PeZet 25.04.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2010 Witam,nooo, wypowiem się ogólnie.Albo zaczynam się przyzwyczajać, albo forum poprawia się. Trzymam kciuki.I pojawiła się lista osób przeglądających forum, to superancko.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 27.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Zgadzam się! Już to nawet też sygnalizowałem ale w trochę inny sposob by "wymiana" była workiem ze wszystkimi kategoriami budowlanymi... wchodzę na "wymianę" i wszystkie nieprzeczytane "świecą" i mogę wybrać temat który mnie interesuje... teraz np. instalacje czy okna że nie wspomnę o fundamentach - te tematy przestały dla mnie istnieć.... niestety z braku czasu i nerwów na klikanie w podkategoriach... Mam wniosek racjonalizatorski!!! Czy można opcję "nowe posty" rozdzielić na "nowe posty" i "nowe posty-dzienniki i komentarze"?????? W obecnym stanie rozdrobnienia forum nie da rady szukać czegokolwiejk w wymianie doświadczeń. Mając czas ograniczony wchodzę tylko na subskrypcje i na nowe posty. A na nowych postach w zasadzie prawie same dzienniki, bo, mówiąc prawdę, to tylko w dziennikach i komentach stale coś się dzieje (tzw rozmowy przyjaciół niekoniecznie o budowaniu ). Temat budowlano-pochodny trzeba wydłubuwać z tego natłoku "magnolii" i "komentów do.." Jestem za tym aby do funkcji nowe posty dodać rozwijane menu. Wydaje mi się, że większość nowych wpisów jest w dziennikach i komentarzach a np. mnie ten dział bardzo mało obchodzi. Chciałbym móc odfiltrować sobie nowe posty do ciekawych działów tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 27.04.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Zauważone dziś:formatowanie tekstunp. zaznaczenie go koloremzmienia wielkość interlinii normalnie odstęp pomiedzy kolejnymi wersami tekstu jest znacznie większy, co można zauwazyć w tym, napisanym specjalnie w tym celu, zdaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.04.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Trzeba zajrzeć do pliku ze zdefiniowanymi stylami css i zobaczyć co ktoś zmajstrował dla znacznika Nawiasem mówiąc to znacznik zdeprecjonowany i nie powinno go być w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 30.04.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Za bardzo nie wiem w którym miejscu mam umieścić mój problem, a więc po omacku piszę tutaj. Nie mogę wejść na posty w dziale "Pamiętajcie o ogrodach" w tematach "Mirek-pytanie-ogrodnicze pogotowie" oraz w "Pytania do Elfir-forumowej ogrodniczki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 30.04.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 To dziwne, bo oba tematy funkcjonują, są dostępne także bez logowania się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniauki 30.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Ponawiam zapytanie, 90 % zdjęć na moim dzienniku budowy jest nieodczytywalnych?Co robić?Na starym forum nie miałam takiego problemu...Proszę o sprawdzenie mojego przypadku dziękuję z góry za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 30.04.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam, nooo, wypowiem się ogólnie. Albo zaczynam się przyzwyczajać, albo forum poprawia się. Trzymam kciuki. I pojawiła się lista osób przeglądających forum, to superancko. Pozdrawiam. http://www.mloda.ekrakow.pl/%21ola/lizus.jpg http://www.mloda.ekrakow.pl/!ola/jezorek.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.05.2010 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.05.2010 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Czy mogę prosić (kolejny już raz) o usunięcie moich nieudolnych prób wpisów w dziennikach budowy plisss moje osobiste próby nic nie dają - zostaje efekt motyla czyli Batuta http://forum.muratordom.pl/images/misc/trashcan.gif http://forum.muratordom.pl/images/cms/edit_small.png http://forum.muratordom.pl/images/misc/progress.gif 0 Komentarze by Gosiek33 on 11-04-2010 at 11:05 (efekt motyla czyli Batuta) Wpis usunięty przez View Entry Updated 11-04-2010 at 21:36 by Gosiek33 Kategorie Nie przypisana kategoria Na dodatek w szaleństwie osobistych prób dostałam znaczek koperty ze znakiem zakazu wjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 01.05.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 mam jeszcze jedną uwagę (możliwe, że ktoś już to zgłaszał). Chodzi o komentarze do dziennika. (...) Jeśli ktoś zna to proszę o wskazanie (przy czym nie chodzi mi o sytuację, kiedy mam wątek z komentarzami już w subskrypcjach, tylko gdy zaglądam tam sporadycznie lub pierwszy raz). Najlepiej byłoby, aby gdzieś na stronie bloga można było wpisać na stałe link do wątku z komentarzami. Taka opcja byłaby super! bo rzeczywiście ciężko znaleźć link do komentarzy danej osoby, która pisze dziennik w formie Bloga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 01.05.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Taka opcja byłaby super! bo rzeczywiście ciężko znaleźć link do komentarzy danej osoby, która pisze dziennik w formie Bloga Ale po co? Teraz miejsce na komentarze jest w blogu. Pod każdym wpisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.05.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Czy mogę prosić (kolejny już raz) o usunięcie moich nieudolnych prób wpisów w dziennikach budowy plisss moje osobiste próby nic nie dają - zostaje Na dodatek w szaleństwie osobistych prób dostałam znaczek koperty ze znakiem zakazu wjazdu Usunąłem jeden z tych wpisów, ale nawet tych nieusuniętych nie widać - ani z zalogowaniem, ani bez. Pewnie widzisz je tylko Ty jako autorka bloga, no i admini z racji uprawnień. W przyszłym tygodniu spróbuję potestować te możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.05.2010 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Ponawiam zapytanie, 90 % zdjęć na moim dzienniku budowy jest nieodczytywalnych?Co robić?Na starym forum nie miałam takiego problemu... Proszę o sprawdzenie mojego przypadku Sprawdziłem dziennik-blog (wszystkie 16 stron) i dziennik na forum (niemal całą pierwszą stronę z wyświetlanych 60 postów) - wszystkie zdjecia są widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.05.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Usunąłem jeden z tych wpisów, ale nawet tych nieusuniętych nie widać - ani z zalogowaniem, ani bez. Pewnie widzisz je tylko Ty jako autorka bloga, no i admini z racji uprawnień. W przyszłym tygodniu spróbuję potestować te możliwości. to się wyloguję i pooglądam dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.05.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Sprawdziłam - i rzeczywiście tylko ja je widzę Dziękuję, muszę przejść nad tym do porządku dziennego ... może z czasem i to da się wywalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Nadal przy sciaganiu RSSow przy Wymianie doswiadczen pojawia sie komunikat: Odświeżenie kanału 'Blogs\Forum Murator - Wymiana doświadczeń' nie powiodło się z powodu: Brak elementu głównego. Kontakt: Strona domowa: http://forum.muratordom.pl/Kanał został wygenerowany przez 'vBulletin'. Poza tym nie wiem, czy to tak ma byc, ale pojawiaja sie wiadomosci tylko o nowych watkach, nie o nowych odpowiedziach w tych watkach. Nie rozumiem tez do konca logiki dziennikow i komentarzy. Na przyklad sciagam RSSy do dziennikow - pojawia mi sie nowy wpis Nefer, a tu ni z gruchy ni z pietruchy pojawia sie wpis "komentarze do dziennika Nefer". Nie kumam tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.05.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 To ja jeszcze tutaj spróbuje n/t dzienników budowy w nowej edycji. Pytałem już w osobnym wątku, ale tam najwyraźniej nikt z redakcji forum nie zagląda, a jeśli zajrzał, to zignorował. 1) Na ogólnej stronie z "dziennikami budowy" (tej nowej, dostępnej z menu "Dzienniki budowy/Dzienniki budowy", nie chodzi mi o dział forum) jedne dzienniki mają tytuł, inne nie. Mój dziennik tytułu nie ma, mimo, że po wejściu weń nagłówek "Dom w Lesie" jest widoczny. Co z tym można zrobić? Gdzieś się taki tytuł dokłada ręcznie (gdzie?), czy jest to przeoczenie osoby importującej dziennik? 2) po wejsciu w dziennika, po prawej jest pole z osobami ostatnio oglądającymi dziennik. Pole owo uparcie twierdzi, że odwiedziny owe miały miejsce jakoś tak ze czterdzieści lat temu, a spis osób też jakis taki mało wiarygodny, u mnie np. na pierwszym miejscu od początku istnienia tego nowego dziennika znajduje się jedna i ta sama osoba, niektóre kolejne również jakoś ciągle te same. Być może mam fanów (fanki?), którzy/które dzień zaczynają od zajrzenia do mojego dziennika, a potem co i rusz szukają w nim inspiracji, bardzo by mnie to cieszyło, niemniej mam przeczucie, że wytłumaczenie jest prostsze i bardziej trywialne, a mianowicie ta informacja jest... no... kiepska. 3) co docelowo będzie ze starymi dziennikami i z całym działem forum "dzienniki budowy dzień po dniu"? Do likwidacji? Czy będą funkcjonować równolegle? 4) Gwiazdki przy dziennikach. Miłe, ale podobny system oceniania znam z innego forum i tam jest ciekawa opcja dodatkowa: po najechaniu myszą na owe gwiazdki widzimy, ile osób oddało głos. Myślę, że coś takiego przydałoby się i tu. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.05.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 1) Na ogólnej stronie z "dziennikami budowy" (tej nowej, dostępnej z menu "Dzienniki budowy/Dzienniki budowy", nie chodzi mi o dział forum) jedne dzienniki mają tytuł, inne nie. Mój dziennik tytułu nie ma, mimo, że po wejściu weń nagłówek "Dom w Lesie" jest widoczny. Co z tym można zrobić? Gdzieś się taki tytuł dokłada ręcznie (gdzie?), czy jest to przeoczenie osoby importującej dziennik? Tytul ustawia sie w "panelu uzytkownika". Na samym dole klika sie "dziennik" i tam pojawiaja sie opcje - tytul, kto ma dostep itd. Ale z tytulami jest taki problem, ze jak sobie ktos sam ustawi to w RSSach wyswietla sie tylko tytul, a jesli zrobione to zostalo automatycznie, to pojawia sie: Forum Murator - Blogs - i dopiero tytul. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 03.05.2010 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Błagam!! Niech mi ktoś powie, co ja mam zrobić ! Pytałam już parę razy, ale chyba ukmnęło to moje pytanie. Cytując czyjąś odpowiedź, okno tej wyskakuje mi z boku, rozwala stronę, w dodatku ucieka gdzieś na górę:bash: Wklejałam na poprzedniej sreena jak to wygląda. Może mam cos źle ustawione, tylko co? Jak to zmienić? Gdzie??? HELP!!! Mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts