Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A na cholerkę mi router? ...a może sieć? ...tyle ze ja mam jednego kompa ;)

Nie wiem po co Tobie, wiem że mi bardzo przydaje się w domu. Do modemu adsl podepniesz jeden komputer, a do routera mam podpięty kablem stacjonarny, przez wifi notka, dwie komórki. Jak ktoś przyjedzie z kompem zawsze może połączyć się bezprzewodowo, można posiedzieć na tarasie czy w ogrodzie i poserfować po FM itd. :) Stabilność, bezpieczeństwo (dodatkowy firewall), możliwość przycięcia netu w określonych godzinach i parę innych. Co kto lubi i potrzebuje :)

(...) i potrzebuje :)

...no właśnie

mam akurat tyle ile potrzebuję... adsl + jeden stacjonarny komp... z kim mam się dzielić łączem? ze sąsiadami?

...a co do dialera.... na początku oczywiście to "coś" od tepsy... ale shit... i od tego czasu mam autoconnect... mały programik... nie zauważam że gdzieś tam jest odpalam kompa i internet jest... przerwie połączenie to zaraz nawiąże ...nawet nie wiem kiedy ...totalnie bezobsługowy! gorąco polecam!

program to Autoconnect do pobrania tu:

http://www.programs.pl/program,645.html

a jak ustawić dialupa popytajcie innych Forumowiczow

.totalnie bezobsługowy! gorąco polecam!

program to Autoconnect do pobrania tu:

http://www.programs.pl/program,645.html

a jak ustawić dialupa popytajcie innych Forumowiczow

Autoconnecta także polecam. Konfiguracja ograniczona do minimum, wystarczy że wcześniej zamiast kobylastej aplikacji z tepsy skonfiguruje się ręcznie połączenie i autoconnect pięknie po wskazaniu myszą przejmuje parametry połączenia.

Dobra, koniec OT :)

A na cholerkę mi router? ...a może sieć? ...tyle ze ja mam jednego kompa ;)

Wiesz... jakbym miał przed oczami komisję projektującą jakieś 40 lat temu zagospodarowanie terenu na osiedlu moich dziadków: "a na cholerę tyle miejsc parkingowych pod każdym blokiem, jak tam tylko jeden lokator ma samochód i najwyżej milicja jeszcze czasem staje? Po jednej zatoczce pod każdym blokiem zrobić i wystarczy!" ;)

Dziś masz jeden komputer, jutro może będziesz miał potrzebę używania wifi w komórce, pojutrze może ktoś z domowników będzie miał swojego laptopa, za rok kupisz lodówkę z internetem...

Router obecnie kosztuje grosze, a sporo daje.

J.

Ale też żaden problem jak się ta potrzeba (drugi komp na przykład) pojawi - kupić ten router. Ma na zapas kupować ?

Bierzmy przykład pod tym względem z zachodu - tam w wielu instytucjach działają cały czas komputery z procesorami 386. Działa ? Działa ! To po co zmieniać ?

Jeśli pojawi się takie wymaganie, któremu procesory nie podołają - wtedy się je zmieni.

Temat routera zaczął się do "trzeba wywalić dziadostwo od dostawcy" - bo modemiki "za 1PLN" dawane przez dostawcę przy podpisywaniu umowy to w 99% przypadków jest dziadostwo, które warto wymienić choćby się i jeden komputer miało. A jak już wymieniać, to na router :)

J.

Dlaczego przy moim ostatnim wpisie w Dzienniku-Blogu ( tytuł: Ogród ) widnieje ikona "wpis roboczy" ? Wpisu nie widać, gdy jestem niezalogowana i chyba Wy też go nie widzicie?...

Jak to usunąć i zrobić normalny wpis? kombinuję i kombinuję i nie mogę sobie z tym poradzić... :(

Edytowane przez Basia_KRK

• 2 weeks później...
Otóż to. To nie ja zmieniłam ustawienia, tylko skrypt się zmienił m. in. na moją niekorzyść.

Co więc dalej?

Dawniej na forum odpoczywałam, a teraz wkurzam się na częste wylogowywanie i brak reakcji ze strony ludzi odpowiedzialnych za prawidłowe działanie forum.

Durna jesteś. Skrypt Ci nic nie pozmieniał. To Twój komputer lub setwer proxy, z którego korzystasz nie radza sobie z tym skryptem. No nie wiem ile razy można tłumaczyć.

Jakkolwiek przyczyna leży prawdopodobnie po stronie sprzętu lub oprogramowania, którego używasz Słoneczko, to fakt faktem jest że skrypt zmienił się na Twoją niekorzyść.

Niekorzyść taką, że bez znalezienia przyczyny po swojej stronie (u mnie i chyba większości użytkowników tego problemu nie ma, więc obstawiałbym że to coś u Ciebie) - a tu nie wiem jak z Twoją wiedzą informatyczną - będziesz miała cały czas te same problemy.

I rzeczywiście nie jest to powód, żeby kogoś obrażać.

Kolejne pytanie z gatunku "ulepszeń" forumowych - dlaczego teraz avatar ma wymiar tylko 80x80, gdy jednocześnie duże grono forumowiczów ma większe logo do 150 punktów na dany bok, jak np Słoneczko? Rozumiem ograniczanie wielkości pliku do 18kb, ale wymiar jest za mały.

Daruj sobie epitety, chyba że już zupełnie Ci nie zależy w jakim świetle się tu stawiasz.

Wiesz w kółko się Tobie powtarza, że problem jest u Ciebie, a Ty swoje. Więc się lepiej zastanów w jakim świetle Ty siebie stawiasz.

Kolejne pytanie z gatunku "ulepszeń" forumowych - dlaczego teraz avatar ma wymiar tylko 80x80, gdy jednocześnie duże grono forumowiczów ma większe logo do 150 punktów na dany bok, jak np Słoneczko? Rozumiem ograniczanie wielkości pliku do 18kb, ale wymiar jest za mały.

Skoro spora ilość użytkowników ma większe avatary znaczy, ze nic nie stoi na przeszkodzie :)