braza 09.04.2010 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A ja bym chciała zwrócić uwagę na ten punkt Regulaminu: j) publikowania wybranych wypowiedzi Uczestników Forum na łamach pism i stron www MURATOR S.A. w celu wymiany poglądów na dany temat będący przedmiotem zainteresowań Użytkowników danego Portalu. MURATOR S.A. zastrzega sobie prawo do podawania na stronie FORUM numeru IP Użytkownika.Redakcjo, ja się na komputerach nie znam, ale jakoś mi tak w duszy gra, że możliwość rzucania mojego IP wte i wewte, jaką sobie zastrzegacie w tym punkcie, nie jest w porządku ... to, że bez mojej zgody możecie mnie cytować, publikować moje zdjęcia ... trudno, jakoś przeżyję, chociaż też mi się to nie podoba, ale moje IP to moje IP, dlaczego ma być rozrzucane, komu popadnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A ja chciałabym zwrócić uwagę na to, że szerokość ramki w której pojawia się wypowiedź jest większa niż szerokość tekstu. Tak na oko 20% po prawej jest niewykorzystana. Nie jest to pewnie głupie gdyby nie wprowadzało limitu na szerokość ramki cytowania. Oto jak durnowato wygląda wielokrotnie zagnieżdżone cytowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 09.04.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 A ja postuluję: utwórzcie wersję lajt dla komórek! Teraz niestety nie mogę przeglądać na budowie bo w komórce wszystko jest wymieszane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 szerokość ramki w której pojawia się wypowiedź jest większa niż szerokość tekstu. Tak na oko 20% po prawej jest niewykorzystana To zdaje się miejsce zarezerwowane na płatną reklamę ja się na komputerach nie znam, ale jakoś mi tak w duszy gra, że możliwość rzucania mojego IP wte i wewte, jaką sobie zastrzegacie w tym punkcie, nie jest w porządku ... to, że bez mojej zgody możecie mnie cytować, publikować moje zdjęcia ... trudno, jakoś przeżyję, chociaż też mi się to nie podoba, ale moje IP to moje IP, dlaczego ma być rozrzucane, komu popadnie??? To raczej zabezpieczenie na przyszłość, choć mnie osobiście często korci, by pokazać Wam, jak np. fachowiec próbuje być jednocześnie "zadowolonym klientem" na własne usługi, i to którymś z kolei na FM* Nie korzysta się z tego, ale zapis jest "jakby co" Wiele stron stosuje takie zabezpieczenie, zmniejszając (zazwyczaj pozornie) poziom anonimowości, np. tu http://www.pcworld.pl/ocena/dzial.asp?dzial=news&id=357544&akcja=pokazkomentarze czasem ukrywając część adresu - początek lub ostatni oktet, jak tu: http://forum.gazeta.pl/forum/w,48,101849794,,Kaspersky_anonimowosc_w_Internecie_powinna_zos_.html?v=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.04.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 To zdaje się miejsce zarezerwowane na płatną reklamę Póki co nie widze tu żadnych reklam. Jak się pojawią to nie wiem, czy tu jeszcze ktoś zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.04.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 Też się tego obawiamPoza tym ten zarezerwowany box będzie wykorzystywany pewnie przez nikły procent userów, a ogranicza możliwość pisania wszystkimLepszy chyba byłby dodatkowy panel dopinany na dole pod postem, lub po prostu wykorzystanie miejsca w sygnaturze na cele reklamowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 09.04.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) A ja chciałabym zwrócić uwagę na to, że szerokość ramki w której pojawia się wypowiedź jest większa niż szerokość tekstu. Tak na oko 20% po prawej jest niewykorzystana. Ja powiem więcej - szkoda że template tego forum nie dostosowuje się do rozdzielczości monitora - to trochę taki lekki obciach. U mnie na rozdzielczości 1920 px w poziomie wykorzystane na tekst wiadomości jest całe 550 px - oprócz wolnego miejsca po prawej w obrębie ramki, poza ramką mam kupę (pardon my french) niewykorzystanego miejsca z prawej i tyle samo z lewej strony ramki. Na 60 postów to się trochę trzeba nakręcić kółkiem ;| Wygląda to jakoś tak : Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.04.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2010 (edytowane) Też się tego obawiam Poza tym ten zarezerwowany box będzie wykorzystywany pewnie przez nikły procent userów, a ogranicza możliwość pisania wszystkim Lepszy chyba byłby dodatkowy panel dopinany na dole pod postem, lub po prostu wykorzystanie miejsca w sygnaturze na cele reklamowe Popieram, bo... sama rozwazalam wykupienie platnego profilu, ale jesli reklama mialaby sie pojawiac w kazdym poscie to byloby to beznadziejnie nachalne (przy mojej aktywnosci na forum chyba wrecz nie do zniesienia...). Zupelnie wystarczylaby opcja legalnego wklejenia adresu strony, a gdyby byla o polowe tansza to zaloze sie, ze wiele osob by z niej skorzystalo... Poza tym postulat mam taki, zeby w opcji: Mój klub zainteresowań pojawilo sie wiecej mozliwosci - dobrze by bylo, zeby znalazly sie tam chociaz "wnetrza", "ogrody", czy "mieszkanie". Edytowane 9 Kwietnia 2010 przez malgos2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2010 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 No ale z głównej strony to co znasz, Forum -> Szybkie Menu -> Subskrypcje to nie jest to, o co Ci chodzi jeszcze? Chodzi mi o to jak napisałam na początku. Z prawej nad paskami są WIadomości, Twój profil, Twoje posty itd... A moze mogłaby tam byc także Lista subskrybcji, dostępna bezposrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 10.04.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Doniaaa, ale to nie chodzi o szybką odpowiedź!!! To okienko mam gdzie trza Mnie chodzi o to, że cytując czyjąś wypowiedź, tak jak twoją w tej chwili, okienko odpowiedzi rozwala stronę, mało tego, jest gdzieś na górze strony, musze przewinąć w bok i w górę!! No własnie o tym piszę. Teraz piszę z użyciem opcji "Odpowiedź z cytatem" Okno mam zaraz pod Twoim postem i jest to okno 'szybkiej odpowiedzi" z możliwością cytatu. Wszystko mam ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 10.04.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 (edytowane) Wklejam post - postulat do Redakcji ktory pierwotnie jest we wymianie doświadczeń. Wiem że nie powinno się kopiować postów pomiędzy wątkami ale może Redakcja szybciej go znajdzie. Ponury moze też dasz cynka wyżej? wiem, że wprowadzając nowe rozwiązania zakłada się, że z czasem użytkownicy przywykną a tym co nie będą pasowali odejdą, przyjdą nowi. jednak czy tak się powinno postępować z stałymi bywalcami ? w obecnej formie niestety rozwiązanie się nie sprawdza. zwłaszcza tak jak pisałem dla tych co przeglądali "całą" wymianę doświadczeń. a może by tak dodać jeszcze jedną zakładkę "worek" w której będą się pokazywać wszystkie wątki jak w starym forum. fizycznie znajdowały by się one w swojej tematycznej zakładce a w "worku" były by tylko podlinkowane. Ja też postuluję za takim workiem! Dam przykład... jestem głównie od suchej zabudowy (płyta G-K) i śledzę "mój" temat... w dziale okna pojawia się post "okna Avante - zalety i wady" ...normalnie nie jestem wstanie go nawet zauważyć bo nie wchodzę na okna - nie moja działka... Jareko oczywiście stały bywalec ale ja? Po jakie licho? No właśnie ale ja osobiście posiadam takie okna!!! I coś o nich mogę powiedzieć!!! Ale Redakcja nie dała mi szans bo temat jest w oknach! Gdyby był również w "worku" (jak zwał tak zwał!) odcedziłbym np. ogrzewanie, dachówki, kominki - tematy do których nie zaglądam no chyba że w celach edukacyjnych ...mojej edukacji I tak jest ze wszystkim... przykład o oknach dałem bo sytuacja taka zaistniała! Jeszcze raz postuluję! Zróbcie Worek ze wszystkimi tematami na wzór dawnej wymiany doświadczeń! Może być zablokowana możliwość dodawania nowych tematów w takim worku ale niech będzie możliwość odpowiadania na posty. Moze jeszcze jeden przyklad... jestem zarejestrowany na konkurencyjnym Forum... ale tam właśnie jest taki układ... nie odpowiadał mi bo by przejrzeć musiałem się nieźle naklikać!!! A ja z reguły jestem leń i mi się dużo rzeczy nie chce... na tamtym praktycznie jestem wisielcem... zakotwiczyłem na Muratorze bo styl był dla mnie wygodniejszy... no a teraz co za różnica? Edytowane 10 Kwietnia 2010 przez Rom-Kon literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
langerob25 10.04.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 [quote=Rom-Kon;4060751Jeszcze raz postuluję! Zróbcie Worek ze wszystkimi tematami na wzór dawnej wymiany doświadczeń! Może być zablokowana możliwość dodawania nowych tematów w takim worku ale niech będzie możliwość odpowiadania na posty. Popieram w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.04.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 No własnie o tym piszę. Teraz piszę z użyciem opcji "Odpowiedź z cytatem" Okno mam zaraz pod Twoim postem i jest to okno 'szybkiej odpowiedzi" z możliwością cytatu. Wszystko mam ok. No to ja mam tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.04.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Droga Administracjo! Ponawiam pytanie: czy stare dzienniki budowy będą przez Was importowane do nowej funkcjonalności (chodzi mi np. o dostępność dziennika po kliknięciu w "mój dziennik" z belki na górze) i trzeba po prostu czekać, czy należy coś w tym temacie działać samemu (co?) J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 10.04.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Dzienniki zostaną przez nas zaimportowane. Testowy import pierwszego dziennika przeprowadzimy w poniedziałek. O dalszych krokach poinformujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.04.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 OK, dziękuję za info J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 10.04.2010 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Mam propozycję aby na stronie głównej zamiast "Twoje posty" umieścić "Subskrybcje tematów". Twoje posty mogłyby być dostępne z profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.04.2010 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Mam propozycję aby na stronie głównej zamiast "Twoje posty" umieścić "Subskrybcje tematów". Twoje posty mogłyby być dostępne z profilu. dobrze gada polać Mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 11.04.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja z wnioskiem formalnym, żeby skopiować u dołu strony, najlepiej zaraz pod "odpowiedz na ten temat", takie coś jak u góry (nie wiem jak to się nazywa) z linkami, np dla tego wątku: * Forum > * O "Muratorze" i forum > * Uwagi o naszym Forum > * Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenneTak było na starym forum i było fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 11.04.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Mam propozycję aby na stronie głównej zamiast "Twoje posty" umieścić "Subskrybcje tematów". Twoje posty mogłyby być dostępne z profilu. popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts