Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe Forum- jesteś za czy przeciw

Nowe Forum-jesteś "za" czy "przeciw"?  

141 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nowe Forum-jesteś "za" czy "przeciw"?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 90
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ogolnie to pewnie nie mialabym nic przeciwko nowemu wygladowi dyby nie fakt iż utrudnia mi on pracę.

Po pierwsze czy tylko u mnie szybka nawiacja na dole strony a szczegolnie "na gore" zwyczajnie nie działa. Po przeczytaniu wszystkiego nie ma opcji cofniecia a przycisk na gore nie dziala, wiec musze przewijac na gore ręcznie gdyz na górze jest podzial mówiący mi gdzie dokładnie jestem (w tym wypadku = Forum - wokół domu- sądaze -nowe forum jestes za...) normalnie naciskam sądaże bądz cokolwiek gdzie jestem i wracam do podforum na ktorym jestem. Mogliby wstaic to takze na dole co ulatwiloby prace.

Po drugie, nie dzialajace ikonki/usmieszki. Lubilam je gdyz wyrazaly moje emocje, a teraz u mnie nie dzialaja. I wiem, ze nalezy wejsc na edycje zaawansowana. Co z teo ze widze ikonki skoro gdy jakąś naciskam to wyskakuje kolo tytulu, zamiast w wyznaczonym przezemnie miejscu w tekscie.

Zresza nie rozumiem tej calej mody na radykalne zmiany, skoro stare sie sprawdzilo to po co ulepszać. Teraz szata graficzna jest zimna i nie zapraszajaca do pozostania na stronie. Zapewne komus dobrze za to zaplacono, ale osoba ta powinna posiedziec troche na forum to przekonalaby sie ze w duzej mierze forumowicze to dojzale osoby, ktore ie sa tak obstukane z nowosciami informatycznymi i ciesza sie, ze chociaz nauczyly sie obslugi swojego ulubionego forum, a teraz wprowadza sie niepotrzebne zmiany i zamet, co moze odstraszyc wielu forumowiczow.

Jestem za..tak tez glosowalam :) Wszystko jest trudne, nim stanie sie proste. Jeszcze sporo pracy przed informatykami, sporo "nauki" przed uzytkownikam, ale jakos tak wierze, ze ku dobremu idzie. Narazie swietnie sie bawie odkrywajac nowe mozliwosci forum , ale i potykajac sie o ewidentne niedorobki. :)

Ja też zagłosowałam na tak . Jako osoba posunięta w latach /50+/ doceniam wszelkie metody gimnastyki umysłu , tak traktuję korzystanie z nowego forum.

Pewnie osoby bardziej zadomowione straciły poczucie domowego ciepełka , ale trzeba zrobić bilans zysków i strat - według mnie wychodzę na plus.

Po pierwsze czy tylko u mnie szybka nawiacja na dole strony a szczegolnie "na gore" zwyczajnie nie działa. Po przeczytaniu wszystkiego nie ma opcji cofniecia a przycisk na gore nie dziala, wiec musze przewijac na gore ręcznie

Po drugie, nie dzialajace ikonki/usmieszki. Lubilam je gdyz wyrazaly moje emocje, a teraz u mnie nie dzialaja. I wiem, ze nalezy wejsc na edycje zaawansowana. Co z teo ze widze ikonki skoro gdy jakąś naciskam to wyskakuje kolo tytulu, zamiast w wyznaczonym przezemnie miejscu w tekscie.

1. Na klawiaturze nad kursorami masz klawisze Home/End - na stronie www pierwszy z nich przeniesie Cię na górę strony, drugi na sam dół

faktycznie coś się dziś stało z "na górę" - skok jest do pierwszego postu na stronie, zamiast dotrzeć do samej góry

2. ustaw kursor tam gdzie ma być uśmieszek i dopiero wtedy kliknij buźkę - powinno działać

Reszta zależy od informatyków

Nie moge wysłać wiadomości , cały czas wyskakuje jakiś błąd.....

Zerknij tu >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158357-Co-z-t%C4%85-skrzynk%C4%85-PW

i tu >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157828-SKRZYNKA-PRIW%C3%93W-(d.-ZAPIS-USTAWIE%C5%83-OSOBISTYCH)&p=4047749&viewfull=1#post4047749

To forum to jakaś masakra!!! Nie moge wysłać wiadomości , cały czas wyskakuje jakiś błąd.....brrrrr jestem niepocieszony

albo Ty, albo odbiorca ma zapełniona skrzynkę.

Wywalić zbędne wiadomości i bedzie dobrze :)

1. mało kontrastowe kolory

2. ZA MAŁE CZCIONKI na liście tematów - nie każdy ma 20-25 lat i sokoli wzrok :((

3. "wąska" treść względem szerokosci ekranu ?!

Nie wiem, u mnie jest wszystko OK.

Co do wielkości liter, jest możliwość powiększenia. Ctrl i przekręcić kółkiem myszy, wtedy obraz w przeglądarce się powiększa. Przynajmniej w Firefoxie (sprawdziłem w IE też to działa)

Przeciez tak robie. Nie jestem inwalida umyslowym (byla by tutaj rozgniewana buźka, ale siie nie da)

Milion razy juz tu padlo. Wejdz w Forum - Operacje - Zaawansowane ustawienia - zaznacz opcje: Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG. Przy pisaniu postu wejdz w "zaawansowana edycja". I tyle.