Jani_63 26.04.2010 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 (edytowane) Sprawdziłem IE Wszystko działa tak jak FF którym sie posługuję. Jeśli u Ciebie nie, to jednak winę ponoszą rozszerzenia. Edytowane 26 Kwietnia 2010 przez Jani_63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Ooooo, na IE sie otworzyło, a na Operze nie, ani na jednym, ani na drugim kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.04.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Ooooo, na IE sie otworzyło, a na Operze nie, ani na jednym, ani na drugim kompie. Sprawdź, czy masz włączony Java script >> Narzędzia > Szybka konfiguracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Sprawdziłam, włączony. To dobrze, czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.04.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Sprawdziłam, włączony. To dobrze, czy źle? Dobrze Bez tego właściwie nie można korzystać ze strony ale sprawdź jeszcze dla Muratora - klik prawym przyciskiem myszy w dowolnym, niezapisanym miejscu poza wątkiem (np. z boku strony), tam "Preferencje dla witryny i zakładka 'Skrypty' - też musi być zaptaszkowane (u mnie zaptaszkowane jest wszystko poza "Otwórz konsolę...") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Zaptaszkowałam i dalej sie nie otwiera. Listy bede pisać z IE, wyjścia nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Mam jeszcze jedno pytanie. Normalnie na chwile sie zagapie w okno i musze sie od nowa logować. Czy mogę sama zmienić w ustawieniach, aby mnie tak szybko nie wywalało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.04.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Normalnie na chwile sie zagapie w okno i musze sie od nowa logować. Czy mogę sama zmienić w ustawieniach, aby mnie tak szybko nie wywalało? Zaraz moment: czy zawsze? na każdej przeglądarce? co znaczy "zagapie się" - 5 minut, 10, więcej ? Było tak w zeszłym tygodniu, że ciasteczka trzymały pół godziny, choć jeszcze niedawno były to 2 godziny ale już dziś w nocy trzymało co najmniej tyle, a chyba nawet dłużej - nie wiem ile, bo zdrzemnąłem na chwilkę, a log trzymał - ale trwało to minimum półtorej godziny Czasem zdarza sie też "wywalenie", nawet kilka razy pod rząd, ale podejrzewam, że wtedy informatycy mogą gmerać przy bazie danych i wtedy wszystkie logowania 'spadają' Co do zaptaszkowania witryny FM w Operze, może zadziałać po ponownym włączeniu, ale także dopiero po wyczyszczeniu ciasteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Yyyyyyy, no nie wiem, czy na obu przeglądarkach. Zwróce na to uwagę, bo teraz to klikam co chwile, żeby mnie nie wywaliło. Ale dziś sie kika razy logowałam po krótkiej chwili (jakieś 10 minut). Może rzeczywiście coś grzebią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.04.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Nie, teraz nie - co najmniej od godziny jestem na jednym logowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 26.04.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja mam u siebie tiknięty znacznik przy "Zapamiętaj hasło" na stronie logowania. I muszę przyznać że od czasu jak nastało nowe FM nie wywaliło mnie ani razu. A nawet jeśli, to tego nie zauważyłem, a każda akcja na FM przywracała mnie w tle do "życia" Nawet kilka dni temu podczas awarii wieszało się całe forum, ale mnie nie wylogowało ani razu. Dzisiejsza "sesja" też już trwa kilka godzin;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.04.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Teraz mnie nie wywala. Czyli pewnie rano informatycy majstrowali. A kiedy będzie działać opcja "twoje posty", bo na razie się kończy (u mnie) na 10 kwietnia. Mam też problem z szukaniem postów forumowiczów, których kiedyś czytałam jako ekspertów w danej dziedzinie, bo nie ma takiej możliwości (chyba). Nawet nie mogę sobie wejść na ponurego, żeby zobaczyć, co mądrego napisał o działaniu forum. Jakoś mało poręcznie sie szuka informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2010 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Od kilku godzin w Chrome forum mi się wywaliło ktoś wie o co chodzi ? http://forum.muratordom.pl/%3Ca%20href=http://img697.imageshack.us/i/89243908.jpg/%20target=_blank%3E[img]http://img697.imageshack.us/img697/2889/89243908.jpg W FF chodzi bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 26.04.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Od kilku godzin w Chrome forum mi się wywaliło ktoś wie o co chodzi ? W FF chodzi bez zmian Teraz już wiesz, która przeglądarka jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 26.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Teraz już wiesz, która przeglądarka jest najlepsza Zgadzam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.04.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 No to już wróciłam na FF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 26.04.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2010 Przestańcie się licytować która przeglądarka jest najlepsza. Strony F.M. zawierają tyle błędów, że to i tak cud, że cokolwiek działa. Właściwie każda przeglądarka powinna odmówić wyświetlania takiej zawartości, ale niektóre z grzeczności coś próbują pokazać. Pisałem już o tym wcześniej. Obecny stan walidacji (czyli sprawdzenia zgodności ze standardem HTML) jest następujący: 175 błędów, 137 ostrzeżeń dla strony głównej. http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fforum.muratordom.pl%2Fforum.php&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0Spośród najbardziej interesujących są:* nagminnie niezakodowane znaki &* Line 7935, Column 14: there is no attribute "type" * Line 7973, Column 62: there is no attribute "onClick"… ll2">* Line 8450, Column 7: Opening and ending tag mismatch: div line 8316 and body Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.04.2010 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 do dobre, się nie licytuję, usiłuję tylko czasem czytać i czasem pisać i wkurza mnie to niedziałające co chwilę w innym miejscu forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 27.04.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 http://forum.muratordom.pl/images/misc/quote_icon.png Napisał Gosiek33 http://forum.muratordom.pl/images/buttons/viewpost-right.png Od kilku godzin w Chrome forum mi się wywaliło ktoś wie o co chodzi ? W FF chodzi bez zmian Teraz już wiesz, która przeglądarka jest najlepsza Kiedyś spotkałem się z opinią że najpożyteczniejszą przeglądarką jest IE. Jako zintegrowana z wiodącym systemem operacyjnym, zaraz po jego odpaleniu pozwala na ściągniecie i zainstalowanie FF. Chyba jednak coś w tym jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.04.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Cały czas nie jest rozwiązany problem z podawaniem ilości stron w przypadku opcji: Nowe Posty. Na pierszej stronie pisze mi "strona 1 z 5", potem "strona 2 z 6" i tak dalej.Coś w tym temacie jest robione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts