Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jednak żal, że tytuł wątku nie jest adekwatny do rzeczywistości jeszcze w wielu innych sprawach.

A to święta prawda. Gdyby nasze uwagi były bezcenne to forum nie zamieniałoby się w kolejny naszo-klasowy twór. Ilość dostępnych możliwości konfiguracji mojego profilu w żaden sposób nie rekompensuje tej prostoty i klimatu jakie miało stare forum.

Z większości możliwości nigdy nie skorzystam.

Edytowane przez yarpenowski

• 2 weeks później...
Przecież chciałem abyś zajrzała do ustawień, a nie cokolwiek zmieniała :) Ale ok, popytam innych forumowiczów.

Oj nie złość się. Oczywiście taka informacja się u mnie też wyświetla. Nie wiem dlaczego miałoby być inaczej. Z tym, że na starym forum było podobnie a i tak dawało się wgrać większe grafiki.

Dlaczego przy moim ostatnim wpisie w Dzienniku-Blogu ( tytuł: Ogród ) widnieje ikona "wpis roboczy" ? Wpisu nie widać, gdy jestem niezalogowana i chyba Wy też go nie widzicie?...

Jak to usunąć i zrobić normalny wpis? kombinuję i kombinuję i nie mogę sobie z tym poradzić... :(

Publikuj teraz?

Witam,

Dwie uwagi:

1.

od miesiąca używam połączenia bezprzewodowego z internetem. I zauważyłem, że forum FM jest bardzo bajtożerne.

2. Istotniejsza

Gdy zmieniło się forum, zmieniła się ilość postów na stronie. Efekt: chaops informacyjny. Odnośniki do stron trafiają w "pudło". Zapewnienia masterów, że automatycznie się ustawia ta ilość postów na stronie co kiedyś - owszem, czas jakiś tak było.

ALE:

i tu konkluzja:

Na innych forach, np Elektrodzie są odsyłacze do określonych fragmentów dyskusji na tym forum!

Zaglądają tu ludzie, którzy nie mają ani ochoty, ani czasu dłubać w ustawieniach i g...wno znajdują a nie informację, bo link do numeru strony odsyła na manowce.

Miałem się nie ciskać, w końcu nie mój problem,

ale efekt zmian wciąż jest paraliżująco żenujący.

FM odcięło się od całego świata. Zróbcie z tym coś, na litość.

Jest o wiele więcej elementów, zwłaszcza na stronie głównej, do tego np. stronka reklamowa idmnet.bbelements.com potrafi się ślamazarzyć sporo ponad kilka sekund

Alternatywą może być omijanie "głównej" i startowanie FM ze strony danego działu, po czym bezpośrednie przechodzenie do innych działów [służy do tego "Szybka nawigacja" na dole strony]

Z drugiej strony - poprzedni skrypt powstał z 10 lat temu, od tego czasu zmieniła się Sieć, a szerokopasmowy Internet jest niemal powszechnie dostępny (choć poza miastami nadal jest z tym kłopot)

Gdy zmieniło się forum, zmieniła się ilość postów na stronie. Efekt: chaops informacyjny. Odnośniki do stron trafiają w "pudło". Zapewnienia masterów, że automatycznie się ustawia ta ilość postów na stronie co kiedyś - owszem, czas jakiś tak było.

ALE:

i tu konkluzja:

Na innych forach, np Elektrodzie są odsyłacze do określonych fragmentów dyskusji na tym forum!

Zaglądają tu ludzie, którzy nie mają ani ochoty, ani czasu dłubać w ustawieniach i g...wno znajdują a nie informację, bo link do numeru strony odsyła na manowce.

Miałem się nie ciskać, w końcu nie mój problem,

ale efekt zmian wciąż jest paraliżująco żenujący.

FM odcięło się od całego świata. Zróbcie z tym coś, na litość.

Wyświetlanie postów zostało poprawione już dawno temu (bodaj w połowie kwietnia) i od tamtego czasu jest jak na starym FM - 60 postów na stronę w wątku

Jeśli ktoś ma inaczej, musi sobie to ustawić na górze strony:

Ustawienia >> Zaawansowane ustawienia sekcja "Opcje wyświetlania tematów"

przy "Ilość postów na jednej stronie" - trzeba ustawić "Domyślne dla forum"

na dole przy "Domyślne ustawienia historii wątków" tak samo

Co do linków do stron, domyślne ustawienia dla forum mają nawet niezalogowani, więc nie muszą nic ustawiać

Oczywiście zawsze najlepiej jest podać link do postu: na starym FM było to możliwe, a teraz jest jeszcze łatwiejsze - numer danego postu oraz link do niego jest w prawym górnym rogu postu