Tatarak 09.04.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Jeśli w na górze strony w "Ustawieniach" >> "Zaawansowane ustawienia" masz "Domyślne ustawienia historii wątków" zaznaczone "Domyślne dla forum" lub własne "Pokaż wszystkie wątki", powinieneś widzieć cały dorobek Forum - od początku istnienia FM Może powinnam, ale mam tylko te, które pisałam po świętach... A w ogóle to już wszystkie wątki są przeniesione do nowego forum? bo niektórych wcześniej czytanych nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.04.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 a ja lubię czerwony ja też ale akurat ten odcień przyprawia mnie o lekki oczopląs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A w ogóle to już wszystkie wątki są przeniesione do nowego forum? bo niektórych wcześniej czytanych nie mogę znaleźć Właśnie o tym pisałem; problem jest w indeksowaniu, wyszukiwarce, "pokaż twoje posty" - prace nad tymi funkcjami cały czas trwają ale raczej każdy wątek który był widoczny na starym FM został przeniesiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.04.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 No to czekam, co zrobić... "Na FM" remontowałam parę lat temu stary dom (pod innym nickiem, ale jednak), i "tu" zamierzam wybudować nowy. Bo ja jestem zwierzę, które się żywi przyzwyczajeniem. Chociaż jak czytam ostatnio w pracy różne mądrości na temat budowania wspólnoty marki, to myślę sobie, że Redakcja ma sporo do nadrobienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.04.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Ale wyszukiwarka już częściowo poprawiona - znajduje mój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.04.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A można by coś zrobić, żeby główna strona forum nie była taka tasiemcowata? Tych działów jest tyle, że głowa pęka, no ale rozumiem, porządek musi być. Tylko gdyby tak każdy z nich miał nieco węższa ramkę to nie trzeba by tak przewijać i przewijać (tylko nie mówcie mi, że sobie można pozwijać niektóre grupy bo wiem, ale nie o to mi chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Postulowałem zmniejszenie ostatniej kolumny listy działów (ostatni temat, autor posta i czas jego powstania) do trzech linijek oraz zrobienie "Wymiany doświadczeń" z poddziałami - to byłoby mniej więcej 1/3 strony mniej ale po pierwsze - może najpierw niech się ludzie przyzwyczają do nowych podziałów, a po drugie - jest masa ważniejszych spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 09.04.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mnie brakuje i to bardzo, opcji zmiany strony i „wejścia” na stronę główną lub do działu, tematu, z końca aktualnej strony. To przewijanie do początku strony jest takie deprymujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.04.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Mnie brakuje i to bardzo, opcji zmiany strony i „wejścia” na stronę główną lub do działu, tematu, z końca aktualnej strony. To przewijanie do początku strony jest takie deprymujące. EEe. To tylko kwestia kliknięcia 'Home' i już jesteś n a górze Ale fakt ścieżka okruszków powinna być również na dole strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Przecież na dole jest "Szybka nawigacja" z rozwijanym menu, do skakania po całym FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 09.04.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Przecież na dole jest "Szybka nawigacja" z rozwijanym menu, do skakania po całym FM Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A ja chciałam zapytać o operę. Na stronie głównej pokazuje, śmiga i furczy. Ale jak tylko wejdę w któryś dział, to jest tak, że po użyciu klawisza End na klawiaturze skaczemy na dół i...całe dolne pół strony jest puste!Strona forum kończy się w połowie wysokości strony jako takiej i nie mogę sobie szybko zejść do tematów, które są na dole, trafię na połowę pustej strony. Dopiero po długim i żmudnym przewijaniu mogę kliknąć w końcu interesujący mnie temat.Da się może coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.04.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 ja też ale akurat ten odcień przyprawia mnie o lekki oczopląs O jakiej czerwieni mówicie, bo nie mogę zatrybić. O tych dwóch paskach na górze forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 09.04.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A ja chciałam zapytać o operę. Na stronie głównej pokazuje, śmiga i furczy. Ale jak tylko wejdę w któryś dział, to jest tak, że po użyciu klawisza End na klawiaturze skaczemy na dół i... całe dolne pół strony jest puste! Strona forum kończy się w połowie wysokości strony jako takiej i nie mogę sobie szybko zejść do tematów, które są na dole, trafię na połowę pustej strony. Dopiero po długim i żmudnym przewijaniu mogę kliknąć w końcu interesujący mnie temat. Da się może coś z tym zrobić? I jeszcze: pod Operą nie pokazuje się żadne menu, żadne funkcje po kliknięciu nicku, pod Chrome widzę, ale tam czcionka jest tak mała, że nie mam szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 09.04.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 O jakiej czerwieni mówicie, bo nie mogę zatrybić. O tych dwóch paskach na górze forum? Na głównej stronie między tematami, teraz już nie są takie czerwone jak były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.04.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 powoli sie przyzwyczajam - wiec nie jest tak źle Kolejna uwaga - w nawiazaniu do poprzedniego forum oczywiscie wyszukiwarka hi hi hi wpisuje sobie chocby takie cuś - JB-D, wielokrotnie przeze mnie uzywane i co? Brak wyników No dobra, idziemy dalej wpisuje sobie Jareko w zawartości postów i co? Gucio - wyskakują mi nie posty w których treści Jareko sie pojawiał tylko same wątki gdzie może wśród 100-1000 stron sie pojawiło. Poprzednio wyskakiwały konkretne posty z wytłuszczonym szukanym słowem - chcę by tamto wróciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Nie tylko Ty.. ja rozpaczam po starej wyszukiwarce bardzo, bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.04.2010 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 eeee no nie róbta jaj bo to już po świętach! Nowa szukaczka nie działa a stara działała? Jeśli chciałem coś znaleźć to tylko google z site: bo inaczej to szlag trafiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Wyszukaj posty konkretnego forumowicza i oddaj wyniki "jako posty" może nie działało z szukaniem słów, ale wyświetlało wszystkie posty, które dodatkowo można było czytać w wynikach, bez przechodzenia do danego tematuNic podobnego teraz nie ma, a bardzo często chcę dać linka do czegoś co pisałem np. 2 dni temu lub po prostu przekleić tamten tekst - więc muszę kopać w postach, o ile akurat mi się wyświetlą z szukanego okresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 I jeszcze: pod Operą nie pokazuje się żadne menu, żadne funkcje po kliknięciu nicku, pod Chrome widzę, ale tam czcionka jest tak mała, że nie mam szans. W chrome po prawej na górze kartka i "Rozmiar tekstu" Opera ma fanaberie na nowym FM: - często nie likwiduje zaznaczenia z działu, w którym wszystko nowe przeczytałem - kliknięcie na flagę nie zawsze kieruje do pierwszego postu napisanego w jakimś temacie od mojego ostatniego wylogowania się, lecz do ostatniego - w historii musiałem ustawić sprawdzanie nowych wersji stron i obrazków co kilka godzin, choć nic nie przechowuję; kiedy miałem zaznaczone "Nigdy", w widoku działów wcale nie znikało zaznaczenie o nowych postach, pomimo ich przeczytania, logowanie wchodziło po ponownym przeładowaniu itp. po użyciu klawisza End na klawiaturze skaczemy na dół i... całe dolne pół strony jest puste! Może teraz jest lepiej? Dziś przeróbce uległ cały dół strony z linkami serwisów Muratora, naprawdę ładnie jest to teraz zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts