boratom 11.04.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja wklejam zdjęcia po staremu - jakoś nie mogę sobie dać rady z tym nowym ustrojstwem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.04.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Gdzie szukać emotikonów, nie mam ich w szybkiej odpowiedzi jak i w zaawansowanej ja muszę przed kliknięciem w "zaawansowana edycja" kliknąć w okienko w górnym prawym rogu (takie dwa A oddzielone ukośnikiem) U mnie to działa, ale dlaczego tak jest nie mam pojęcia. w profilu nic nie kombinowałam, bo to mnie lekko;) przerasta. Najważniejsze, że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.04.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 ja muszę przed kliknięciem w "zaawansowana edycja" kliknąć w okienko w górnym prawym rogu (takie dwa A oddzielone ukośnikiem) U mnie to działa, ale dlaczego tak jest nie mam pojęcia. w profilu nic nie kombinowałam, bo to mnie lekko;) przerasta. Najważniejsze, że działa No popatrz. U mnie tez działa, ale mi się to nie podoba. Opisany przez ciebie button przełącza mod okna edycyjnego między oknem typu WISWIG a zwykłym oknem bbcode. Ja nienawidzę WISWIG i nie podoba mi się, że tylko w tym modzie są ikonki. Oczywiście podstawowe mogę sobie wkleić 'z palca' i póki co musi mi to wystarczyć. Aha, Właśnie sprawdziłam. Jak najpierw sobie przełączę mod okna edycyjnego, potem przejdę na zaawansowaną edycję i przełącze spowrotem, to mam okno bbcode i emotikony. Trochę za dużo klikania jak dla mnie, ale działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 11.04.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 ja muszę przed kliknięciem w "zaawansowana edycja" kliknąć w okienko w górnym prawym rogu (takie dwa A oddzielone ukośnikiem) U mnie to działa, ale dlaczego tak jest nie mam pojęcia. w profilu nic nie kombinowałam, bo to mnie lekko;) przerasta. Najważniejsze, że działa FAKTYCZNIE DZIAŁA ;):rotfl: ALE ICH TU JEST Nie tylko emotki się pojawiły wiele innych przydasiów wyskoczyło Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.04.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Już wiem... Trzeba wejść do profilu, czyli kliknąć: Forum wybrac z menu [operacje] a nastepnie [Edytuj swój profil]. Potem trzeba kliknąć [Zaawansowane ustawienia] i wybrać [Standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu] Gdzieś na samym dole to jest. No i na koniec klikając button [Zapisz zmiany] zatwierdzić. Jest wtedy edytor bbcode i jednocześnie są emotikonki. Oczywiście wyłącznie w trybie zaawansowanej edycji Tadammmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.04.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Już wiem... Trzeba wejść do profilu, czyli kliknąć: Forum wybrac z menu [operacje] a nastepnie [Edytuj swój profil]. Potem trzeba kliknąć [Zaawansowane ustawienia] i wybrać [Standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu] Gdzieś na samym dole to jest. No i na koniec klikając button [Zapisz zmiany] zatwierdzić. Jest wtedy edytor bbcode i jednocześnie są emotikonki. Oczywiście wyłącznie w trybie zaawansowanej edycji Tadammmmm. Tadammmmm u mnie też zadziałało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 11.04.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Powiecie może do jakiego formatu zmniejszyć zdjęcia z kompa żeby ładnie się wyświetlały na forum? Żeby nie rozwalały strony, ani nie były zbyt małe:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.04.2010 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Powiecie może do jakiego formatu zmniejszyć zdjęcia z kompa żeby ładnie się wyświetlały na forum? Żeby nie rozwalały strony, ani nie były zbyt małe:) 600x400 (mniej więcej 400) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.04.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 EEe. To tylko kwestia kliknięcia 'Home' i już jesteś n a górze Ale samą myszą się nie da, trzeba nacisnąć klawisz. Przecież na dole jest "Szybka nawigacja" z rozwijanym menu, do skakania po całym FM Ale to dopiero na samym dole, w poprzedniej wersji był przycisk przy każdym poście. Poza tym ciągle mi brak ikonek formatowania podczas pisania postów z cytatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Poza tym ciągle mi brak ikonek formatowania podczas pisania postów z cytatami. Jakich ikonek Ci brak? Jest B, I, U, A wszystko na miejscu, tylko inaczej się nazywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qnik111 12.04.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 można, masz dwie wersje z kompa i z zewnątrz. Te z kompa możesz wklejać w czterech wielkościach, miniatura, medium, large i wielkość oryginału (wybór masz po załadowaniu zdjęcia - po chwili w lewym górnym rogu masz ołówek, na który klikasz i wybierasz opcje wielkości i miejsca w którym chcesz mieć zdjęcie wklejone Ładuję zdjęcie i żaden ołówek się nie pokazuje jedyne opcje to wgraj usuń zamknij okno czekałem 5 min. i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.04.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Ładuję zdjęcie i żaden ołówek się nie pokazuje jedyne opcje to wgraj usuń zamknij okno czekałem 5 min. i nic tak było do wczoraj chyba - w lewym górnym rogu zdjęcia pojawiał się i znikał ołówek czarodziejski ale teraz ta funkcja jest przerabiana, bo wczoraj z kolei nie było edycji załączników. Może dlatego na razie zamiast zdjęć pokazują się ,,załącznik nr..." Trzeba więc czekać, teraz tylko wchodzi zdjęcie z serwera zewnętrznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 12.04.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Jakich ikonek Ci brak? Jest B, I, U, A wszystko na miejscu, tylko inaczej się nazywają. To po napisaniu odpowiedzi, po podglądzie, zanim wyślesz, kliknij "zaawansowana edycja" i zamiast zaawansowanej, mam właśnie taką, w której mogę co najwyżej wstawić te badziewiaste uśmieszki, żadnych innych ikonek dotyczących formatowania. Aha - AdBlock zezwala u mnie na wykonywanie skryptów na tej stronie - jakby sie kto pytał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.04.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 To po napisaniu odpowiedzi, po podglądzie, zanim wyślesz, kliknij "zaawansowana edycja" i zamiast zaawansowanej, mam właśnie taką, w której mogę co najwyżej wstawić te badziewiaste uśmieszki, żadnych innych ikonek dotyczących formatowania. Aha - AdBlock zezwala u mnie na wykonywanie skryptów na tej stronie - jakby sie kto pytał. Ad Block nie ma tu raczej nic do rzeczy. Też go używam a mam wszystkie ikonki do formatowania tekstu. Może to zależy od tego jaki tryb edycji masz ustawiony w profilu. Kilka postów wyżej opisywałam jak ustawiłam u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 13.04.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Kilka postów wyżej opisywałam jak ustawiłam u siebieprzeoczyłem też tadammmmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.04.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Dlaczego nie dostaję powiadomień na email?Ustawiłam sobie automatyczne powiadomienie i nic . Co jeszcze muszę ustawić, kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.04.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Sprawdź może dokładnie, czy masz to ustawienie zaznaczone przy KAŻDYM subskrybowanym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 14.04.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 No mam. Ale czy gdzieś nie kliknęłam przypadkiem czegoś, co blokuje mi to ustawienie?Nie wiem. Złość mnie bierze, za głupia chyba jestem na to nowe forum. Na starym był napis "śledź wątek " lub "przestań śledzić" i wszystko było jasne. A teraz ustawiaj, klikaj i Bóg jeden wie co jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.04.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Atija, zajrzyj do swojego profilu i próbuj, szukaj aż znajdziesz. Jest tam dużo do czytania i klikania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 14.04.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) dopisek: mam nadzieję, że postujące osoby się nie obrażą... Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez freetask dopisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts