Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uciekamy z tego forum!!!

marekas5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dajcie spokój. Pewnie ponaprawiają trochę, a w przyszłym tygodniu wrócą linki. Powoli się człek wdroży. Na tamtym forum ciężko było cokolwiek znaleźć poza dobrze znanymi tematami czy dziennikami. Teraz jak się dobrze profil poustawia, to można stworzyć łatwe i SZYBKIE w obsłudze konto.

Da się przyzwyczaić. Trzeba wziąć pod uwagę, że forum jest w fazie testowej - w fazie beta. Ilość nowości jaka została wprowadzona jest ciężka do ogarnięcia - ja to rozumiem. I rozumiem, że to nie takie hop siup poustawiać wszystko na tip top - to musi zająć trochę czasu... Jestem pewna, że przy pracach działa kilka osób, a nie cała armia Piłsudskiego, a oni też mają ograniczone możliwości fizyczne. Dajmy jeszcze tydzień, a nie od razu bojkot, że stąd spadamy.

Sama widzę worek niedociągnięć i fake-ów, ale to wszystko jest do naprawienia. Trzeba tylko cierpliwie, w odpowiednim temacie pisać, co nie działa, i jak admin zapewnia - będzie sukcesywnie naprawiane. Ba! Ciągle się coś zmienia, coś się poprawia, więc... Dajmy szansę :) Sama narzekam, że to źle, tamto źle - że ciężko się poruszać - ale powoli, powoli daję radę i czekam spokojnie na usprawnienia :)

Rzeczywiście - forum jest w wersji BETA, zmian jest co nie miara. Programiści na bieżąco poprawiają i udrożniają nowe forum. Prosimy o wyrozumiałość. Zalety wkrótce przeważą nad pierwszym szokiem...
Czyli co - wy dalście d..y a my mamy sobie teraz czekać? Wczoraj z 3 razy ustawiałem, że chcę 40 postów na stronę a dzisiaj znowu mam ich po 20.

Wchodząc w dział 'nowe posty' nie wiem ile ich jest, bo za każdym razem ilość stron się zwiększa.

Chyba musimy się wszyscy wypisać na miesiąc i jak nic innego sobie nie znajdziemy, to wrócimy i zobaczymy czy Wam się udało coś ponaprawiać. Ale czy będzie wtedy jeszcze sens wracać jak połowy ludzi już nie będzie.

Co ja teraz w pracy będę robił!!

Ludzie, forum jest darmowe, niczego nie tracicie - trochę cierpliwości, dajmy Redakcji szansę.

Nie od razu Kraków zbudowano. Też mi nie pasuje to, jak forum w tej chwili funkcjonuje, ale uważam, że jeśli spełnią swoje obietnice, to tu będzie naprawdę fajnie.

Redakcja to też ludzie, i naprawdę przynajmniej podczas Świąt dalibyście na wstrzymanie z niemiłymi komentarzami... :/

(...) dajmy Redakcji szansę.

Nie od razu Kraków zbudowano. Też mi nie pasuje to, jak forum w tej chwili funkcjonuje, ale uważam, że jeśli spełnią swoje obietnice, to tu będzie naprawdę fajnie.

Redakcja to też ludzie, i naprawdę przynajmniej podczas Świąt dalibyście na wstrzymanie z niemiłymi komentarzami... :/

Popieram! Więcej wyrozumiałości i cierpliwości! Wspierając się w odkrywaniu nowego FM będzie nam łatwiej :)

Qrde, to ciągłe logowanie się przed dodawaniem wpisów jest męczące

To że forum jest za darmo nie znaczy, że na nas się nie zarabia. Po pierwsze, jest to nieprzebrana kopalnia linków dla Google. Dzięki temu cała domena "muratordom.pl" podnoszona jest wynikach wyszukiwarki. Po drugie, reklamy - o wiele łatwiej pozyskać reklamodawców mając forum z tak dużą liczbą aktywnych użytkowników niż dla forum "ja i mój szwagier".

Ponieważ wdrożenie jak już napisał frykow jest nieudolne to za chwilę serwis zacznie tracić użytkowników. Wszyscy powoli znudzą się czekaniem na niekończące się ładowanie stron. I pójdą sobie. Gdzie indziej.

Tak było z forami na naszej-klasie, które żyły dopóki serwis nie zaczał siadać (sławetny "pan gąbka"). Później opustoszały i do dziś nie odżyły.

Nowa wyszukiwarka jest jeszcze gorsza od poprzedniej (kto wymyślił debilny kod CAPTCHA do wyszukiwarki? i to jeszcze taki, że byle bot z OCR przechodzi go z palcem w cybernosie a zwykły człowiek musi przepisywać literki...)

To że jest weekend i święta niczego nie tłumaczy. Jeżeli czas jest niedogodny to \w takich momentach nie robi się wdrożeń tak rewolucyjnych. Administratorzy zapewne dysponują statystykami kiedy forum jest najbardziej oblegane i albo wybrali ten czas świadomie albo nie...

Gdyby to było moje forum to jeżeli do jutra nie problemów z wydajnością to z bólem serca przywóciłbym stare forum. Obawiam się jednak, że wdrożenie jest przeprowadzone "po bandzie" i powrotu już nie ma...

Edytowane przez irreality

Jak znajdziecie inne, podobne do starego, poczciwego forum Muratora, dajcie mi znać. Ja nie mam serca tu być :( Nikt nie chce poprawić layoutu, aby choć trochę było jak dawniej, nikt nie pracuje nad skróceniem stron, które teraz trzeba przewijać w nieskończoność, nikt nie umieścił na głównej stronie linka: "zobacz swoje posty"...

Źle się tu czuję i nic na to nie poradzę :(