Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeniosłam się z uwagami tutaj, może ktoś przeczyta..

1. i w pracy (FF) i w domu (IE) nie mogę wklejać zdjęć z kompa. Pokazuje mi się takie okienko z załadowanym odnośnikiem http/ i żadnych możliwości zmiany na C:

2. jak klikam odpowiedz lub odpowiedz z cytatem, to coś mi się przestawia ze stroną, NIE pokazuje się okienko do pisania ale przerwa w postach (dzura!). Muszę kliknąć drugi raz, żeby móc pisać.

3. już było szybko a znowu jest wolno. JA nic nie zmieniałam

Ja z wnioskiem formalnym, żeby skopiować u dołu strony, najlepiej zaraz pod "odpowiedz na ten temat", takie coś jak u góry (nie wiem jak to się nazywa) z linkami, np dla tego wątku:

* Forum > * O "Muratorze" i forum > * Uwagi o naszym Forum > * Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Tak było na starym forum i było fajnie.

To się nazywa 'ścieżka okruszków'. Zamiast tego masz przycisk szybkiej nawigacji.

EZS, jeśli to Ci nie przeszkadza, spróbuj zainstalowac Operę 10.51, śmiga jak szatan.

Co do zdjęć - z szybkiej edycji nie da się wkleić z C:, tylko z URL.

Ponoć musisz wejśc w uzytkownicy -> Galerie zdjęć -> Dodaj album i tam wklejać z HDD, a dopiero stamtąd kopiować w inne wątki.

Nie potrafię też tego zrobić, spróbuj poczytać w wątkach o wklejaniu zdjęć.

i jeszcze mam tak - pomocy

bobiczek nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,

2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,

3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Wyloguj się Strona główna

Mam propozycję aby na stronie głównej zamiast "Twoje posty" umieścić "Subskrybcje tematów". Twoje posty mogłyby być dostępne z profilu.

No wałkuje ten problem juz od kilku dni i cieszę się, że więcej osób widzi taką potrzebę bo już sie bałam, że sie niepotrzebnie czepiam. ;) :D

No wałkuje ten problem juz od kilku dni i cieszę się, że więcej osób widzi taką potrzebę bo już sie bałam, że sie niepotrzebnie czepiam. ;) :D

Po kilku dniach indeksowania w "Twoje posty" pojawiły się już wszystkie moje wpisy ale nie widzę przydatności tej funkcji. Mniej więcej wiem co napisałem i nie widzę potrzeby delektować się swoją twórczością. Jest to przydatna funkcja ale aby przeglądać czyjeś wpisy ewentualnie. Subskrypcja za to jest ekstra. W poprzednim forum miałem subskrybowane 1111 tematów ale musiałem najpierw zabrać w nich głos i do tego z żadnej subskrypcji nie mogłem się wypisać. Powodowało to spory bałagan bo ponad 1000 tematów nie interesowało mnie a od czasu do czasu ktoś się jednak do nich wpisywał.

Teraz "Subskrypcja tematów" to same zalety mogłyby być na samej górze pomiędzy profilem a ustawieniami. Będę o to apelował.

Po kilku dniach indeksowania w "Twoje posty" pojawiły się już wszystkie moje wpisy ale nie widzę przydatności tej funkcji. Mniej więcej wiem co napisałem i nie widzę potrzeby delektować się swoją twórczością. Jest to przydatna funkcja ale aby przeglądać czyjeś wpisy ewentualnie. Subskrypcja za to jest ekstra. W poprzednim forum miałem subskrybowane 1111 tematów ale musiałem najpierw zabrać w nich głos i do tego z żadnej subskrypcji nie mogłem się wypisać. Powodowało to spory bałagan bo ponad 1000 tematów nie interesowało mnie a od czasu do czasu ktoś się jednak do nich wpisywał.

Teraz "Subskrypcja tematów" to same zalety mogłyby być na samej górze pomiędzy profilem a ustawieniami. Będę o to apelował.

Dokładnie. Każdy wie co napisał i rzadko szuka swoich postów. Ale ulubionych wątków szukamy znacznie częściej.

EZS, jeśli to Ci nie przeszkadza, spróbuj zainstalowac Operę 10.51, śmiga jak szatan.

Co do zdjęć - z szybkiej edycji nie da się wkleić z C:, tylko z URL.

Ponoć musisz wejśc w uzytkownicy -> Galerie zdjęć -> Dodaj album i tam wklejać z HDD, a dopiero stamtąd kopiować w inne wątki.

Nie potrafię też tego zrobić, spróbuj poczytać w wątkach o wklejaniu zdjęć.

dzięki, znlazłam ten mój album, wykorzystam jak odchudzę zdjęcia na dysku (że też nie ma automatycznego odchudzania jak w Fotosiku)

Opery nie zainstaluję, w domu bym mogła ale w pracy nie

nadal muszę 2 razy klikać, żeby odpowiedzieć z cytatem

Po kilku dniach indeksowania w "Twoje posty" pojawiły się już wszystkie moje wpisy ale nie widzę przydatności tej funkcji.

A ja widzę - to na razie jedyne dojście do własnych postów; dodatkowo zatrzymanie wskaźnika myszy nad tytułem wpisu wyświetla początek danego postu.

Co do przenosin nie mam pretensji, mam nadzieję, że to wszystko będzie się powoli dogrywać, tak by korzystanie z FM było jak najłatwiejsze

Porponuję, aby powiadomienia na skrzynkę przchodziły tak, jak było za czasów starego forum, czyli dopóki nie przeczytam pierwszej nowej odpowiedzi, kolejne powiadomienie nie nadejdzie. Teraz jest tak, że jeśli w obserwowanym wątku pojawi się odpowiedź, to za każdym razem dostaję powidomienie. I tak mam w skrzynce np. 6 powiadomień odnośnie jednego wątku.

No właśnie, zdjęcia też wrzuciłam z URL ale te z kolei strasznie wolno się ładują - zupełnie nie wiem dlaczego bo chodziły dobrze (no może nie najgorzej :cool: )

Ale jak napisałam to chyba ktoś właśnie poprawił, bo zaczęło działać :D

a jeszcze JoShi napisała w ,,Zgrozie"

Już wiem... Trzeba wejść do profilu, czyli kliknąć: Forum wybrac z menu [operacje] a nastepnie [Edytuj swój profil]. Potem trzeba kliknąć [Zaawansowane ustawienia] i wybrać [standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu] Gdzieś na samym dole to jest. No i na koniec klikając button [Zapisz zmiany] zatwierdzić. Jest wtedy edytor bbcode i jednocześnie są emotikonki. Oczywiście wyłącznie w trybie zaawansowanej edycji

Tadammmmm.

idę przetestować