Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gdzie szukać emotikonów, nie mam ich w szybkiej odpowiedzi jak i w zaawansowanej

ja muszę przed kliknięciem w "zaawansowana edycja" kliknąć w okienko w górnym prawym rogu (takie dwa A oddzielone ukośnikiem)

U mnie to działa, ale dlaczego tak jest nie mam pojęcia. w profilu nic nie kombinowałam, bo to mnie lekko;) przerasta. Najważniejsze, że działa

ja muszę przed kliknięciem w "zaawansowana edycja" kliknąć w okienko w górnym prawym rogu (takie dwa A oddzielone ukośnikiem)

U mnie to działa, ale dlaczego tak jest nie mam pojęcia. w profilu nic nie kombinowałam, bo to mnie lekko;) przerasta. Najważniejsze, że działa

No popatrz. U mnie tez działa, ale mi się to nie podoba. Opisany przez ciebie button przełącza mod okna edycyjnego między oknem typu WISWIG a zwykłym oknem bbcode. Ja nienawidzę WISWIG i nie podoba mi się, że tylko w tym modzie są ikonki. Oczywiście podstawowe mogę sobie wkleić 'z palca' i póki co musi mi to wystarczyć.

Aha, Właśnie sprawdziłam. Jak najpierw sobie przełączę mod okna edycyjnego, potem przejdę na zaawansowaną edycję i przełącze spowrotem, to mam okno bbcode i emotikony. Trochę za dużo klikania jak dla mnie, ale działa.

FAKTYCZNIE DZIAŁA :D;):rotfl:8-) ALE ICH TU JEST

Nie tylko emotki się pojawiły wiele innych przydasiów wyskoczyło

Dzięki

Już wiem... Trzeba wejść do profilu, czyli kliknąć: Forum wybrac z menu [operacje] a nastepnie [Edytuj swój profil]. Potem trzeba kliknąć [Zaawansowane ustawienia] i wybrać [Standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu] Gdzieś na samym dole to jest. No i na koniec klikając button [Zapisz zmiany] zatwierdzić. Jest wtedy edytor bbcode i jednocześnie są emotikonki. Oczywiście wyłącznie w trybie zaawansowanej edycji :)

Tadammmmm.

Już wiem... Trzeba wejść do profilu, czyli kliknąć: Forum wybrac z menu [operacje] a nastepnie [Edytuj swój profil]. Potem trzeba kliknąć [Zaawansowane ustawienia] i wybrać [Standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu] Gdzieś na samym dole to jest. No i na koniec klikając button [Zapisz zmiany] zatwierdzić. Jest wtedy edytor bbcode i jednocześnie są emotikonki. Oczywiście wyłącznie w trybie zaawansowanej edycji :)

Tadammmmm.

Tadammmmm u mnie też zadziałało:D

EEe. To tylko kwestia kliknięcia 'Home' i już jesteś n a górze :)

Ale samą myszą się nie da, trzeba nacisnąć klawisz.

Przecież na dole jest "Szybka nawigacja" z rozwijanym menu, do skakania po całym FM

Ale to dopiero na samym dole, w poprzedniej wersji był przycisk przy każdym poście.

Poza tym ciągle mi brak ikonek formatowania podczas pisania postów z cytatami.

można, masz dwie wersje z kompa i z zewnątrz. Te z kompa możesz wklejać w czterech wielkościach, miniatura, medium, large i wielkość oryginału (wybór masz po załadowaniu zdjęcia - po chwili w lewym górnym rogu masz ołówek, na który klikasz i wybierasz opcje wielkości i miejsca w którym chcesz mieć zdjęcie wklejone :)

Ładuję zdjęcie i żaden ołówek się nie pokazuje :( jedyne opcje to wgraj usuń zamknij okno czekałem 5 min. i nic

Ładuję zdjęcie i żaden ołówek się nie pokazuje :( jedyne opcje to wgraj usuń zamknij okno czekałem 5 min. i nic

tak było do wczoraj chyba :eek: - w lewym górnym rogu zdjęcia pojawiał się i znikał ołówek czarodziejski ;) ale teraz ta funkcja jest przerabiana, bo wczoraj z kolei nie było edycji załączników. Może dlatego na razie zamiast zdjęć pokazują się ,,załącznik nr..." :cool:

Trzeba więc czekać, teraz tylko wchodzi zdjęcie z serwera zewnętrznego :D

Jakich ikonek Ci brak? Jest B, I, U, A wszystko na miejscu, tylko inaczej się nazywają.

To po napisaniu odpowiedzi, po podglądzie, zanim wyślesz, kliknij "zaawansowana edycja" i zamiast zaawansowanej, mam właśnie taką, w której mogę co najwyżej wstawić te badziewiaste uśmieszki, żadnych innych ikonek dotyczących formatowania. Aha - AdBlock zezwala u mnie na wykonywanie skryptów na tej stronie - jakby sie kto pytał.

To po napisaniu odpowiedzi, po podglądzie, zanim wyślesz, kliknij "zaawansowana edycja" i zamiast zaawansowanej, mam właśnie taką, w której mogę co najwyżej wstawić te badziewiaste uśmieszki, żadnych innych ikonek dotyczących formatowania. Aha - AdBlock zezwala u mnie na wykonywanie skryptów na tej stronie - jakby sie kto pytał.

Ad Block nie ma tu raczej nic do rzeczy. Też go używam a mam wszystkie ikonki do formatowania tekstu. Może to zależy od tego jaki tryb edycji masz ustawiony w profilu. Kilka postów wyżej opisywałam jak ustawiłam u siebie :)

No mam. Ale czy gdzieś nie kliknęłam przypadkiem czegoś, co blokuje mi to ustawienie?Nie wiem. Złość mnie bierze, za głupia chyba jestem na to nowe forum. Na starym był napis "śledź wątek " lub "przestań śledzić" i wszystko było jasne. A teraz ustawiaj, klikaj i Bóg jeden wie co jeszcze. :bash: