszość. Odłączona stacja cd i inne możliwości podłączenia nośników danych. I pisemne zobowiazanie pracownika, ze nie bedzie nic z nim robił nieodpowiedniego min. instalował oprogramowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 08.04.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 A to takie buty . Chociaż jak se przypomnę ze dwa lata temu naszych informatyków w szczycie paranoi i problemy z zainstalowaniem sterowników do nowej drukarki . Tak się sami zapętlili z tym blokowaniem wszystkiego wszystkim że pól dnia u nas siedzieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 08.04.2010 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 (edytowane) W pracy jeśli zaglądam do sieci to za własną kasę, znaczy że mam odpowiednią kartę sim w prywatnym telefonie. Taa, ale robisz to w czasie kiedy powinieneś pracować, więc jak widzisz lepiej nie brnąć w te pytania. Akurat w sytuacji o której piszę firma na stale łącza więc kosztu za połączenie dodatkowo nie ponosi (tylko traci czas pracownika Ale nie o to chodzi . Chcesz mi powiedzieć że jak firma daje ci lacia to blokuje wszelkie instalki na nim ?! W tamtym przypadku i owszem. Komp jest zestandaryzowany (oczywiście jak zwykle są równi i równiejsi - więc część nie ma zestandaryzowanych lub je sobie "rozstandaryzowuje"). Wszelkie instalki wykonywane są przez servicedesk zdalnie lub na miejscu. Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez yarpenowski emo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 08.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Ale nie będę obwiniał webmasterów całego świata (...) Ja ich też nie obwiniam, bo nie o to chodzi. To jest świadomy wybór i klasa webmastera czy nie ogląda się na ludzi, którzy są poniżej jakiegoś poziomu sprzętowo-softwarowego czy też wdraża takie rozwiązanie, które np. chodzi dobrze na wszystkim, natomiast tym z nowszymi rozwiązaniami oferuje dodatkowe możliwości - i tak właśnie jest na youtube na przykład. Mam w pracy komputer z którego nie mogę wejść na 90% stron w sieci. A dla niektórych jest to jedyny komputer, z którego mogą połazić po internecie. Dlatego ich rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts