Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drodzy Forumowicze, Wasze uwagi są bezcenne

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 477
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy nie można zrobić tak, żeby w dzienniku budowy mógł pisac jedynie jego "właściciel" ?

Teraz chyba mogę zrobić wpis komu chcę? A moze sie mylę :o

Oczywiście,że można ale....nie powinno się:cool:..od tego sa komentarze:)

A odnoszac się do postu wyżej-my wszyscy na FM jestesmy trochę jak ekshibicjoniści:))...budowlani oczywiście:p Dzięki temu możemy własnie coś podpatrzec coś pokazać, nauczyć się...Więc jeżeli ktoś nie chce tego robić, nie powinien zawracac sobie głowe FM bo ma np.wścibskich sąsiadów, z kimś się sądzi itd.Jeżeli chcemy mieć wąską grupę znajomych to myślę,że można ich znaleźc trochę bliżej siebie.

oczywiście

ale po co w takim razie pisać na forum muratora?

znajomym osobom mogę udostępnić swój dziennik na sto różnych sposobów

na przykład moja koleżanka prowadzi kronikę swojej rodziny, którą w odcinkach rozsyła znajomym mailem a nawet czasem w formie papierowej. Bardzo to miłe.

Jeżeli jednak piszę coś na forum, to biorę odpowiedzialność za to, co piszę. Jak nie jestem pewna, czy mogę, to nie piszę. To, co napisałam mogą czytać wszyscy, bo PO TO to napisałam.

Miało być - odpowiedz Małgos2... a nie ma:(

a jeszcze jedno- u mojej córki w klasie jest moda na chwalenie się liczbą znajomych na naszej klasie. Transakcje wiązane się odbywają - ja zaproszę ciebie a ty mnie. Ona ma 13 lat... ciekawe, czy dojdziemy do tego poziomu;)

ale jaja, mam wszystkie tytuły świata

lol2::lol2::D

Edytowane przez EZS

oczywiście

ale po co w takim razie pisać na forum muratora?

znajomym osobom mogę udostępnić swój dziennik na sto różnych sposobów

na przykład moja koleżanka prowadzi kronikę swojej rodziny, którą w odcinkach rozsyła znajomym mailem a nawet czasem w formie papierowej. Bardzo to miłe.

Jeżeli jednak piszę coś na forum, to biorę odpowiedzialność za to, co piszę. Jak nie jestem pewna, czy mogę, to nie piszę. To, co napisałam mogą czytać wszyscy, bo PO TO to napisałam.

Miało być - odpowiedz Małgos2... a nie ma:(

a jeszcze jedno- u mojej córki w klasie jest moda na chwalenie się liczbą znajomych na naszej klasie. Transakcje wiązane się odbywają - ja zaproszę ciebie a ty mnie. Ona ma 13 lat... ciekawe, czy dojdziemy do tego poziomu;)

ale jaja, mam wszystkie tytuły świata

lol2::lol2::D

w nagrodę :)

ale nie o tym chciałam....nowa wersja forum daje kilka narzedzi, których mnie osobiscie brakowało,miedzy innymi zakaz wjazdu do dziennika tym ,których tam nie chce (konkretnie 2 - slownie dwu - osobom), więc bez szaleńst selekcyjnych ;)

Ale mocno ucieszyła mnie mozliwość ignorowania wypowiedzi wybranych forumowiczów - a funkcja działa przykładmnie i co mam nie korzystać, bo to nie jest miłe ignorować kogos?

Bedę korzystać, dla własnej przyjemności bycia na forum, cóz nie musimy lubiec wszystkich i zgadzac się z nimi, ale mocno irytujące jest spamowanie w kilkunastu watkach nieustannie o tym samym - ja nie mam ochoty czytać takich bzdur....a i cisnienie mi siejakoś unormowało odkąd włączyłam temu panu ignora :)

i ja mam wszystkie tytuły :o

malka, a propos, jak to ignorowanie działa?

Muszę powiedzieć, że i bez tej funkcji po prostu niektóre osoby omijałam, zgiodnie z zasadą, że co się będę denerwować. Czyli co, jak włączę, to nie zobaczę ich postów?

A co do wglądu do dzienników, widzisz, są tu również osoby bardzo... hm.. dziecinne. "Tego lubię, tamtego nie, tego wpuszczę, a tamtemu każę się zapytać, a inny nie z mojej paczki" . Widzę pole do zadrażnień i awantur. A po co. Przecież to portal budowlany a nie towarzyski...

malka, a propos, jak to ignorowanie działa?

Muszę powiedzieć, że i bez tej funkcji po prostu niektóre osoby omijałam, zgiodnie z zasadą, że co się będę denerwować. Czyli co, jak włączę, to nie zobaczę ich postów?

A co do wglądu do dzienników, widzisz, są tu również osoby bardzo... hm.. dziecinne. "Tego lubię, tamtego nie, tego wpuszczę, a tamtemu każę się zapytać, a inny nie z mojej paczki" . Widzę pole do zadrażnień i awantur. A po co. Przecież to portal budowlany a nie towarzyski...

widzisz,że ignorowana osoba napisała post, natomiast nie widzisz jego treści :) ile relanium się zmarnuje ;)

Opcje masz w ustawieniach - zakładka po lewej, wpisujesz nick - zatwierdzasz i nerwa spokojna już ;)

A co do dzienników, mam nieco odmienne zdanie, myślę, że większość dzienniki pisze po to by uzyskać rady w razie własnych wątpliwości, ale jest garstka ludzi,którzy robią to by po prostu pokazać swoje bajery :) , myślę,ze ani jedni , ani drudzy nie beda chowac dzienników z przyczyn raczej oczywistych :)

Edytowane przez malka
literówki

chociaż jest dużo różnych "bajerów" mnie średnio się podoba nowe forum, może dlatego, że jestem raczej laikiem komputerowym i korzystam z niewielu takich "gadżetów", najbardziej wkurza mnie, że nie ma już tej prostoty typu: śledzenie wątku jednym kliknięciem albo automatyczne dodanie do śledzonych po wpisaniu się w danym wątku, no i powiadomienia o nowym poście, a nie o każdym nowym poście, ogólnie trzeba klikać kilka razy więcej niz poprzednio..

brakuje mi jeszcze skąd dany użytkownik pochodzi-to było przydatne, a kto nie chciał i tak nie wpisywał

no i szata graficzna jakaś taka wyblakła, weszłam na chybił-trafił na dwa inne fora budowlane i były prawie identyczne jak teraz nasze, wydaje mi się, że gdyby szata została taka jak była łatwiej byłoby przyzwyczaić się do innych wprowadzonych zmian

na pewno są i plusy nie przeczę, ale siła przyzwyczajenia robi swoje, cóż idę się uczyć dalej...

i po co tekst jest zawijany i wydłuża post, jak po prawej zostaje wolna 1/4 strony ??

okienko odpowiedzi jest szerokie na cała stronę

Popieram. Układam wersy, a potem i tak jest inaczej.

* * *

Nowe Forum kłóci się z Mozillą Firefox

Ciągle pojawia się komunikat błędu i wyłącza przeglądarka w gdy chcę zapisać stronę. Forefox twierdzi że to wina strony. Nie wiem

Ja mam dwie prośby.Dodajcie lokalizację i oddajcie starą wymianę doświadczeń.Niech zostanie jak jest,ale dodajcie wymianę doświadczeń jak w starej wersji,bez podziału na tematy.Taki dział wszystko w jednym,bo teraz to się musze naklikać,żeby sprawdzić co piszą o ogrzewaniu,co o wentylacji,a co o prądzie.Taki dział bez możliwości zakładania nowych tematów,a z podglądem na wszystkie.