Tatarak 10.09.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Po co zmiany? Po to by dyskusje w grupach mogły koncentrowac się nie na jednym ogólnym wątku mydło/powidło, ale na mniejszych kontekstowych, tematycznych dyskusjach w ramach danej lokalizacji. Nie łatwiejsza byłaby budowa gdyby w jednym miejscu mogły toczyć się dyskusje o wykonawcach, działkach na sprzedaż czy zwyczajnych i waznych kwestiach typu przedszkole w oklicy dla malucha? Proszę obserwować nasze działania i oceniać po efektach, które będą widoczne lada chwila jak zakończymy prace programistyczne. Pozdrawiam Może gdyby nam, użytkownikom, na takich "udogodnieniach"zależało, to byśmy poprosili? Może należało zadać na forum pytanie, czy nam się taka zmiana przyda? Bo może mamy takie chaotyczne natury, że nam pasuje równocześnie o dachach, ogrodzeniach, przedszkolach i pracodawcach... Ale zdaje się, że Administrator wie lepiej, co robić, żeby "był pan zadowolony".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.09.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 BTW, to tylko literówka czy ktoś nas chce obrazić wyzywając od BUBUJĄCYCH http://forum.muratordom.pl/group.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 10.09.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2010 Raczej nie jestem zwolennikiem teorii spiskowych, ale tak się zastanawiam, czy te ruchy z „ulepszaniem” FM nie służą tylko i wyłącznie temu, aby abyśmy informacji szukali tylko w naszej poczcie Na to akurat zgadzam się. Bez problemu filtruje wszystkie maile do kosza bez ich czytania, scoring i odpowiednie regułki są wystarczające na to. Jako dowód ostatnia poczta (z dzisiaj) dotycząca kolektorów słonecznych. Jest wszystko – łącznie z odnośnikami do postów. Spróbuj to znaleźć „samodzielnie” na FM. Wyszukiwarka nadal daleka od ideału, za to wprowadzane są "bardzo wszystkim przydatne" nowości. Przez google znacznie łatwiej trafić na odpowiednie informacje, w dodatku bez problemu podczytuje inne fora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 11.09.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Po co zmiany? Po to by dyskusje w grupach mogły koncentrowac się nie na jednym ogólnym wątku mydło/powidło, ale na mniejszych kontekstowych, tematycznych dyskusjach w ramach danej lokalizacji. Nie łatwiejsza byłaby budowa gdyby w jednym miejscu mogły toczyć się dyskusje o wykonawcach, działkach na sprzedaż czy zwyczajnych i waznych kwestiach typu przedszkole w oklicy dla malucha? Proszę obserwować nasze działania i oceniać po efektach, które będą widoczne lada chwila jak zakończymy prace programistyczne. Pozdrawiam Ładny kit – znów w stylu „drodzy forumowicze dla waszego dobra …..” A stara prawda mówi, że jak nie wiadomo o co chodzi,…… Wiadomo, że lokalni przedsiębiorcy chętniej wykupią reklamę, która jest dedykowana nie tylko do zainteresowanej (potencjalnie) grupy odbiorców, ale też umiejscowionych na konkretnym terenie – bo i też na tym polega nowoczesna forma reklamy – mały ale konkretny(terytorialny) zasięg, adresowany do konkretnego odbiorcy. Brutalnie problem przedstawiając, chodzi o uporządkowanie bazy adresowej tak, aby można było dokonać selekcji terytorialnej co jest celem nadrzędnym, a „dobro forumowiczów” jest (bo też mogą z tego odnieść jakieś korzyści) tylko wartością dodaną – podrzędną. Nie razi mnie fakt, tylko sposób załatwiania tej sprawy. Szanowna Redakcjo, może już czas aby nazwać rzeczy po imieniu i traktować nas poważnie. Nie prościej jest napisanie coś takiego: „Drodzy Forumowicze, utrzymanie tego portalu kosztuje nas ogromne kwoty, a kryzys nie sprzyja dalszemu finansowaniu FM na dotychczasowym poziomie. Biorąc to pod uwagę, znaleźliśmy sposób aby obniżyć koszty funkcjonowania FM. (itp.)” Uczciwie, poważnie i wiarygodnie, a nie traktowanie nas jak bezmyślne mięso dla reklamodawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 tym bardziej, ze my, Polacy, znani jesteśmy z przekory. niedługo możemy wszcząć bunt pt "nie kupujemy tego, co reklamuje FM, chocby było i taniej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.09.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 tym bardziej, ze my, Polacy, znani jesteśmy z przekory. niedługo możemy wszcząć bunt pt "nie kupujemy tego, co reklamuje FM, chocby było i taniej" Ja już od dawna tak reaguję na wszelakie reklamy. Dobrze, że nie oglądam telewizji, bo w ogóle nie miałabym co jeść, pić itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.09.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 tym bardziej, ze my, Polacy, znani jesteśmy z przekory. niedługo możemy wszcząć bunt pt "nie kupujemy tego, co reklamuje FM, chocby było i taniej" a coś reklamuje? Nie wiem dlaczego, ale nawet nie widzę i nie pamiętam reklam z tv. Albo pstryk na inny kanał, albo kompletnie poza moim postrzeganiem. Internetowe reklamy jeszcze lepiej można filtrować, Opera oraz FF dobrze sobie z tym radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 to było a'propos bazy internetowej i przesyłanych maili "doradczych". Ci, co mają ustawione powiadomienia nie odfiltrują maili z FM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.09.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 to było a'propos bazy internetowej i przesyłanych maili "doradczych". Ci, co mają ustawione powiadomienia nie odfiltrują maili z FM żartujesz? Wystarczy np. - jeżeli wiadomość pochodzi z adres [email protected] i nie zawiera w temacie zwrotu "Odpowiedź na post" - skasuj wiadomość. Metod jest wiele, od obniżania priorytetów dla reklam, po cięcie do kosza. Każdy nawet przeciętny program pocztowy poradzi sobie z tym, o nieśmiertelnym hamsterze nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 11.09.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 Druga sprawa - co masz zaznaczone we własnym profilu? http://img822.imageshack.us/img822/1994/61932185.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.09.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 właśnie odznaczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 13.09.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Przepraszam - ale czy ktoś nie zapomniał o możliwości cytowania w grupach budujących?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.09.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Oraz, jeśli to nie zbyt wielki wysiłek, to czy można prosić uprzejmie, żeby po kliknięciu linka z powiadomieniem o nowym wpisie otwierała się strona z tym wpisem, a nie pierwsza strona grupy? Tak tylko pytam, bo jako użytkownik-forumowicz, to niewiele więcej mogę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.09.2010 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 No i gdzie ta moja Grupa Krakowska?!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 17.09.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 No i gdzie ta moja Grupa Krakowska?!!!!!!!!! Pisz na Berdyczów:welcome: Ps. Tak sobie po cichu marzę, aby choć raz Redakcja chciała coś zrobić nie „dla dobra forumowiczów” i aby też, Redakcji to się nieudało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 21.09.2010 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 ja mam pytanie, może banalne, ale jednak mnie nurtuje:dlaczego gdy wejdę w swoje posty i pojawi mi się lista, to :1. w niektórych tematach pojawia się nick ostatniej osoby piszącej w temacie, a w innych nie? po nicku orientowałam się np. czy są nowe posty2. w jednych tematach po klepnięciu w tytuł przerzuca mnie do mojego ostatniego posta w wątku, a w innych na pierwszą stronę?3. wcześniej ta lista aktualizowała się w kolejności świeżych wpisów, teraz w ogóle nie widzę żadnej reguły kolejności? czy tylko ja tak mam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 21.09.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 W subskrypcjach, które notabene nie działają, (a przynajmniej nie działa mi ta na której najbardziej mi zależy - Grupa) są oznaczenia ikonek - nowy wpis, udzielałeś się itp. Patrzę na moją grupę - nic nowego.Wchodzę na grupę - nowe posty...No i ciągle nie ma cytatów...Do emerytury będę czekał aż to forum znormalnieje... I jeszcze - jakaś wolnoamerykanka - jakieś cwaniaki odkopali lub założyli kilkadziesiąt wątków o szkieletorach a modarator nic....I tworzą jakieś sztuczne dyskusje...Przecież to odstrasza i obniża jakość tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 21.09.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Po zmianach w Grupach Budujących powiadomienie na mail o nowych wpisach też nie funkcjonuje. Po wprowadzeniu tej pokrętnej logiki poruszania się po Grupach nie przyszło ani JEDNO ! Chaos, i jeszcze raz CHAOS ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jani_63 - też nie dostawałam powiadomień z Grupy, musiałam się do niej na nowo "zapisać" i od tej pory przychodzą, ale żeby było śmiesznie, łącze za każdym razem odsyła do pierwszej strony grupy, z której trzeba przechodzić do ostatniego wpisu. Taki mały zabieg, ale ile ludziom krwi napsuje... Zaczynam podejrzewać, że FM staje się powoli Narzędziem Szatana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.09.2010 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 FM staje się powoli Narzędziem Szatana! Za dużo TVPiS, za dużo.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts