Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

wow, oddano mi wszystkie moje posty, niedawno marudziłam, że mam tylko 6 a już są wszystkie nawet te z 2008roku, dziękuję, teraz już będę mogła odnaleźć interesujące tematy :)

ps. no może nie wszystkie ale dużo, wciąż brak tych świeżo pisanych, no ale te w miarę pamiętam ;)

Edytowane przez KamaG

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dopiero dzisiaj udało mi się "skorzystać" z FM.

Już sobie ostatnio myślałam, że mnie zablokowano :o

Po przeczytaniu tego wewątka widzę, że inni mieli podobne problemy :yes:

Nie wiem jak się tu połapać :jawdrop: wszystko jest inne, nie umiem się przyzwyczaić :bash:

Na dodatek mnie wylogowało samo :mad:

Wolałam starą wersję, ale pewnie to se ne vrati :(

Idę pootwierać stare powiadomienia i nadrabiać zaległości w czytaniu. Jak mnie znowu coś przystopuje, to będę prosić o pomoc :yes:

W chrome po prawej na górze kartka i "Rozmiar tekstu"

Próbowałam, ale ma mnie w głębokim poważaniu. Już trzeci dzień ustawiam w Chrome "Większy tekst" i... nic. :bash:

Opera ma fanaberie na nowym FM:

- często nie likwiduje zaznaczenia z działu, w którym wszystko nowe przeczytałem

- kliknięcie na flagę nie zawsze kieruje do pierwszego postu napisanego w jakimś temacie od mojego ostatniego wylogowania się, lecz do ostatniego

- w historii musiałem ustawić sprawdzanie nowych wersji stron i obrazków co kilka godzin, choć nic nie przechowuję; kiedy miałem zaznaczone "Nigdy", w widoku działów wcale nie znikało zaznaczenie o nowych postach, pomimo ich przeczytania, logowanie wchodziło po ponownym przeładowaniu itp.

To mi nawet jakoś działa, jedyne mankamenty to te, o których pisałam wcześniej. Kliknięcie w taki symbol >> przy wątku powinno kiierować do ostatniego w ogóle postu w wątku, a mnie na Operze kieruje często na pierwszą stronę. :mad:

Może teraz jest lepiej? Dziś przeróbce uległ cały dół strony z linkami serwisów Muratora, naprawdę ładnie jest to teraz zrobione

Jest trochę lepiej: tylko 1/3 strony jest teraz pusta... :rotfl:

Próbowałam, ale ma mnie w głębokim poważaniu. Już trzeci dzień ustawiam w Chrome "Większy tekst" i... nic. :bash:

Dla powiększenia rozmiaru tekstu możesz wykorzystać skrót klawiaturowy.

Powinno działać na wszystkich przeglądarkach, choć np Opery już dawno nie używałem i mogę się mylić.

Mozillę i Chrome obsługuje bezproblemowo.

Szybkość działania nowego FM trochę się poprawiła, ale dalej w momencie otwarcia kilku wątków na raz strasznie "muli":(

Zakładam że winy nie ponosi moje łącze, bo 5Mbit/s do tej pory wystarczało bezproblemowo do przegladania netu ;)

można, masz dwie wersje z kompa i z zewnątrz. Te z kompa możesz wklejać w czterech wielkościach, miniatura, medium, large i wielkość oryginału (wybór masz po załadowaniu zdjęcia - po chwili w lewym górnym rogu masz ołówek, na który klikasz i wybierasz opcje wielkości i miejsca w którym chcesz mieć zdjęcie wklejone :)

No stosuję Ctrl i +, znam od lat (jak kto ślepy, to musi to znać ;) ), ale miałam nadzieję, że nie trzeba będzie wciskać tego po każdym przejściu na inną stronę czy przeładowaniu. A tu... figa. I jeszcze na dodatek nie idzie tego zmniejszyć z powrotem (ma w nosie mnie i moje Ctrl i minus), chyba zostanę przy mojej Operze. Choć wolniejsza, to przynajmniej pamięta, że ma duże pokazywać i zmniejsza, kiedy chcę.

Dobra, idę już, przestaję marudzić. :lol:

Słuchajcie, słuchajcie, rewelacja!

Wczoraj zaktualizowałam Operę do 10.51 u mnie śmiga jak przecinak! :cool:

BARDZO szybka, żadnych pustych przestrzeni na dole strony, wszystkie menu pod nickiem pokazuje - no marzenie!

Nowa Opera - wieeeeelkie szczęście! :lol2:

Słuchajcie, słuchajcie, rewelacja!

Wczoraj zaktualizowałam Operę do 10.51 u mnie śmiga jak przecinak! :cool:

BARDZO szybka, żadnych pustych przestrzeni na dole strony, wszystkie menu pod nickiem pokazuje - no marzenie!

Nowa Opera - wieeeeelkie szczęście! :lol2:

tak z ciekawości zainstalowałam :D i potwierdzam ta przeglądarka to istny szatan :D działa bardzo szybko - dzięki za cynk :D

a ja nie jestem zadowolona

Po pierwsze - i w pracy (FF) i w domu (IE) nie mogę wklejać zdjęć z kompa. Pokazuje mi się takie okienko z załadowanym odnośnikiem http/ i żadnych możliwości zmiany na C

Po drugie - ktoś mówił o edycji tekstu? Ja mam na FF ale nie na IE, czyli to sprawa przeglądarki a nie forum

po trzecie - jak klikam odpowiedz lub odpowiedz z cytatem, to coś mi się przestawia ze stroną, NIE pokazuje się okienko do pisania ale przerwa w postach (dzura!). Muszę kliknąć drugi raz, żeby móc pisać.

Hała

już mówie...

w szybkiej odpowiedzi masz okienko z drzewkiem (3 z prawej) :)

klikasz i widzisz pytanie o to czy fotka ma być z kompa, czy URL (druga zakładka) wybierasz....

jak z kompa to klikasz select files i masz swoje pliki... jak url to musisz wkleic adres , ale musisz uważać na wielkość zdjęcia..... no i 5 szt na jednego posta

i po krzyku :D

Bardzo Ci dziękuję za informację:)

Będę próbować w przypływie natchnienia :cool:

Po krzyku, to będzie jak się już nauczę, bo w trakcie przewiduję okrzyki różne, w tym niecenzuralne :mad: ;)

Co do pracy z kompem, to miewam paranormalne zdolności. Zdarzają mi się różne takie efekty, które normalnemu człowiekowi zdarzyć się nie mogą :bash:

Ale nic to, obym zdrowa była, zarówno na ciele, jak i na umyśle. "Efekty" zawsze jakoś się da naprawić :lol2:

Gdzie szukać emotikonów, nie mam ich w szybkiej odpowiedzi jak i w zaawansowanej

Musisz wejśc w swój profil i w ustawieniach poszukać ustawień edycji. Wybierz edycje w trybie WYSIWYG i zatwierdź. I wtedy powinno wszystko działać zadziałać w zaawansowanej edycji.