Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to zrobić ..... na nowym Forum

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Korzystając z porad przeniosłam wpisy z dziennika budowy do bloga, ale nie widzę moich wpisów na liście opublikowanych blogów, ktoś to filtruje? nowy dziennik musi być zatwierdzony??

Bump, jakaś dobra dusza pomoże?

no własnie. Wie ktos już?

Chodzi o to, ze nie pojawia się mój dziennik w tym widoku:

http://lh4.ggpht.com/_8Plan52eFtk/S7xVVpn1hXI/AAAAAAAACgE/3HgBJ-qUZzE/dziennik.jpg

i ja potwierdzam. Jest lepiej z tą wyszukiwarką. W domu chyba tez zmienię.

Dwa zarzuty, jakie mam do Chrome, to

- brak możliwości automatycznego czyszczenia wszystkiego przy zamykaniu przeglądarki - czyli to, co było oglądane poza trybem incognito będzie widoczne dla każdego, kto otworzy przeglądarkę; trzeba czyścić ręcznie >> Ustawienia > Opcje > Dla zaawansowanych > Wyczyść dane przeglądarki

jest i plus - jeśli ktoś nie chce czyścić, ma dostęp do bardzo przejrzystej historii przejrzanych stron

- i drugi - brak łatwego skrótu mysz / klawiatura - najczęściej korzystam z otwierania kart w tle: w Operze wskazuję dany link prawym klikiem myszy i otwieram go w tle wciskając 'W'

w FF do tego używa się 'J', co jest bez sensu, bo litera ta jest pośrodku klawiatury

Chrome chyba wcale nie ma tego skrótu, z użyciem 'O' otwiera nowe okno, co jest bez sensu

Edytowane przez ponury63

brak łatwego skrótu mysz / klawiatura - najczęściej korzystam z otwierania kart w tle: w Operze wskazuję dany link prawym klikiem myszy i otwieram go w tle wciskając 'W'

ja otwieram nowe karty klikając na suwak myszy i działa. A moze nie oto chodzi? Otwierają mi sie tematy w nowych kartach, widzę je na górze przeglądarki.

ja otwieram nowe karty klikając na suwak myszy i działa. A moze nie oto chodzi? Otwierają mi sie tematy w nowych kartach, widzę je na górze przeglądarki.

to jest związane z przeglądaniem forum

np. mam w jakimś dziale 20 nowych tematów i w Operze przy pomocy PPM+W mogę je szybko otworzyć na nowych kartach wykonując minimalną ilość ruchów, jedynie lekko poruszając myszą i wciskając W

* PPM - Prawy Przycisk Myszy ;)

Edytowane przez ponury63

A ja mam pytanie z innej beczki - nie mogę znależć w tym "nowym" forum możliwości założenia linka (podpisu) do komentarzy. Weszłam tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54467-Opis-jak-zrobić-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy ale niestety nie ma poprzednich ustawień - Albo jestem roztargniona i słabo widzę, albo gdzieś się to pogubiło. Co robić?

Dziękuję i już komentuję :)

A czy mogłabym jeszcze poprosić o link z instrukcją wklejania zdjęć? Szukam, szukam i nic. :( A wklejają mi się takie tyci tyci - no chyba, że to tak już teraz ma być?

Edytowane przez catallina

Gdy pojawia się lista subskrybowanych tematów na górze masz nagłówki.

Tytuł / Autor wątku , Autor ostatniego posta

klikając na nagłówek sortuje zgodnie z nim.

Możesz też zaznaczone wątki usunąć z subskrypcji.