Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Zawsze po zalogowaniu korzystałem z opcji moje wątki - teraz jej nie widzę i znalezienie ich zajmuje masę czasu - czy jest gdzieś ta opcja ?

Jeśli nie ma to czy będzie ?

Nie widzę też emotikonów - czy ich nie ma czy są gdzieś indziej (zawsze były do wyboru przy odpowiadaniu) ?

Pozdrawiam

No lepiej, ale bez fajerwerków. Jeszcze 10 i już sie nie będę narzucać.

Emotikony są rzeczywiście koszmarne. Wprawdzie nie nauczyłam się jeszcze ich używać w pełnej krasie, ale widzę w innych wątkach, że trudno odróżnić uśmiech od grymasu.

Liczbę wyświetlanych postów (na razie max 40) można zmienić samodzielnie: W górnym lewym rogu: forum>>operacje>>zaawansowane ustawienia znajduje się tam lista rozwijana "Ilość postów na jednej stronie:".

pozdrawiam

tomek k

Dzięki tomek k, ale ja to chyba nie mam czasu na aż takie gadżeciarstwo. Może jest to dobre dla bardzo zafascynowanych klikaniem, albo dla czasowych. Dla mnie TO forum jest zbyt pochłaniające czas z tymi opcjami, klikaniami. Może sie przyzwyczaję, ale póki co, aby przeczytać post, marnuję masę czasu na jakieś przewijania, klikania, czekania. O reszcie nie mówię, bo nie sprawdzałam.

Wiem, wiem, nowe zawsze głupie, ale profil forumowiczów to nie licealista, a dojrzały człowiek, którego stać na dom, więc forum nie powinno wyglądać jak jedna wielka gra komputerowa. Myślę, że nowe forum jest mało przyjazne jeśli chodzi o profilowanych użytkowników.

zbędne www - zresztą Google pyta o właściwy adres

STRONA:

Klik w banerek strony domowej na samej górze przekierowuje na forum zamiast na http://www.muratordom.pl

ODPOWIEDŹ:

- obok "Wyślij odpowiedź" i "Zaawansowana edycja" mógłby się znaleźć dodatkowy button "Podgląd wiadomości"

PRIWY:

- w "Wysłanych" wszystkie priwy sa opisane jako Od: [nick usera] - a to są przecież listy Do: [nick usera]

- nie wiadomo, czy dany adresat odebrał priw - info jest zbiorcze i po angielsku

"You have 1 confirmed and 1 unconfirmed private message receipts"

Ostatnia uwaga na teraz, bo nie mam czasu czekać po kilka(naście) minut na przeładowanie się strony widząc jedynie komunikat "Oczekiwanie na forum.muratordom.pl"

COOKIES:

- trzeba wydłużyć ważność ciasteczek dla zalogowanych - na starym forum były to dwie godziny, moim zdaniem absolutne minimum to godzina (strona jest nowa, nowe funkcje i układ są nieznane, serwer ma olbrzymie opóźnienia)

Liczbę wyświetlanych postów (na razie max 40) można zmienić samodzielnie: W górnym lewym rogu: forum>>operacje>>zaawansowane ustawienia znajduje się tam lista rozwijana "Ilość postów na jednej stronie:".

pozdrawiam

tomek k

pisałem o tym w innym wątku, jak mnie wyloguje to już mam spowrotem domyślną liczbę postów na stronie, i tak jak jestem zalogowany jestem na stronie np. 4 a po wylogowaniu na 6 i kicha, więc wolę żeby domyślnie było więcej i wybiorę sobie domyślną wartość w profilu żeby mi nie skakało w zależności od tego czy przeglądam zalogowany czy nie...

poza tym trochę boję się bałaganu - już ktoś pisał o kominkach, ja swoje uwagi zamieszcałem w osobnym wątku o uruchomieniu nowego forum teraz widzę tu kolejny wątek założony przez redakcję - już nie wiem gdzie mam zamieszczać uwagi :-(

ale są i plusy podoba mi się edycja, choć póki co to mam wrażenie że stare forum było nieco siermiężne ale nie przeszkadzało to bo najważniejsza była treść i ludzie, teraz mam nadzieję że użytkownicy nie zniechęcą się i nie zostanie "przerost formy nad treścią". Trzymam kciuki :-)

...scalić dział "wymiana doświadczeń" teraz jest niezłe zamieszanie - nie wiadomo co gdzie jest.

...no i te badziewne emoty! Bosche tosz to koszmar! Ty patrzysz i nie grzmisz!

...no i ta prędkość! Śmiga jak ślimak na pastwisku!

...no i ...jeszcze nie znalazłem tematu "ocieplam poddasze - krótkie pytania" ale nadal szukam....

Edytowane przez Rom-Kon
dopisek