Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale wobec jakiego zapytania? Trzeba też odpowiednio ustawić dział/y, choć w wersji z gwiazdkami [ścian* AND trzywarstwow* ] nawet w "Uwagach o forum" są dwa posty

Ciąg:

ścian* AND trzywarstwow*

Za pierwszym i drugim razem wyrzucił "brak wyniku". Teraz po trzecim wklikaniu się pokazał 5 stron wynikow, jednak przy zaznaczeniu "posty" zamiast "tematy" - nadal pokazuje tematy.

Tzn?

regexp'y - pytam z ciekawości. Swego czasu w hamsterze uwielbiałem tworzyć nowe regułki do filtrowania poczty i usenetu :)

Kombinowanie i brak czytelności :( Zobaczcie rynek wyszukiwarek internetowych. Ktoś z Was pamięta plikoskop, AltaVistę i inne? Wygrało google dzięki maksymalnej prostocie użytkowania. Nikt nie będzie przeklikiwal się przez rozwijane menu i później jeszcze przez zakładki etc Wyszukiwarka do poprawy i tyle.

Tyle że Google nie odda wszystkich wyników, ale fakt - jest proste jak budowa cepa

Ciąg:

ścian* AND trzywarstwow*

Za pierwszym i drugim razem wyrzucił "brak wyniku". Teraz po trzecim wklikaniu się pokazał 5 stron wynikow, jednak przy zaznaczeniu "posty" zamiast "tematy" - nadal pokazuje tematy.

regexp'y - pytam z ciekawości. Swego czasu w hamsterze uwielbiałem tworzyć nowe regułki do filtrowania poczty i usenetu :)

U mnie 18 stron; zaraz wrzucę wyjściowy screen z ustawieniami poszczególnych menu

http://img30.imageshack.us/img30/8275/search2g.jpg

co do regexp'ów - sprawdź, 99% userów nigdy z tego nie skorzysta

Tyle, że po kliknięciu na temat kieruje do postu gdzieś w środku a nie pierwszego. Jeśli już tak, to chyba powinno być widać wszystkie posty w danym temacie z właściwą frazą.

Przecież jeśli chcesz wynikowe posty, dostaniesz posty, zatem wyszukiwarka kieruje Cię do danego posta z poszukiwanym wyrażeniem...

Jeśli chcesz szukać tematów, to trzeba to zaznaczyć, wtedy po otwarciu tematu są w nim zaznaczone na żółto szukane wyrażenia

Warto korzystać z menu i ograniczać wyniki do konkretnych forów czy kategorii, czasu powstania postu czy ilości postów; inaczej można w wynikach dostać np. 30-stronicowy wątek z "Grup budujących", gdzie szukane wyrażenie występuje 2 czy 3 razy

Nie wiem, nie jestem informatykiem. Takie techniczne sprawy najlepiej zgłaszać bezpośrednio do Muratora, korzystając z linka Kontakt na dolnej czerwonej belce (pod wątkiem)

A propos ściany - może być zapis 3-warstwowa lub trójwarstwowa ew. trojwarstwowa (sporo osób nie używa polskich znaków)

a tu ostatni na dziś screen - przy tych ustawieniach dostałem 18 tematów

http://img188.imageshack.us/img188/7043/search3.jpg

Główny problem jaki już widzę, to brak powiązania słów, tzn. dostajemy także posty ze słowem ścian* i trójwarstow*, a chodziło o to by były razem; tu akurat można zrezygnować ze słowa 'ścian*', ale widać, że łącznik AND nie działa

Zgadza się, rośnie pokolenie SMS-owe, dla którego tekst zawierający ponad 160 znaków jest zbyt trudny do przyswojenia :cool:

Wystarczy dobra wola:

* jest alternatywa w google >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?87924-nowa-wyszukiwarka-forumowa-100-%C5%BCe-znajdziesz

* jest poprawiona wyszukiwarka >> http://forum.muratordom.pl/search.php?search_type=1

w której szukanie opisałem na tej stronie, choć naprawdę jest intuicyjne

Myślałam, że nie jestem debilkiem komputerowym.... ale chyba się myliłam

Czy możecie mi powiedzieć dlaczego nie mogę wstawiać buziek do tekstu? Ponoć mają być widoczne w zaawansownej edycji po prawej stronie. Ja tu nie mam nic... Mam tylko na dole ikony wiadomości. Może muszę coś w ustawieniach zmienić? Wrrrrrrrrr... Drażni mnie to...

Wszystko się zgadza, nie myliłaś się :)

Po pierwsze sprawdź, czy pod okienkiem odpowiedzi nie masz zaznaczonego "Wyłącz emotikony w tekście"

a o buźkach jest kilka postów tu >>> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158167-Nowe-forum-ZGRRROZA-!!!!&p=4148028&viewfull=1#post4148028

buźki po prawej widać po kliknięciu przycisku "Zaawansowana edycja"