mikopiko 06.04.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 A u mnie nie trochę muli ale strrrrraaaaaaaaaaaaasznieCzy to się zmieni?Nic nie da się przez to odnaleźć na to, żeby odnaleźć ten temat, żeby się otworzył...żebym doszła do końca i napisała(a ile będę czekała na wpis??? kto to wie) zajęło z pół godziny No to pomyślcie o nowych chętnych do budowania, żeby coś znaleźć trzeba mieć mega nerwy....Czy to się zmieni??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/RSS dobre, dobre...tyle,że nic nie rozjaśnia.... Małgoś, że dla mnie to prawie po chińsku :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 06.04.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Jestem dobrej myśli )) Jest coraz lepiej. Daje się wygooglować tematy. Forum chodzi szybciej. Jeśli do tego wróci opcja 60postów/stronę i możliwość ustawienia klasycznego wyglądu, to będzie nienajgorzej. Bardzo brakuje bardzo przydatnej opcji znajdź swoje posty - to proste narzędzie nam, forumowiczom, pozwalało bez wysiłku śledzić wybrane wątki Prośba do Pani Joli, co przez miesiąc przekładała tematy z grupy do grupy: niech jeszcze raz przełoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admin1719498882 06.04.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Jestem dobrej myśli )) Jeśli do tego wróci opcja 60postów/stronę i możliwość ustawienia klasycznego wyglądu, to będzie nienajgorzej. Bardzo brakuje bardzo przydatnej opcji znajdź swoje posty - to proste narzędzie nam, forumowiczom, pozwalało bez wysiłku śledzić wybrane wątki Domyślne dla forum jest ustawione na 60. "Twoje posty" jest na belce obok "Twój profil" i "Ustawienia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Domyślne dla forum jest ustawione na 60. "Twoje posty" jest na belce obok "Twój profil" i "Ustawienia" a gdyby tam znalazły się tematy , a nie posty , było by cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Domyślne dla forum jest ustawione na 60. "Twoje posty" jest na belce obok "Twój profil" i "Ustawienia" "Twoje posty" akurat jest bardzo pożyteczny i działa tak dobrze jak całe forum .. na moje 117 postów wyszukało aż 1 - w dodatku z wczoraj. Jasne, że to lepiej niż wcale, ale jakoś mnie to nie pociesza. Ponadto dobrze wiadomo, że chodzi o taką funkcjonalność jak w starym FM - czyli wylistowanie tematów, w których zabierało się głos - z datą i autorem ostatniego posta. Ale takiej funkcjonalności jak podejrzewam w VB domyślnie nie ma - więc ktoś musiałby ją dopisać - a z tego, że jest to najczęściej powtarzany wniosek ludzi, oraz z tego, że takiej funkcjonalności nadal nie ma wnioskuję, że wśród szanownych informatyków nie ma takiego co by w głębszą znajomość z php wszedł i tak wyczekiwaną rzecz popełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.04.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) a gdyby tam znalazły się tematy , a nie posty , było by cudownie Byłoby naprawdę cudownie, gdyby w wyszukiwarce (bo "Twoje posty" są z nią powiązane) znalazło się wyszukiwanie zarówno tematów, jak i postów tzn. gdyby wyniki - na dowolny temat - można było otrzymać wedle własnego wyboru - jako tematy (wątki, topiki) i/lub jako posty (i tu wybór x znaków z posta i cały post) Obecne rozwiązanie jest o tyle fajne, że pozwala szybko dotrzeć do ostatnich chronologicznie wpisów więcej opisałem tu >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158307-gdzie-jest-opcja-quot-zobacz-swoje-posty-quot&p=4052096&viewfull=1#post4052096 Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez ponury63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 06.04.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 J Bardzo brakuje bardzo przydatnej opcji znajdź swoje posty - to proste narzędzie nam, forumowiczom, pozwalało bez wysiłku śledzić wybrane wątki ja znalazłam swoje wpisy tu: http://lh6.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7tYOheQVoI/AAAAAAAACfg/yU9CikzV_Ic/profil.jpg I są tam tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PeZet 06.04.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 admin, aneta-we,dzięki.Wystukało 21 postów z 488. Niezły wynik - 4,3% Lepiej niż u yarpenowskiego - 0,85% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) 0,85% - czy ktoś mnie przebije ? Czy ja mogę gdzieś ustawić, żeby w moich wypocinach nie zamieniało moich tekstowych emotikonów na gify. Może jestem wapniakiem w sile wieku, ale przepakowany ikonkami tekst kojarzy mi się z dziećmi neo. Wiem, że niektórzy czekali na emotikony z utęsknieniem - ich wybór, ja też chciałbym go mieć. W starym dało się to po prostu zaznaczyć przy pisaniu posta, a tu ? Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez yarpenowski bo mnie cholera bierze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 dobre, dobre...tyle,że nic nie rozjaśnia.... Małgoś, że dla mnie to prawie po chińsku :lol2: U siebie wytlumaczylam dokladniej, ale nie wiem, jak to dziala w IE. W FF masz wtyczke do rssow i nie musisz niczego sciagac. Klikasz w pomaranczowa ikonke i najnosze watki pojawiaja Ci sie w zakladkach. Ja bym jednak chciala to miec w osobnym programie. Wlasnie eksperymentuje z tym i cos mi sie nie podoba (zdaje mi sie, ze nie sa "feedy" podzielone dzialami...), ale dam znac jak juz bede wiedziala na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Jeśli nie chcesz mieć czytnika rss'ów w przeglądarce to zobacz np. Paseczek (http://www.paseczek.pl) - działa u nas w firmie i jakoś się sprawdza. Inna sprawa to sensowność używania rss do forum. Do portalu prasowego, z artykułami - rozumiem, stosuję. Do forum - nie bardzo widzę uzasadnienie. Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez yarpenowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 06.04.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Wiem, że niektórzy czekali na emotikony z utęsknieniem - ich wybór, ja też chciałbym go mieć. W starym dało się to po prostu zaznaczyć przy pisaniu posta, a tu ? a tu trzeba wejśc najpierw do swojego profilu, w zaawansowanych ustawieniach zaznaczyc to: http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7uEpKA4nMI/AAAAAAAACfk/lWJGqtt8NJU/zaawansowane.jpg To chyba najwazniejsze. Potem piszac posta klikasz na zaawansowaną edycję i masz takie okienko z emotkami po prawej: http://lh5.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7uGa0FCy0I/AAAAAAAACfo/-4YWFuk1x0M/emotki.jpg Przynajmniej ja tak to robie. Nie wiem czy dobrze i czy jest inny sposób. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Tyle, że ja nie chcę żeby moje tekstowe emotikony zamieniało na graficzne gifo-buźki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.04.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Tyle, że ja nie chcę żeby moje tekstowe emotikony zamieniało na graficzne gifo-buźki. to może ich nie używaj, lub taką wersje zastosuj : ) Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez malka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Rozumiem, że jakbym miał problem z logowaniem to rada byłaby taka żeby się nie logować ? ; ) Nie lubię jak program/skrypt wie lepiej co chcę zrobić niż ja sam - vide Word. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaroLPaulinA 06.04.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam,mamy taki sam problem: Witam... Wczoraj autentycznie poświęciłam z pół dnia aby wejść na forum, muratordom, co ja nawpisywałam się haseł -będąc pewna swojego! Wybrałam - zapomniałam hasła. Szybko na pocztę otrzymałam odpowiedz, krok po kroku szłam dalej: ALE... wiem dlaczego nie mogłam się zalogować: . Jakoś udało się przez przypomnienie hasła ale czy stary login wróci bo teraz ten zmieniony jest bez sensu!czy ktoś wie gdzie to można zgłosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.04.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Dodatkowe opcje: Pokaż Twoją Sygnaturę Automatycznie zmieniaj linki na tekst Wyłącz emotikony w tekście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.04.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam,mamy taki sam problem: Jakoś udało się przez przypomnienie hasła ale czy stary login wróci bo teraz ten zmieniony jest bez sensu!czy ktoś wie gdzie to można zgłosić? Napisz do Redakcji (ma tu profl - założyciel tego tematu ?). Gdzieś widziałam coś na temat znaków w loginach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ok, zaawansowana edycja / dodatkowe opcje. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts