Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

A to takie buty . Chociaż jak se przypomnę ze dwa lata temu naszych informatyków w szczycie paranoi i problemy z zainstalowaniem sterowników do nowej drukarki . Tak się sami zapętlili z tym blokowaniem wszystkiego wszystkim że pól dnia u nas siedzieli .

są firmy, że jak pendrive nie działa to przychodzi informatyk, na własnym kompie jesteś gościem, instalacja drukarki? - zlecenie do działu informatycznego, od zakupu po uruchomienie i instalację oprogramowania, chyba tylko aktualizacje windy samemu :-)

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wystarczy pracę podgonić to się ma chwilkę czasu na duperele . Ale masz rację nie brnijmy, bo na psa ogrodnika wychodzę. . Co do aktualizacji to sami rozsyłają po kompach . A co do bycia gościem na służbowym kompie , to się na szczęście zmieniło . Nie wyrabiali się już więc dali ludziom trochę luzu (ale dostęp do internetu tylko wybrańcy). Trudno latać po firmie z każdą duperelą w której jest bez mała kilkaset kompów.

Ano możesz, jeśli na przykład przeglądasz na firmowym zestandaryzowanym laptopie.

Bingo!

Malka, nie zawsze mamy wpływ ne pewne sprawy :-(

Ale, kochani moi, dzis wchodzę na forum! Wchodze z IE 6.0, widzę wszystko, funkcje w zasadzie działają. Choc jeszcze zupelnie zagubiona jestem, musze się przyzwyczaić do nowego, to działa :-)

Bardzo dziękuję adminowi, musi się narobił ;-)

a takkkk,tego nie wzięłam pod uwagę...

posiadam absolutnie prywatny komputer i wykorzystuję go do prywatnych celów wedle własnego uznania :)

Odpowiem Ci tak jak pani w sklepie zoo mojej koleżance. Otóż koleżanka zobaczyła majtki lateksowe i spytała po co to, na co ekspedientka: "to, że pani ma samca, nie znaczy, że może pani nic zupelnie nie wiedziec o suczkach!" A były to majtki zakladane suczkom w czasie cieczki :-)

Ja tak mam...:yes:...laptop firmowy, ale moge sobie latac gdzie chce po internecie...firma tez mnie moze zawolac kiedy chce...taki uklad...wiec oni sie nie czepiaja i ja sie nie czepiam, ze w czwartek o 21:00 jest pozar i przemarsz wojsk :cool:

...ale firma steruje oprogramowaniem na laptopie i nie wolno miec nic do firma sama nie zainstaluje...nawet PhotoShopa czy inne iTunes...wiec mam Firefox'a...ktory dziala pieknie...nie mam zadnych problemow....

Tak dla statystyk - sa osoby ktorym Firefox dziala OK ;)

Maja

D o d a ł e m, bo z jakiś powodów mi "zjadło" pierwsze zdanie:

Trochę się dziwię, że pojawiają się głosy, że wystarczy zainstalować inną przeglądarkę i będzie OK.

Sam używam IE 8 i nie zamierzam zmieniać swoich upodobań w tym zakresie, tylko i wyłącznie po to aby „oglądać” FM.

Moim zdaniem, jeśli szybkość i funkcjonalność naszego forum, będzie uzależniona w dużej mierze, od „sprzętu” i zainstalowanego oprogramowania, to ten „ogranicznik” dostępności dla „mas” spowoduje jeszcze większą migrację na inne fora, niż ta dotychczasowa (a ta już jest dość duża).

Te strony „ważą” (najprawdopodobniej) kilka lub kilkanaście razy więcej, niż starego FM, a to z kolei „preferuje” użytkowników z szybkimi i „pojemnymi maszynami”.

Niestety „mas” nie stać na zmianę sprzętu tylko po to aby w miarę sprawnie korzystać z tego forum – tym bardziej, że nie jest to forum specjalistyczne, tylko z założenia masowe.

Edytowane przez sSiwy12

czy mi się zdaje czy czcionka postów urosła? (fajnie bo jam ślepa:cool:)

Tatarak ja to już nawet nie o tych starych postach mówię, tylko o takich co je dziś pisałam czy już po uruchomieniu nowej wersji,

chyba zamienili. Wcześniej ta większa czcionka była w cytowanym poście. Teraz jest odwrotnie. Fajnie :)

Jest taka prawidłowość psychologiczna, że jeśli najpierw kogoś bardzo zestresujemy/zdenerwujemy, a potem sprawimy choćby drobną radość, to zostanie ona odebrana z ogromnym entuzjazmem. No to właśnie mamy ćwiczenie praktyczne: najpierw nas Redakcja maksymalnie wkurzyła zmianą grafiki, a teraz zwiększyła czcionkę i cieszymy się jak dzieci :)

To ja jeszcze poproszę coś zrobić z tym czerwonym paskiem i już nawet nie oddawajcie zgubionych postów Cool

Mam wrażenie, że dużo starych postów "zjadło"... ciekawe, czy na zawsze.

Jeśli w na górze strony w "Ustawieniach" >> "Zaawansowane ustawienia" masz "Domyślne ustawienia historii wątków" zaznaczone "Domyślne dla forum" lub własne "Pokaż wszystkie wątki", powinieneś widzieć cały dorobek Forum - od początku istnienia FM