Afrodyta 02.06.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 TMK masz rację niektóre pierwowzory były o niebo lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.06.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 No cóż, można sobie radzić inaczej i wybierać swoje emotki, wklejając je starym sposobem poprzez , z różnych stronek z gifami, np.: http://www.cosgan.de/index.php , http://smileys.sur-la-toile.com/ , http://www.fancysplace.com/ http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/k035.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 04.06.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Po co dawac ogloszenie? Konkurencja juz dziala. Redakcja nie tylko reaguje na prosby forumowiczow ale aktywnych takze nagradza (plyty, czasopisma). Niektorzy juz tam sa- np. ja:-) Pozdrawiam. Czyli jak Ci dam pare płyt i gazet, to sie do mnie przeprowadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Czyli jak Ci dam pare płyt i gazet, to sie do mnie przeprowadzisz? Nie ma tak łatwo, musisz wkleić swoje zdjęcie z CV włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 04.06.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Czyli jak Ci dam pare płyt i gazet, to sie do mnie przeprowadzisz? Oczywiscie! Powiedz tylko kiedy:-) (Moga byc nawet same plyty;-)) Przykro mi to powiedziec ale nie da sie ukryc, ze Redakcja tego forum ma forumowiczow w "glebokim powazaniu". Swiadczy o tym nonszalancki sposob wprowadzenia nowej odslony forum, to ze bledy nie sa usuwane na biezaco, brak jakiejkolwiek reakcji na postulaty forumowiczow, zablokowane konta itp. Symbolem wszechobecnej niemoznosci jest forumowa wyszukiwarka, ktora po kolejnych odslonach forum byla coraz gorsza a teraz to juz chyba gorsza byc nie moze;-) Dziwnym trafem udaje sie Redakcji wprowadzac za to nowe "atrakcyjne" formy reklam a ostatnio portal "wgrupiezrobiekupe". Wnioski jakie ja z tego wszystkiego wyciagam sa takie, ze jedynym sposobem poprawy tego forum jest jego bojkot. Zmaleje liczba postow, potem odslon, nastepnie wplywy z reklamy, ktos nie dostanie premii, kogos odesla na wczesniejsza emeryture i na koncu tego procesu ktos byc moze zrozumie, ze forum opiera sie na forumowiczach a nie na wplywach z reklamy. Obysmy tego doczekali. A na razie mamy dobra alternatywe. I pisze to z pelnym przekonaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Szukanie czegokolwiek teraz to więcej niż koszmar! Może Redakcja poda jakiś przepis na znalezienie interesującej nas frazy w setce stron.Ułatwiłoby to życie wielu poszukującym informacji. Mnie bardzo by się taki przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 04.06.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ja już nawet nie próbuję szukać. Mam poczucie, że za głupia jestem na to forum:eek: A szkoda bo w tym bałaganie są bardzo cenne rady,tyle, że redakcja zamiast ułatwiać nam życie ,skutecznie je utrudniła:bash:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 atija trafiłaś w sedno. Też mam wrażenie, że jakaś mało kumata jestem. Tamto Forum po kilku dniach było "moje". Teraz prawie dwa miechy i nie znam nawet połowy pierdół z własnego profilu. Nie potrzebne mi to. Lubię ludzi z Forum, ale wiedza jest tu hmmm...niedostępna. Co bedzie zapewna prowadziło do kolejnych wątkow o tym samym pytaniu. No bo gdzieś to było, tylko ni chol..y nie wiadomo gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.06.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 używam google - forum muratora i szukana fraza - szukaczkę muratowa olewam, bo ona olewa moje prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 04.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 nie dostaję powiadomień, za wyjątkiem jednego.w nowych postach są głownie dzienniki - a to średnio mnie interesuje - nie zaglądam tam i w sumie nie wiem co się dzieje na forum...wkurzają mnie zawijane wiersze z miejscem na reklamy - każdy posta zajmuje o wiele za dużo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Może Redakcja poda jakiś przepis na znalezienie interesującej nas frazy w setce stron. Ułatwiłoby to życie wielu poszukującym informacji. Mnie bardzo by się taki przydał. Odpowiem zamiast Redakcji, bo wiem, że były prace nad wyszukiwarką, a dziś widzę zmiany (choć może były już wcześniej): w każdym dziale ponad listą wątków są dwa rozwijane menu: Narzędzia forum | Przeszukaj to forum po kliknięciu Przeszukaj to forum można kliknąć Zaawansowane wyszukiwanie i mamy coś podobnego do starej wyszukiwarki z phpBB można tam wybrać zwrócenie wyników w postach, a także zawęzić przeszukiwanie do dowolnego działu Będę wdzięczny za sygnały, czy to dobrze działa, a sam będę molestował informatyków, by taka forma wyszukiwarki zastąpiła to, co jest obecnie na "głównej" belce, bądź została rozbudowana o potrzebne funkcje EDIT: ta funkcja już tam jest http://forum.muratordom.pl/search.php?search_type=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 używam google - forum muratora i szukana fraza - szukaczkę muratowa olewam, bo ona olewa moje prośby Coś takiego pisał wcześniej TMK. Pewnikiem się na to przerzucę, bo niczego nie znajdę. Tak już poza tematem...podczytując Foruma dużo juz wcześniej, myslałam jak to ludzie potrafią czasem marudzić. Ale mając porównanie teraz a wcześniej jest ogromna różnica dla nas, znających poprzednią wersję . Nowym Forumowiczom to jest obojętne, jak mnie wcześniej. Nie mają odnośnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Coś takiego pisał wcześniej TMK. I nadal polecam do czasu przenosin na inne forum (można stracić cierpliwość od niespełnionych obietnic redakcji). Sorry, gazeta i reklamy to nie wszystko. Forum nie jest dojną krową, z której będzie pożytek bez odwiedzających. Od miesiąca widać znaczne obniżenie poziomu w niektórych wątkach, część ekspertów zwiała stąd? Ale co tam, mamy parę nowych banerków. Kapitalizm ponad wszystko. Wstyd. np. http://www.google.pl/#hl=pl&q=afrodyta+%22Nowe+forum+-+ZGRRROZA+!!!!%22+site%3Aforum.muratordom.pl&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=bf9abd93ed071566 albo skrót: http://miniurl.pl/56785 Edytowane 4 Czerwca 2010 przez TMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 04.06.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 (edytowane) Najlepszy sposób to google i ... site:forum.muratordom.pl szukana_fraza Inna sprawa, że to żałosne, że google ze zindeksowanych stron szuka o niebo lepiej niż wewnętrzna szukarka mająca dostęp do bazy. Edytowane 4 Czerwca 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ponury jakoś nie działa. Po wpisaniu "porotherm" wyszukało mi masę tematów.I teraz ja szukając konkretnej informacji gdzie mam klikać? Na temat- przekieruje mnie do całego wątku.Ostatnia wypowiedź - wiadomoBezpośrednio na forum.Dowolną stronę danego wątku np 358- gdzie nie wiadomo czy szukana fraza wogóle znajduje się na tej stronie. Wcześniej były wyświetlone posty i kilka słów z tego zdania z zaznaczoną szukaną frazą . Choćby było ich 20 we wątku, to można było wybrać co chce sie czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ponury jakoś nie działa. Po wpisaniu "porotherm" wyszukało mi masę tematów. I teraz ja szukając konkretnej informacji gdzie mam klikać? [...] Wcześniej były wyświetlone posty i kilka słów z tego zdania z zaznaczoną szukaną frazą . Choćby było ich 20 we wątku, to można było wybrać co chce sie czytać. Ręce opadają... przecież na dole masz wybór "Pokaż wyniki jako": tematy lub posty - szukając konkretnego postu trzeba zaznaczyć "posty"; po drodze jest jeszcze kilka opcji wyboru co do wyboru działu, czasu etc. W każdy wyszukany post można zerknąć najeżdżając na niego myszą http://img4.imageshack.us/img4/8427/searchdq.jpg Wyszukiwarka z phpBB była dobrze pomyślana - tylko co z tego, kiedy nie działała właściwie? Zwracała wyniki niepełne albo nie znajdywała niczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ręce opadają... przecież na dole masz wybór "Pokaż wyniki jako": tematy lub posty a po drodze kilka opcji wyboru co do wyboru działu, czasu etc. w każdy wyszukany post można zerknąć najeżdżając na niego myszą Wyszukiwarka z phpBB była dobrze pomyślana - tylko co z tego, kiedy nie działała właściwie? Zwracała wyniki niepełne albo nie znajdywała niczego.No wiesz... Ja nie mam żadnego "pokaż wyniki jako..." tylko "pokaż wyniki od 1 do 20 z 100" Gdzie mam tego szukać lub ustawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Oki, to jeszcze mój tajny kamyczek do tego ogródka Net przeglądam z reguły przy pomocy firefoxa, użytkownicy mają w prawym górnym rogu mini pole do wyszukiwarek. Można wybrać google, allegro itd. Do firefoxa można doinstalować plugin: https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/13996/ Służy do dowolnego dodawania nowych wyszukiwarek i ich wstępnego konfigurowanie. Kiedyś dodałem sobie muratorową szukajkę jak widać poniżej: http://img97.imageshack.us/img97/3619/40650006.jpg Nazwa dowolna, u mnie "murator", w konfigu wymuszone szukanie wyniku wyłącznie na stronie "forum.muratordom.pl" funkcją "boost in..." (include) z frazą: *.forum.muratordom.pl/* miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Cicho...coś znalazłam. Trzeba było od razu gadać, że w wyszukiwarce to jest. Ja szukałam pod postami już wyszukanymi. Popracuję zobaczymy co będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 OK, ale że już wrzuciłem screena na IS, to powyżej jest wersja rysunkowaI już widzę, że przy szukaniu postów sortowanie po tytułach to nie najlepszy pomysł - może dawać dziesiątki postów z jednego tematu I na "belce" już jest ta forma, tyle że chyba źle opisana, bo dla mnie ta wersja z wynikami jako posty jest wyszukiwaniem "rozszerzonym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts