Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

i co z tego że będę subskrybował

jak wejdę na forum i kliknę moje sukskrybcje to jeśli od razu nie przejrzę wszystkich wątków to już po ptakach

następne logowanie i tylko te w któyrch od wcześniejszego coś sie pojawiło są oznaczone

poprzednie forum miało świetną formę subskrybcji

nawet po kilku miesiącach odkopywałem wątek i przerzucało mnie dokładnie do pierwszego nieprzeczytanego posta

pytam sie why

a wcześniejsze porady też do kitu

subskrybcja z mailem - link w mailu odsyła nie do pierwszego nieprzeczytanego posta tylko nie wiem

czasami do ostatniego kiedy wcześniej przez dwa dni pełno sie wytworzyło

ogólnie szmira i bałągan

takie moje zdanie

czekam aby je zmienić - ale widzę że nikt sie nie garnie

Ponury wybacz ale ciągłe teksty że informatycy siedzą i robią

to niech może się położą?

może to pomoże

tyle czasu?

albo im nie płacą albo płacą za mało

a jak im się nie chce to zmienić na innych

przepraszam że sie unoszę ale wkurzyłem się

jak można było popsuć takie fajne forum

ech...

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

i co z tego że będę subskrybował

jak wejdę na forum i kliknę moje sukskrybcje to jeśli od razu nie przejrzę wszystkich wątków to już po ptakach

następne logowanie i tylko te w któyrch od wcześniejszego coś sie pojawiło są oznaczone

odrobinę przewijania myszą i odnajdzie się nowe posty

teraz przynajmniej jest to w jednym miejscu - pod ręką na forum, nie wymaga używania poczty mailowej

subskrybcja z mailem - link w mailu odsyła nie do pierwszego nieprzeczytanego posta tylko nie wiem

czasami do ostatniego kiedy wcześniej przez dwa dni pełno sie wytworzyło

sprawdzę to, bo nie korzystam z subskrypcji

Ponury wybacz ale ciągłe teksty że informatycy siedzą i robią

to niech może się położą?

może to pomoże

tyle czasu?

albo im nie płacą albo płacą za mało

a jak im się nie chce to zmienić na innych

to Murator SA ich zatrudnia i rozlicza, trzeba więc pisać do władz Muratora z pretensjami

a co bardziej spostrzegawczy zanotowali pewnie zniknięcie kilka dni temu dedykowanego informatykom działu - jako zbędnego, bo żaden informatyk nie udzielał tam wyjaśnień

przepraszam że sie unoszę ale wkurzyłem się

jak można było popsuć takie fajne forum

tak, superfajne... pamiętam jakie joby zbierało tydzień w tydzień ;)

jest masa osób, którym nowe FM odpowiada, dla których stare było pomyłką technologiczną

że wybrano akurat taki skrypt, trudny i z błędami, to decyzja Muratora - w końcu oni odpowiadają za FM i realizują własny pomysł na portal

mi tez się wiele rzeczy nie podoba, ale bez przesady - nie jest tragicznie

nie no stare nie było złe

subskrybcja działała ok

ta jest w teorii lepsza

bo dzxiała fatalnie więc finalnie - kicha

ogólnie jak sie nic nie zmieni to tylko czekać jak forum umrze śiercia naturalną

widziałem jak fora umierały

choć kiedyś tętniły zyciem

błędne decyzje ot co - jak tutaj

informatycy czytać potrafią

niech śledzą i poprawiają - taka ich rola

czekam więc na poprawy - do Ciebie Ponury nie mam pretensji

uważam że i tak nie twoja rola to świecić oczami za redakcję - ona daje ciała

pozdr

Widocznie tak to informatycy ustawili

zakres czasowy i tak jest obszerny, bo w końcu ileż czasu posty mogą być "nowe"?

ale po wylogowaniu się i ponownym zalogowaniu widać już tylko te, które powstały od momentu wylogowania

no i tak to działało w starym forum. była opcja - posty od ostatniej wizyty. I to dla mnie są "nowe posty", których się spodziewam w nowej wersji.

• 2 weeks później...

Dziwne.

Po wybraniu edycji postu wszystkie narzędzia podstawowe masz w listwie (pasku narzędziowym) powyżej edytowanego tekstu.

Jeśli potrzebujesz dostępu do wszystkich narzędzi przechodzisz do edycji zaawansowanej.

W niej post edytowany ma już wygład taki jak przy odpowiedzi z cytatem i masz dostęp do wszystkich narzędzi.

Pewnie gdzieś już o tym było, ale ja szukać nie umiem ... wybaczcie. Dlaczego na tym śmiesznym blogu tylko ja widzę ostatni swój post (z dnia dzisiejszego) a inni nie?? Poprzednie wpisy są widoczne dla innych, pewnie dzisiaj kliknęłam coś bez sensu, ale ja się po prostu gubię na tym nowym forum.

A w ogóle ... nie podoba mi się to nowe!

Dlaczego na tym śmiesznym blogu tylko ja widzę ostatni swój post (z dnia dzisiejszego) a inni nie??

To nie prowadzisz już Dziennika?

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?87922-Lekko-pokr%C4%99cona-droga-do-Uroczyska/page5

Nie lubię zaglądać do blogów, bo mają nieciekawy układ ze zwężającym stronę panelem i kolejnością wpisów od najnowszego.

Po co w ogóle wprowadzono te blogi?

Dziwne.

Po wybraniu edycji postu wszystkie narzędzia podstawowe masz w listwie (pasku narzędziowym) powyżej edytowanego tekstu.

Jeśli potrzebujesz dostępu do wszystkich narzędzi przechodzisz do edycji zaawansowanej.

W niej post edytowany ma już wygład taki jak przy odpowiedzi z cytatem i masz dostęp do wszystkich narzędzi.

???

Wpisując tę odpowiedź mam narzędzia do edycji, tak jak mówisz - nad tekstem.

Gdy wybiorę edycję tekstu to brak takich narzędzi

Słoneczko, gdzieś wyczytałam, że dzienniki ponoć mają zniknąć, więc zaczęłam z tym blogiem ... ale chyba póki się da, będę prowadzić nadal dziennik. Blog to w ogóle nieporozumienie, też go nie znoszę!!!

Ale nada nie wiem, dlaczego tylko ja widzę ostatni wpis...

W działach dotyczących dzienników są przyklejone tematy - juz dawno wkleiłem w nich linki wyjaśniające zamieszanie z dziennikami.

Dlaczego na tym śmiesznym blogu tylko ja widzę ostatni swój post (z dnia dzisiejszego) a inni nie?? Poprzednie wpisy są widoczne dla innych, pewnie dzisiaj kliknęłam coś bez sensu, ale ja się po prostu gubię na tym nowym forum.

Czy jest tak zawsze, czy tylko w tym jednym, opisywanym przypadku? Bo jako ostatni widać Twój wpis z 19 czerwca

Wpisując tę odpowiedź mam narzędzia do edycji, tak jak mówisz - nad tekstem.

Gdy wybiorę edycję tekstu to brak takich narzędzi

To dziwnie masz, narzędzia edycji są nawet w 'szybkiej odpowiedzi' (choć w ograniczonej formie), przy edytowaniu postów też się pokazują

A mi najbardziej brakuje opcji- "śledź ten wątek"-był szybki i od razu było wiadomo cz y ktoś coś dopisał.I nigdy go nie zgubiłam.

Nie podoba mi się ,że w subskrypcji zaznaczony wątek zawsze zaczyna się od dnia kiedy go wybrałam-nie od ostatniego postu,

Zdecydowanie zmniejszyłam wizyty w forum- wcześniej byłam uzależniona teraz to mi się nie chce kukać bo kukanie trwa za długo i jest strasznie skomplikowane.

Proszę o powrót starego forum.

Myśl,że lepiej będzie jak każda fotkę i zdjęcie zabezpieczycie waszym wodnym znakiem- wtedy nikt nie będzie kradł zdjęć.

A tak w ogóle to czemu zmieniono forum??

Szukanie też nie działa.

Chyba domyślam się gdzie tkwi błąd.

Masz w ustawieniach wybraną opcję Podstawowy edytor - proste okno tekstowe

Wejdź do swojego profilu => Ustawienia lub bezpośrednio ustawiania => na panelu bocznym otwórz Zaawansowane ustawienia => odszukaj ramkę Pozostałe opcje => i zaznacz Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG

Teraz powinno być wszytko OK

Chyba domyślam się gdzie tkwi błąd.

Masz w ustawieniach wybraną opcję Podstawowy edytor - proste okno tekstowe

Wejdź do swojego profilu => Ustawienia lub bezpośrednio ustawiania => na panelu bocznym otwórz Zaawansowane ustawienia => odszukaj ramkę Pozostałe opcje => i zaznacz Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG

Teraz powinno być wszytko OK

Dzięki.

Działa.

Dziękuję i ja :)

zaznacz Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG

działa tez w trybie "Standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu" - ja mam taki, bo jako mod muszę widzieć wszystko, m.in. znaczniki funkcji, a nie gotowca WYSIWYG (What You See Is What You Get - "To Co Widzisz Jest Tym Co Uzyskasz")