Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

A u mnie nie trochę muli ale strrrrraaaaaaaaaaaaasznie

Czy to się zmieni?

Nic nie da się przez to odnaleźć na to, żeby odnaleźć ten temat, żeby się otworzył...żebym doszła do końca i napisała

(a ile będę czekała na wpis??? kto to wie) zajęło z pół godziny

No to pomyślcie o nowych chętnych do budowania, żeby coś znaleźć trzeba mieć mega nerwy....

Czy to się zmieni???

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem dobrej myśli :-)))

Jest coraz lepiej.

Daje się wygooglować tematy.

Forum chodzi szybciej.

Jeśli do tego wróci opcja 60postów/stronę

i możliwość ustawienia klasycznego wyglądu, to będzie nienajgorzej.

Bardzo brakuje bardzo przydatnej opcji znajdź swoje posty - to proste narzędzie nam, forumowiczom, pozwalało bez wysiłku śledzić wybrane wątki

Prośba do Pani Joli, co przez miesiąc przekładała tematy z grupy do grupy: niech jeszcze raz przełoży.

Jestem dobrej myśli :-)))

Jeśli do tego wróci opcja 60postów/stronę

i możliwość ustawienia klasycznego wyglądu, to będzie nienajgorzej.

Bardzo brakuje bardzo przydatnej opcji znajdź swoje posty - to proste narzędzie nam, forumowiczom, pozwalało bez wysiłku śledzić wybrane wątki

Domyślne dla forum jest ustawione na 60.

"Twoje posty" jest na belce obok "Twój profil" i "Ustawienia"

Domyślne dla forum jest ustawione na 60.

"Twoje posty" jest na belce obok "Twój profil" i "Ustawienia"

"Twoje posty" akurat jest bardzo pożyteczny i działa tak dobrze jak całe forum .. na moje 117 postów wyszukało aż 1 - w dodatku z wczoraj. Jasne, że to lepiej niż wcale, ale jakoś mnie to nie pociesza.

Ponadto dobrze wiadomo, że chodzi o taką funkcjonalność jak w starym FM - czyli wylistowanie tematów, w których zabierało się głos - z datą i autorem ostatniego posta. Ale takiej funkcjonalności jak podejrzewam w VB domyślnie nie ma - więc ktoś musiałby ją dopisać - a z tego, że jest to najczęściej powtarzany wniosek ludzi, oraz z tego, że takiej funkcjonalności nadal nie ma wnioskuję, że wśród szanownych informatyków nie ma takiego co by w głębszą znajomość z php wszedł i tak wyczekiwaną rzecz popełnił.

a gdyby tam znalazły się tematy , a nie posty , było by cudownie :)

Byłoby naprawdę cudownie, gdyby w wyszukiwarce (bo "Twoje posty" są z nią powiązane) znalazło się wyszukiwanie zarówno tematów, jak i postów

tzn. gdyby wyniki - na dowolny temat - można było otrzymać wedle własnego wyboru - jako tematy (wątki, topiki) i/lub jako posty (i tu wybór x znaków z posta i cały post)

Obecne rozwiązanie jest o tyle fajne, że pozwala szybko dotrzeć do ostatnich chronologicznie wpisów

więcej opisałem tu >> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?158307-gdzie-jest-opcja-quot-zobacz-swoje-posty-quot&p=4052096&viewfull=1#post4052096

Edytowane przez ponury63

0,85% - czy ktoś mnie przebije ;) ?

Czy ja mogę gdzieś ustawić, żeby w moich wypocinach nie zamieniało moich tekstowych emotikonów na gify. Może jestem wapniakiem w sile wieku, ale przepakowany ikonkami tekst kojarzy mi się z dziećmi neo. Wiem, że niektórzy czekali na emotikony z utęsknieniem - ich wybór, ja też chciałbym go mieć.

W starym dało się to po prostu zaznaczyć przy pisaniu posta, a tu ?

Edytowane przez yarpenowski
bo mnie cholera bierze ...

dobre, dobre...tyle,że nic nie rozjaśnia.... Małgoś, że dla mnie to prawie po chińsku :lol2::lol2:

U siebie wytlumaczylam dokladniej, ale nie wiem, jak to dziala w IE. W FF masz wtyczke do rssow i nie musisz niczego sciagac. Klikasz w pomaranczowa ikonke i najnosze watki pojawiaja Ci sie w zakladkach. Ja bym jednak chciala to miec w osobnym programie. Wlasnie eksperymentuje z tym i cos mi sie nie podoba (zdaje mi sie, ze nie sa "feedy" podzielone dzialami...), ale dam znac jak juz bede wiedziala na pewno.

Jeśli nie chcesz mieć czytnika rss'ów w przeglądarce to zobacz np. Paseczek (http://www.paseczek.pl) - działa u nas w firmie i jakoś się sprawdza.

Inna sprawa to sensowność używania rss do forum. Do portalu prasowego, z artykułami - rozumiem, stosuję. Do forum - nie bardzo widzę uzasadnienie.

Edytowane przez yarpenowski

Wiem, że niektórzy czekali na emotikony z utęsknieniem - ich wybór, ja też chciałbym go mieć.

W starym dało się to po prostu zaznaczyć przy pisaniu posta, a tu ?

a tu trzeba wejśc najpierw do swojego profilu, w zaawansowanych ustawieniach zaznaczyc to:

http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7uEpKA4nMI/AAAAAAAACfk/lWJGqtt8NJU/zaawansowane.jpg

To chyba najwazniejsze. Potem piszac posta klikasz na zaawansowaną edycję i masz takie okienko z emotkami po prawej:

http://lh5.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7uGa0FCy0I/AAAAAAAACfo/-4YWFuk1x0M/emotki.jpg

Przynajmniej ja tak to robie. Nie wiem czy dobrze i czy jest inny sposób. Powodzenia :)

Tyle, że ja nie chcę żeby moje tekstowe emotikony zamieniało na graficzne gifo-buźki.

to może ich nie używaj, lub taką wersje zastosuj : )

Edytowane przez malka

Witam,mamy taki sam problem:

Witam...

Wczoraj autentycznie poświęciłam z pół dnia aby wejść na forum, muratordom, co ja nawpisywałam się haseł -będąc pewna swojego! Wybrałam - zapomniałam hasła. Szybko na pocztę otrzymałam odpowiedz, krok po kroku szłam dalej:

ALE... wiem dlaczego nie mogłam się zalogować:

.

Jakoś udało się przez przypomnienie hasła ale czy stary login wróci bo teraz ten zmieniony jest bez sensu!czy ktoś wie gdzie to można zgłosić?

Witam,mamy taki sam problem:

Jakoś udało się przez przypomnienie hasła ale czy stary login wróci bo teraz ten zmieniony jest bez sensu!czy ktoś wie gdzie to można zgłosić?

Napisz do Redakcji (ma tu profl - założyciel tego tematu ?).

Gdzieś widziałam coś na temat znaków w loginach ....