Afrodyta 04.06.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Na "ścianę trzywarstwową" dostałam trzy tematy. Głowę dam, że jeszcze ze 20 by sie znalazło. Ale na początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 A wpisz tak (z gwiazdką zastępującą dowolne zakończenie słowa):ścian* AND trzywarstwow* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 "Niestety - brak wyników. " Szukajka łapie jakieś wyrażenie regularne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 "Niestety - brak wyników. " Ale wobec jakiego zapytania? Trzeba też odpowiednio ustawić dział/y, choć w wersji z gwiazdkami [ścian* AND trzywarstwow* ] nawet w "Uwagach o forum" są dwa posty Szukajka łapie jakieś wyrażenie regularne? Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Mnie na "ścian* trzywarstw*" wyszło 8 tematów. I nie zaznaczałam forum żadnego. Ale co ciekawe po kliknięciu kieruje do środka, czyli posta w danym temacie. Zauważam postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ale wobec jakiego zapytania? Trzeba też odpowiednio ustawić dział/y, choć w wersji z gwiazdkami [ścian* AND trzywarstwow* ] nawet w "Uwagach o forum" są dwa posty Ciąg: ścian* AND trzywarstwow* Za pierwszym i drugim razem wyrzucił "brak wyniku". Teraz po trzecim wklikaniu się pokazał 5 stron wynikow, jednak przy zaznaczeniu "posty" zamiast "tematy" - nadal pokazuje tematy. Tzn? regexp'y - pytam z ciekawości. Swego czasu w hamsterze uwielbiałem tworzyć nowe regułki do filtrowania poczty i usenetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.06.2010 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Ciąg: przy zaznaczeniu "posty" zamiast "tematy" - nadal pokazuje tematy.Tyle, że po kliknięciu na temat kieruje do postu gdzieś w środku a nie pierwszego. Jeśli już tak, to chyba powinno być widać wszystkie posty w danym temacie z właściwą frazą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Kombinowanie i brak czytelności Zobaczcie rynek wyszukiwarek internetowych. Ktoś z Was pamięta plikoskop, AltaVistę i inne? Wygrało google dzięki maksymalnej prostocie użytkowania. Nikt nie będzie przeklikiwal się przez rozwijane menu i później jeszcze przez zakładki etc Wyszukiwarka do poprawy i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Tyle że Google nie odda wszystkich wyników, ale fakt - jest proste jak budowa cepa Ciąg: ścian* AND trzywarstwow* Za pierwszym i drugim razem wyrzucił "brak wyniku". Teraz po trzecim wklikaniu się pokazał 5 stron wynikow, jednak przy zaznaczeniu "posty" zamiast "tematy" - nadal pokazuje tematy. regexp'y - pytam z ciekawości. Swego czasu w hamsterze uwielbiałem tworzyć nowe regułki do filtrowania poczty i usenetu U mnie 18 stron; zaraz wrzucę wyjściowy screen z ustawieniami poszczególnych menu http://img30.imageshack.us/img30/8275/search2g.jpg co do regexp'ów - sprawdź, 99% userów nigdy z tego nie skorzysta Tyle, że po kliknięciu na temat kieruje do postu gdzieś w środku a nie pierwszego. Jeśli już tak, to chyba powinno być widać wszystkie posty w danym temacie z właściwą frazą. Przecież jeśli chcesz wynikowe posty, dostaniesz posty, zatem wyszukiwarka kieruje Cię do danego posta z poszukiwanym wyrażeniem... Jeśli chcesz szukać tematów, to trzeba to zaznaczyć, wtedy po otwarciu tematu są w nim zaznaczone na żółto szukane wyrażenia Warto korzystać z menu i ograniczać wyniki do konkretnych forów czy kategorii, czasu powstania postu czy ilości postów; inaczej można w wynikach dostać np. 30-stronicowy wątek z "Grup budujących", gdzie szukane wyrażenie występuje 2 czy 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Przecież jeśli chcesz wynikowe posty, dostaniesz posty, zatem wyszukiwarka kieruje Cię do danego posta z poszukiwanym wyrażeniem... Wygodniejsze jest jak widać fragmenty konkretnych postów. Można wzrokowo wyeliminować niektóre wyniki bez wklikiwania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 To akurat jasnetyle że w tej wyszukiwarce nie ma opcji "pokaż 200 / 500 / 1000 / wszystkie znaków z postu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 04.06.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Skrypt tego nie obsługuje czy do zrobienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Nie wiem, nie jestem informatykiem. Takie techniczne sprawy najlepiej zgłaszać bezpośrednio do Muratora, korzystając z linka Kontakt na dolnej czerwonej belce (pod wątkiem)A propos ściany - może być zapis 3-warstwowa lub trójwarstwowa ew. trojwarstwowa (sporo osób nie używa polskich znaków)a tu ostatni na dziś screen - przy tych ustawieniach dostałem 18 tematówhttp://img188.imageshack.us/img188/7043/search3.jpg Główny problem jaki już widzę, to brak powiązania słów, tzn. dostajemy także posty ze słowem ścian* i trójwarstow*, a chodziło o to by były razem; tu akurat można zrezygnować ze słowa 'ścian*', ale widać, że łącznik AND nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.06.2010 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Nie wiem, nie jestem informatykiem. "Całe życie" miałam Cie za wziętego informatyka. Forum jest kulawe, to fakt. Mnie za wiele bajerów do sczęścia nie trzeba, ale wyszukiwarka to podstawa moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.06.2010 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Tak sobie czytam i czytam... i ogólnie to to jest do d... 90 % ludzi nie będzie się tak zagłębiać, szukać. Sprawdzą dwa, trzy razy a potem ze złością trzasną drzwiami i sobie pójdą.. gdzieś indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.06.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Zgadza się, rośnie pokolenie SMS-owe, dla którego tekst zawierający ponad 160 znaków jest zbyt trudny do przyswojenia Wystarczy dobra wola: * jest alternatywa w google >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?87924-nowa-wyszukiwarka-forumowa-100-%C5%BCe-znajdziesz * jest poprawiona wyszukiwarka >> http://forum.muratordom.pl/search.php?search_type=1 w której szukanie opisałem na tej stronie, choć naprawdę jest intuicyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 08.06.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Myślałam, że nie jestem debilkiem komputerowym.... ale chyba się myliłamCzy możecie mi powiedzieć dlaczego nie mogę wstawiać buziek do tekstu? Ponoć mają być widoczne w zaawansownej edycji po prawej stronie. Ja tu nie mam nic... Mam tylko na dole ikony wiadomości. Może muszę coś w ustawieniach zmienić? Wrrrrrrrrr... Drażni mnie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.06.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Wszystko się zgadza, nie myliłaś się Po pierwsze sprawdź, czy pod okienkiem odpowiedzi nie masz zaznaczonego "Wyłącz emotikony w tekście" a o buźkach jest kilka postów tu >>> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158167-Nowe-forum-ZGRRROZA-!!!!&p=4148028&viewfull=1#post4148028 buźki po prawej widać po kliknięciu przycisku "Zaawansowana edycja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 09.06.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Co się porobiło z dziennikami budowy ? Czy można je jakoś obejrzeć jako całe wątki a nie pojedyncze posty ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Zostały przeniesione, zgodnie z zapowiedziami >>> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?159413-Uwaga!-PRZENOSIMY-DZIENNIKI!-Przepraszamy-za-utrudnienia!Informacje są od popołudnia:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?p=4156770#post4156770http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86178-Problemy-z-forum&p=4156795&viewfull=1#post4156795Jest też nowy temat:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?162005-Nowe-dzienniki-budowy&p=4157085&viewfull=1#post4157085 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts