PeZet 11.04.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Strasznie muli to forum.powtórzę się z innego wątku: czekam aż przyspieszy, może w końcu pojawią się tak oczekiwane przez nas reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Przeniosłam się z uwagami tutaj, może ktoś przeczyta.. 1. i w pracy (FF) i w domu (IE) nie mogę wklejać zdjęć z kompa. Pokazuje mi się takie okienko z załadowanym odnośnikiem http/ i żadnych możliwości zmiany na C:2. jak klikam odpowiedz lub odpowiedz z cytatem, to coś mi się przestawia ze stroną, NIE pokazuje się okienko do pisania ale przerwa w postach (dzura!). Muszę kliknąć drugi raz, żeby móc pisać.3. już było szybko a znowu jest wolno. JA nic nie zmieniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.04.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Ja z wnioskiem formalnym, żeby skopiować u dołu strony, najlepiej zaraz pod "odpowiedz na ten temat", takie coś jak u góry (nie wiem jak to się nazywa) z linkami, np dla tego wątku: * Forum > * O "Muratorze" i forum > * Uwagi o naszym Forum > * Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne Tak było na starym forum i było fajnie. To się nazywa 'ścieżka okruszków'. Zamiast tego masz przycisk szybkiej nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 EZS, jeśli to Ci nie przeszkadza, spróbuj zainstalowac Operę 10.51, śmiga jak szatan.Co do zdjęć - z szybkiej edycji nie da się wkleić z C:, tylko z URL.Ponoć musisz wejśc w uzytkownicy -> Galerie zdjęć -> Dodaj album i tam wklejać z HDD, a dopiero stamtąd kopiować w inne wątki.Nie potrafię też tego zrobić, spróbuj poczytać w wątkach o wklejaniu zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.04.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 i jeszcze mam tak - pomocy bobiczek nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to: 1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę, 2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne, 3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora, Wyloguj się Strona główna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.04.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Mam propozycję aby na stronie głównej zamiast "Twoje posty" umieścić "Subskrybcje tematów". Twoje posty mogłyby być dostępne z profilu. No wałkuje ten problem juz od kilku dni i cieszę się, że więcej osób widzi taką potrzebę bo już sie bałam, że sie niepotrzebnie czepiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 11.04.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 wkleiło mi sie to samo co wyżej - a nie ma opcji usuń temat - więc edytuję z usprawiedliwieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 11.04.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 No wałkuje ten problem juz od kilku dni i cieszę się, że więcej osób widzi taką potrzebę bo już sie bałam, że sie niepotrzebnie czepiam. Po kilku dniach indeksowania w "Twoje posty" pojawiły się już wszystkie moje wpisy ale nie widzę przydatności tej funkcji. Mniej więcej wiem co napisałem i nie widzę potrzeby delektować się swoją twórczością. Jest to przydatna funkcja ale aby przeglądać czyjeś wpisy ewentualnie. Subskrypcja za to jest ekstra. W poprzednim forum miałem subskrybowane 1111 tematów ale musiałem najpierw zabrać w nich głos i do tego z żadnej subskrypcji nie mogłem się wypisać. Powodowało to spory bałagan bo ponad 1000 tematów nie interesowało mnie a od czasu do czasu ktoś się jednak do nich wpisywał. Teraz "Subskrypcja tematów" to same zalety mogłyby być na samej górze pomiędzy profilem a ustawieniami. Będę o to apelował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2010 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 wkleiło mi sie to samo co wyżej - a nie ma opcji usuń temat - więc edytuję z usprawiedliwieniem masz przycisk "Edytuj post" i tam masz także możliwość usunięcia posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.04.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Po kilku dniach indeksowania w "Twoje posty" pojawiły się już wszystkie moje wpisy ale nie widzę przydatności tej funkcji. Mniej więcej wiem co napisałem i nie widzę potrzeby delektować się swoją twórczością. Jest to przydatna funkcja ale aby przeglądać czyjeś wpisy ewentualnie. Subskrypcja za to jest ekstra. W poprzednim forum miałem subskrybowane 1111 tematów ale musiałem najpierw zabrać w nich głos i do tego z żadnej subskrypcji nie mogłem się wypisać. Powodowało to spory bałagan bo ponad 1000 tematów nie interesowało mnie a od czasu do czasu ktoś się jednak do nich wpisywał. Teraz "Subskrypcja tematów" to same zalety mogłyby być na samej górze pomiędzy profilem a ustawieniami. Będę o to apelował. Dokładnie. Każdy wie co napisał i rzadko szuka swoich postów. Ale ulubionych wątków szukamy znacznie częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.04.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 EZS, jeśli to Ci nie przeszkadza, spróbuj zainstalowac Operę 10.51, śmiga jak szatan. Co do zdjęć - z szybkiej edycji nie da się wkleić z C:, tylko z URL. Ponoć musisz wejśc w uzytkownicy -> Galerie zdjęć -> Dodaj album i tam wklejać z HDD, a dopiero stamtąd kopiować w inne wątki. Nie potrafię też tego zrobić, spróbuj poczytać w wątkach o wklejaniu zdjęć. dzięki, znlazłam ten mój album, wykorzystam jak odchudzę zdjęcia na dysku (że też nie ma automatycznego odchudzania jak w Fotosiku) Opery nie zainstaluję, w domu bym mogła ale w pracy nie nadal muszę 2 razy klikać, żeby odpowiedzieć z cytatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Po kilku dniach indeksowania w "Twoje posty" pojawiły się już wszystkie moje wpisy ale nie widzę przydatności tej funkcji. A ja widzę - to na razie jedyne dojście do własnych postów; dodatkowo zatrzymanie wskaźnika myszy nad tytułem wpisu wyświetla początek danego postu. Co do przenosin nie mam pretensji, mam nadzieję, że to wszystko będzie się powoli dogrywać, tak by korzystanie z FM było jak najłatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 11.04.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Funkcja Twoje posty jest napewno funkcją przydatną (tego nie neguję) ale nie jest tak czesto uzywana przeze mnie jak lista subskrypcji i widzę sens w łatwiejszym dostępie do niej. Spokojnie więc poczekam na jej "wyciagniecie" z czeluści menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.04.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Funkcja Twoje posty jest napewno funkcją przydatną (tego nie neguję) ale nie jest tak czesto uzywana przeze mnie jak lista subskrypcji i widzę sens w łatwiejszym dostępie do niej. Spokojnie więc poczekam na jej "wyciagniecie" z czeluści menu Podpisuję się obiema ręcyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 11.04.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Porponuję, aby powiadomienia na skrzynkę przchodziły tak, jak było za czasów starego forum, czyli dopóki nie przeczytam pierwszej nowej odpowiedzi, kolejne powiadomienie nie nadejdzie. Teraz jest tak, że jeśli w obserwowanym wątku pojawi się odpowiedź, to za każdym razem dostaję powidomienie. I tak mam w skrzynce np. 6 powiadomień odnośnie jednego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.04.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Porponuję, aby powiadomienia na skrzynkę przchodziły tak, jak było za czasów starego forum, czyli dopóki nie przeczytam pierwszej nowej odpowiedzi, kolejne powiadomienie nie nadejdzie. Też o tym marzę, choć nie wiem, czy da się to łatwo osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.04.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Czy ktoś mi podpowie czemu przestał mi działać Chrome - nie mogę wklejać buziek, ani korzystać z formatowania tekstu, nie działa dymek przy profilu użytkownika W FF działają te opcje ;( ale z innych względów wolałabym Chrome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Poczekaj, może znowu coś grzebią na forum i coś poprawiają. U mnie nie ma mozliwości wklejenia zdjęć z HDD, pojawia się tylko okno do wklejenia adresu URL. Poczeeekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 11.04.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Poczekaj, może znowu coś grzebią na forum i coś poprawiają. U mnie nie ma mozliwości wklejenia zdjęć z HDD, pojawia się tylko okno do wklejenia adresu URL. Poczeeekam. Bo to sie robi przez "zalacznik" nie przez "wklej grafike". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 No właśnie, zdjęcia też wrzuciłam z URL ale te z kolei strasznie wolno się ładują - zupełnie nie wiem dlaczego bo chodziły dobrze (no może nie najgorzej ) Ale jak napisałam to chyba ktoś właśnie poprawił, bo zaczęło działać a jeszcze JoShi napisała w ,,Zgrozie" Już wiem... Trzeba wejść do profilu, czyli kliknąć: Forum wybrac z menu [operacje] a nastepnie [Edytuj swój profil]. Potem trzeba kliknąć [Zaawansowane ustawienia] i wybrać [standardowy edytor - dodatkowa kontrola tekstu] Gdzieś na samym dole to jest. No i na koniec klikając button [Zapisz zmiany] zatwierdzić. Jest wtedy edytor bbcode i jednocześnie są emotikonki. Oczywiście wyłącznie w trybie zaawansowanej edycji Tadammmmm. idę przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts