TMK 20.05.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Dzięki za ostrzeżenie Chociaż jako transparenty gif byłoby ładniejsze np tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.05.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Nie kuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 20.05.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 U Ciebie w konfigu także widać limit 80X80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.05.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Nie sprawdzałam i nie będę sprawdzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.05.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Jakkolwiek przyczyna leży prawdopodobnie po stronie sprzętu lub oprogramowania, którego używasz Słoneczko, Znalazłam przyczynę, zastosowałam i działa. Jednak żal, że tytuł wątku nie jest adekwatny do rzeczywistości jeszcze w wielu innych sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 21.05.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) Jednak żal, że tytuł wątku nie jest adekwatny do rzeczywistości jeszcze w wielu innych sprawach. A to święta prawda. Gdyby nasze uwagi były bezcenne to forum nie zamieniałoby się w kolejny naszo-klasowy twór. Ilość dostępnych możliwości konfiguracji mojego profilu w żaden sposób nie rekompensuje tej prostoty i klimatu jakie miało stare forum. Z większości możliwości nigdy nie skorzystam. Edytowane 21 Maja 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 21.05.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Nie sprawdzałam i nie będę sprawdzać Przecież chciałem abyś zajrzała do ustawień, a nie cokolwiek zmieniała Ale ok, popytam innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 30.05.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 A jaka jest szansa żeby wpisy wyświetlały się ładnie w nowej Operze (korzystam z 10.53)? Główna wygląda ok, ale reszta... szkoda gadac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 30.05.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Przecież chciałem abyś zajrzała do ustawień, a nie cokolwiek zmieniała Ale ok, popytam innych forumowiczów. Oj nie złość się. Oczywiście taka informacja się u mnie też wyświetla. Nie wiem dlaczego miałoby być inaczej. Z tym, że na starym forum było podobnie a i tak dawało się wgrać większe grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 31.05.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Daleki jestem od złoszczenia się Dlaczego inaczej? Nie wiem, nowe FM jest pełne "niespodzianek" np widzę nowych użytkowników z większymi obrazkami w avatarze. Zapytać zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 31.05.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 widzę nowych użytkowników z większymi obrazkami w avatarze. A to ciekawostka. Rozumiem, że mimo ostrzeżenia, że tylko 80x80 próbowałeś wkleić coś większego i nie weszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 01.06.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 A jaka jest szansa żeby wpisy wyświetlały się ładnie w nowej Operze (korzystam z 10.53)? Główna wygląda ok, ale reszta... szkoda gadac Niewielka... z Operą są problemy, więcej w wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?157699-Opera-10.51-nie-otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 02.06.2010 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Dlaczego przy moim ostatnim wpisie w Dzienniku-Blogu ( tytuł: Ogród ) widnieje ikona "wpis roboczy" ? Wpisu nie widać, gdy jestem niezalogowana i chyba Wy też go nie widzicie?... Jak to usunąć i zrobić normalny wpis? kombinuję i kombinuję i nie mogę sobie z tym poradzić... Publikuj teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wingerman 02.06.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Osobiście uważam że link szybkie menu który znajduje się w zakładce FORUM powinien być dostępny cały czas, również w pozostałych zakładkach:Grupy budujące, dzienniki budowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 02.06.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 A to ciekawostka. Rozumiem, że mimo ostrzeżenia, że tylko 80x80 próbowałeś wkleić coś większego i nie weszło? Oczywiście, że próbowałem wszelkie dostępne rozdziałki, do 150x150 włącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.06.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Czy ja moglabym prosic o poprawienie funkcji powiadamiania na maila? Tak, zeby nie przychodzily po kazdym poscie. Ja z tego osobiscie nie korzystam, ale wiele osob to strasznie wkurza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 06.06.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Witam,Dwie uwagi:1.od miesiąca używam połączenia bezprzewodowego z internetem. I zauważyłem, że forum FM jest bardzo bajtożerne. 2. IstotniejszaGdy zmieniło się forum, zmieniła się ilość postów na stronie. Efekt: chaops informacyjny. Odnośniki do stron trafiają w "pudło". Zapewnienia masterów, że automatycznie się ustawia ta ilość postów na stronie co kiedyś - owszem, czas jakiś tak było.ALE:i tu konkluzja: Na innych forach, np Elektrodzie są odsyłacze do określonych fragmentów dyskusji na tym forum!Zaglądają tu ludzie, którzy nie mają ani ochoty, ani czasu dłubać w ustawieniach i g...wno znajdują a nie informację, bo link do numeru strony odsyła na manowce.Miałem się nie ciskać, w końcu nie mój problem,ale efekt zmian wciąż jest paraliżująco żenujący.FM odcięło się od całego świata. Zróbcie z tym coś, na litość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.06.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2010 Jest o wiele więcej elementów, zwłaszcza na stronie głównej, do tego np. stronka reklamowa idmnet.bbelements.com potrafi się ślamazarzyć sporo ponad kilka sekund Alternatywą może być omijanie "głównej" i startowanie FM ze strony danego działu, po czym bezpośrednie przechodzenie do innych działów [służy do tego "Szybka nawigacja" na dole strony] Z drugiej strony - poprzedni skrypt powstał z 10 lat temu, od tego czasu zmieniła się Sieć, a szerokopasmowy Internet jest niemal powszechnie dostępny (choć poza miastami nadal jest z tym kłopot) Gdy zmieniło się forum, zmieniła się ilość postów na stronie. Efekt: chaops informacyjny. Odnośniki do stron trafiają w "pudło". Zapewnienia masterów, że automatycznie się ustawia ta ilość postów na stronie co kiedyś - owszem, czas jakiś tak było. ALE: i tu konkluzja: Na innych forach, np Elektrodzie są odsyłacze do określonych fragmentów dyskusji na tym forum! Zaglądają tu ludzie, którzy nie mają ani ochoty, ani czasu dłubać w ustawieniach i g...wno znajdują a nie informację, bo link do numeru strony odsyła na manowce. Miałem się nie ciskać, w końcu nie mój problem, ale efekt zmian wciąż jest paraliżująco żenujący. FM odcięło się od całego świata. Zróbcie z tym coś, na litość. Wyświetlanie postów zostało poprawione już dawno temu (bodaj w połowie kwietnia) i od tamtego czasu jest jak na starym FM - 60 postów na stronę w wątku Jeśli ktoś ma inaczej, musi sobie to ustawić na górze strony: Ustawienia >> Zaawansowane ustawienia sekcja "Opcje wyświetlania tematów" przy "Ilość postów na jednej stronie" - trzeba ustawić "Domyślne dla forum" na dole przy "Domyślne ustawienia historii wątków" tak samo Co do linków do stron, domyślne ustawienia dla forum mają nawet niezalogowani, więc nie muszą nic ustawiać Oczywiście zawsze najlepiej jest podać link do postu: na starym FM było to możliwe, a teraz jest jeszcze łatwiejsze - numer danego postu oraz link do niego jest w prawym górnym rogu postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 15.06.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 A da się zamiast "twoje posty" ustawić "twoje tematy, tak by po kliknięciu pokazało aktualną listę i ewentualne nowe posty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Chyba się nie da, trzeba ustawić automatyczne subskrybowanie tematów, w których zabiera się głos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts