Nefer 13.04.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 U mnie tak było po IE. Pod Chrome jest tam gdzie trzeba ... tylko tyle wiem... może w ustawieniach zaawansowanych spróbuj przestawić sposób edycji tekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.04.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No tak, pod warunkiem, że nie jestem to ja ostatnia:D Jak tutaj http://lh4.ggpht.com/_5EbJjBbVicM/S77oIlibEqI/AAAAAAAAFGQ/rERyspUPWLU/s640/str3.JPG Moi Drodzy, a co trzeba zrobić, aby w subskrypcjach wyświetlały się takie dane jak powyżej - chodzi mi konkretnie o ilość odpowiedzi i odwiedzin. Dla mnie taki sposób sprawdzania nowych wpisów był najwygodniejszy i najczytelniejszy. U mnie w subskrypcjach widzę tylko kto i kiedy dokonał ostatniego wpisu. Nie mogę znaleźć ustawień, które umożliwią zmianę widoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.04.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 dziwne, bo jak wyszłam z ustawień, pod listą wiadomości w skrzynce miałam info o nowych subskrybowanych tematach i tutaj wyświetla się ilość wpisów i odwiedzin, tak jak w zdjęciu powyżej. Jak wchodzę jednak w subskrypcje, to takich danych już nie ma przy żadnym temacie. Czy to znaczy, że info o statystyce jest dostępne tylko dla nowo subskrybowanych tematów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.04.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 dziwne, bo jak wyszłam z ustawień, pod listą wiadomości w skrzynce miałam info o nowych subskrybowanych tematach i tutaj wyświetla się ilość wpisów i odwiedzin, tak jak w zdjęciu powyżej. Jak wchodzę jednak w subskrypcje, to takich danych już nie ma przy żadnym temacie. Czy to znaczy, że info o statystyce jest dostępne tylko dla nowo subskrybowanych tematów? To chyba zalezy, skad wejdziesz do tych subskrypcji. Jesli przez Szybkie menu to masz kto pisal ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 13.04.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 te Ponury jestes ? jak Cie nie ma to sluchaj mnie w szkole uczyli ze miesiace w polsce maja nazwy takie jak, maj czerwiec itd to po jak cholere piszecie na FM te miesiace w angliku ?osobicie mi to lata ale po cholere taki wersal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 13.04.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Po rozbiciu wymiany doświadczeń na kilkanaście działów przeglądanie aktualnych wpisów o tematyce budowlanej stało się mocno utrudnione. Jest jedna funkcja która by mogła pomóc "Nowe posty" gdyby tylko można było ją odfiltrować. Gdyby było do tej funkcji dołączone rozwijane menu:Nowe posty- Aktualnosci- Budowa- Instalacje- itp. Bardzo ułatwiłoby to poruszanie się po nowym forum Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.04.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 te Ponury jestes ? Te, czmirek napisz do Ponurego jeszcze raz i tym razem grzecznie, a potem ja napiszę do Ciebie jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.04.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 te Ponury jestes ? jak Cie nie ma to sluchaj mnie w szkole uczyli ze miesiace w polsce maja nazwy takie jak, maj czerwiec itd to po jak cholere piszecie na FM te miesiace w angliku ? osobicie mi to lata ale po cholere taki wersal? A co Ponury ma do tego? Z całym szacunkiem dla niego, ale on tu tylko sprząta. Petycję do redakcji trza pisać anie Ponurego szargać o głupstwa i to w taki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 14.04.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) Gdy odpowiadam w jakimś temacie to po wyjściu system pokazuje mi, że są w nim nowe wpisy. A dokładnie, że ten mój ostatni wpis jest tym nowym którego podobno nie przeczytałem.ps. chociaż to zależy od tego w jaki sposób wpisuję swój post. Pokazuje że nie czytałem gdy robię odpowiedź na czyjś wpis. Gdy wpisuję się do tematu w inny sposób to system jednak uznaje, że przeczytałem swój wpis. Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez Jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 14.04.2010 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 A co Ponury ma do tego? Z całym szacunkiem dla niego, ale on tu tylko sprząta. Petycję do redakcji trza pisać anie Ponurego szargać o głupstwa i to w taki sposób. Z całym szacunkiem, Ponury63 robi coś więcej - jest administratorem, ma wpływ na kształt forum. A tłumaczenie to zadanie dla programistów - przekazaliśmy uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.04.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Z całym szacunkiem, Ponury63 robi coś więcej - jest administratorem, ma wpływ na kształt forum. A tłumaczenie to zadanie dla programistów - przekazaliśmy uwagi. Ale nie pójdzie i nie poklika w plikach, żeby te nazwy na polskie zmienić Ponury, gratuluję awansu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.04.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 mam jeszcze jedną uwagę (możliwe, że ktoś już to zgłaszał). Chodzi o komentarze do dziennika. Do tej pory komentarze były w formie odrębnego wątku, do którego każdy zainteresowany mógł łatwo trafić czytając dziennik - wpis w dzienniku (dziennik w starym wydaniu) miał zwykle link w sygnaturce użytkownika. Teraz, jeśli ktoś przerzucił sobie stary dziennik do nowego - czyli do bloga, to można umieszczać komentarze pod każdym wpisem, ale nie ma ich wszystkich wrzuconych razem. Ja osobiście wolałabym, aby dalej mieć wszystkie komentarze w jednym wątku, żeby nie szukać po swoich wpisach w blogu danego komentarze. I tu pojawia się mały problem, bo żeby trafić do komentarzy muszę w zasadzie znaleźć na forum wypowiedź danego użytkownika i wtedy kliknąć na link w sygnaturce. Na razie nie znam prostszej metody. Jeśli ktoś zna to proszę o wskazanie (przy czym nie chodzi mi o sytuację, kiedy mam wątek z komentarzami już w subskrypcjach, tylko gdy zaglądam tam sporadycznie lub pierwszy raz). Najlepiej byłoby, aby gdzieś na stronie bloga można było wpisać na stałe link do wątku z komentarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.04.2010 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 dlaczego jak kliknę odpowiedź z cytatem to mi się coś chrzani i żeby pisać to muszęklikaćdrugi raz???????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.04.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Eeee, no coś jest nie tak z tym wklejaniem zdjęć! U mnie już któryś dzień z rzędu po kliknięciu ikony wklejania obrazków jest tak: http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2010/03/wklejanie-java.jpg Sprawdziłam, zarówno w Operze, jak w Chrome. Szlag by to. A inni mają tak: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=792&d=1271079475 Ja też tak chcę... http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c021.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c021.gif http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c021.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.04.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 DPS bo to w ZALACZNIK sie klika, nie we WSTAW GRAFIKE. Spinacz, nie obrazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.04.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 DPS bo to w ZALACZNIK sie klika, nie we WSTAW GRAFIKE. Spinacz, nie obrazek. W załącznik tylko w edycji zaawansowanej. Ja klikam normalnie w grafikę i zawsze się wkleja. DPSko, już gdzieś pisałam żebyś uaktualniła Javę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.04.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Mam w programie do RSSow taki komunikat - dotyczy tylko dzialu: Wymiana doswiadczen. Odświeżenie kanału 'Blogs\Forum Murator - Wymiana doświadczeń' nie powiodło się z powodu: Brak elementu głównego. Kontakt: Strona domowa: http://forum.muratordom.pl/Kanał został wygenerowany przez 'vBulletin'. Co chcesz teraz zrobić? Przyciśnij aby wykonać walidację kanału.Nawiguj do subskrypcji...Usuń zaznaczoną subskrypcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.04.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 kiedy forum działało bardzo wolno skrupulatnie importowałam dziennik do bloga (ok.40 wpisów). Zrobiło tak wiele osób. Teraz wchodzę i okazuje się, że mam 104 wpisy i że forum automatycznie przerzuciło moje posty. Czemu nikt z Redakcji nie poinformował nas, że będzie to dokonywane automatycznie?. Szczególnie, że na którymś z wątków forumowicze dawali sobie wzajemnie rady, że jedynym wyjściem jest przerzucanie postów po kolei dodając daty. Ja miałam tylko 40, a inni ponad 100 i więcej. Dalej pytam, czy jest jakaś możliwość, aby na stronie dziennika była możliwość wstawienia linku do komentarzy prowadzonych w osobnymwątku a nie pod wpisami na blogu. Do tego nie widzę w spisie dzienników mojego, chociaż dzisiaj coś wpisywałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.04.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 kiedy forum działało bardzo wolno skrupulatnie importowałam dziennik do bloga (ok.40 wpisów). Zrobiło tak wiele osób. Teraz wchodzę i okazuje się, że mam 104 wpisy i że forum automatycznie przerzuciło moje posty. Czemu nikt z Redakcji nie poinformował nas, że będzie to dokonywane automatycznie?. Szczególnie, że na którymś z wątków forumowicze dawali sobie wzajemnie rady, że jedynym wyjściem jest przerzucanie postów po kolei dodając daty. Ja miałam tylko 40, a inni ponad 100 i więcej. Dalej pytam, czy jest jakaś możliwość, aby na stronie dziennika była możliwość wstawienia linku do komentarzy prowadzonych w osobnymwątku a nie pod wpisami na blogu. Do tego nie widzę w spisie dzienników mojego, chociaż dzisiaj coś wpisywałam. No wlasnie, ja tez musialam usunac recznie wszystkie dodane wpisy i juz bardzo prosze, zeby nikt przy moim dzienniku nie majstrowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.04.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Małgoś, jak je pousuwałaś? Ja zaczęłam usuwać i zostaje mi ślad - Wpis usunięty przez View Entry i można wejść zobaczyć usunięty post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts