Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to zrobić ..... na nowym Forum

Nefer

Recommended Posts

Tak sobie pomyślałam, że warto założyć temat, gdzie Użytkownicy mogą zadawać pytania odnośnie nowego Forum.

Ja na przykład chciałabym widzieć swój dziennik w zakładce DZIENNIKI --> mój dziennik.

Nieźle namieszałam, bo sobie przycisnęłam "prześlij do dziennika" i owszem, pokazała się ten post (pierwszy w moim dzienniku) ale i jedyny.

Czy to oznacza, że każdy wpis należy przenieść oddzielnie do Bloga ?

Proszę, niech to będzie nieprawda...

Najgorzej, że nie umiem cholerstwa skasować.

A może Mój Dziennik to ten, który chcę oglądać ? Zgłupłam...

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak kasować wiadomości już przeczytane ze skrzynki ? Mogę je zaznaczyć i co dalej ...

Na dole, pod listą priwów masz rozwijane menu ze strzałeczką

i tam różne opcje - możesz priwy zapisać, usunąć i jeszcze kilka rzeczy z nimi zrobić

priwy..JPG

Co do blogów - nie wiem, ale pewnie ktoś będzie wiedział

Edytowane przez ponury63

swój blog odnalazłam (daleko był :(( skopiowałam adres i podmieniłam w moim profilu (edytuj sygnaturę), to samo z komentami zrobiłam i moje działają, reszta jeszcze nie

choć i tak w profilu się nie pokazuje

Edytowane przez Gosiek33

swój blog odnalazłam (daleko był :(( skopiowałam adres i podmieniłam w moim profilu (edytuj sygnaturę), to samo z komentami zrobiłam i moje działają, reszta jeszcze nie

To też zrobiłam i hula.

Ale na górze, na listwie masz DZIENNIKI BUDOWY. I jak tam przenieść dziennik ? Ha :)

To też zrobiłam i hula.

Ale na górze, na listwie masz DZIENNIKI BUDOWY. I jak tam przenieść dziennik ? Ha :)

1. NOWY dziennik będzie miał charakter i sposób działania bloga (nie będzie w dziale Dziennik- dzień po dniu)

2. Aby przenieść stare posty do tego dziennika należy przy wpisie na "starym dzienniku", w kolumnie pod avatarem, u dołu tego wpisu nacisnąć DODAJ DO DZIENNIKA

3. Należny pamiętać, aby dodawać od najstarszego wpisu, chronologicznie.

4. Aby w nowym dzienniku stary wpis nie miał charakteru cytatu (nie był zaciemniony) należy przez opublikowaniem na nowym blogu-dzienniku, usunąć z jego treści słowo 'quote' wraz z towarzyszącymi mu znakami.

5. Można także w tym samym oknie dodać datę pierwotnego umieszczenia wpisu na starym Dzienniku-dzień po dniu.

To tak na szybko...

Po pierwsze primo: znalazłam swoje komentarze, dodałam nową zakładkę do ulubionych i .... pojawia mi się biała strona, w ogóle nie chcą się załadowac - czy ktoś wie, dlaczego? Żadne komentarze zresztą nie chcą mi się załadować, wyświetlają mi się białe strony, ale Firefox twierdzi, że "zakończono ładowanie" ...

Po drugie primo: jak wstawić emotkę w miejsce, w którym ja chcę żeby była, a nie na początku postu??

Po trzecie primo: dlaczego gdy klikam na "Dodaj grafikę" wyskakuje mi okno z URL? W którymś momencie miałam na ekranie, u dołu okno "Zarządzaj zakładkami" i tam można było ustalić, czy chcę zdjęcie z komputera czy ze strony, ale teraz na przykład, pisząc tego posta nie mam tego okna! O co chodzi???

Strasznie zagmatwałam, przepraszam. Mam nadzieję, że jakoś się w tym moim bełkocie połapiecie.

Edytowane przez braza

No to kolejna sprawa.

Jest sobie lista użytkowników ( w zakładce UŻYTKOWNICY) jna, bo można sobie ją sortować w różnych kierunkach.

I jak sobie ją posortuję to najeżdżając myszką na nick, ktory mnie interesuje - nie ma tej fajnej rozwijalnej listy. A to oznacza, że muszę wejść na post danej osoby, żeby np. zaprosić ją do kontaktów.

To dość męczące, a mogłoby być tak pięknie :) gdyby prosto z tej listy móc kogoś dopisać do kontaktów.

A ja nie mam ani dziennika (linku w profilu nie było), ani komentarzy (był link), a do tego jeszze spadłam z Olimpu! ;) :))

...I za Chiny nie wiem, co z tym fantem zrobić! Na poczatek wczytuję się w Wasze porady, może mi się coś rozjaśni? Napiszcie, gdzie poznajdowałyście/poznajdowaliście Wasze dzienniki i komentarze??

(ale za to mam już kilkoro Znajomych, czyli nasza klasa - bis)

nasza klasa - dobra jest... konta nie posiadam - ale próbuję się czegoś nowego nauczyć Wink

Wykorzystując funkcję znajomi znajduję interesujące mnie tematy - w zakładce narzędzia wątku dodaję temat do subskrybcji i mam swoje ulubione tematy - ktoś znalazł prostszy sposób?

Mnie też interesuje - czym różnią się kontakty od znajomych?

Jak usunąć zdublowanego posta? Jak pozbyć się go, jeśli wpisaliśmy nie tam gdzie trzeba? :)

Znalazłam możliwość w zaawansowanej edycji - usuń wiadomość, ale to strasznie dużo roboty - na starym wystarczył jeden przycisk - czy tutaj też można dodać usuń obok edytuj i odpowiedz??

Edytowane przez boratom