Aneczkab 06.04.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Dużo fajnych pomysłów, które niestety są zakamuflowane i ciężko dostępne. Może byście oddelegowali kogoś do zrobienia strony/dokumentu/pdf z jakimś samouczkiem który by wyjaśniał krok po kroku co gdzie i jak bo mimo szczerych chęci ja się skrajnie gubię w tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.04.2010 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Rom-Kon, piszesz wybiórczo, jakbym to tylko ja wtedy protestowała. Boldowanie było wtedy formą protestu wszystkich niezadowolonych. Marny z Ciebie śledczy, ale jeszcze wszystko przed Tobą. Inwigilowanie o którym pisałam, jest po prostu wredne! Nie ma tego na żadnym forum! I nawet jeśli informatycy popracują nad nowym forum, o klimacie starego będziesz sobie mógł tylko pomarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.04.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Inwigilowanie o którym pisałam, jest po prostu wredne! Nie ma tego na żadnym forum! Nie sprawdzałem tego jakoś szczególnie pod tym właśnie kątem, ale tak jest na wielu forach opartych o vBulletin Specyficznym "plusem" tego skryptu jest działanie ciasteczek, dzięki którym - po otworzeniu strony forum i późniejszym jej przeładowaniu - widać nowe tematy, napisane przez userów; można je widzieć bez logowania się, jedynie odświeżając stronę A jeśli ktoś nie kasuje ciasteczek, może widać i te powstałe od wyłączenia przeglądarki ? Edytowane 6 Kwietnia 2010 przez ponury63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 06.04.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 cóż, zabawne jak weszłam wczoraj na forum BD http://forum.budujemydom.pl/index.php to poczułam się, jak na forum muratora. Nie dość, że układ podobny jak był u nas, to jeszcze ludzie ci sami Też sie zdziwiłam ile tam znajomych, juz sie zalogowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarpenowski 06.04.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Nie sprawdzałem tego jakoś szczególnie pod tym właśnie kątem, ale tak jest na wielu forach opartych o vBulletin Specyficznym "plusem" tego skryptu jest działanie ciasteczek, (...) Mechanizm ciasteczek działa bez świadomości i wiedzy użytkownika, naruszając jego prywatność. Często stosowany jest w monitorowaniu zachowań i aktywności użytkowników, np. portale i sklepy internetowe mogą gromadzić w ten sposób informacje o zainteresowaniach użytkowników i wyświetlać reklamy o treści nawiązującej do odwiedzanych stron. Co prawda większość przeglądarek ma możliwość całkowitego blokowania ciasteczek lub włączenia opcji ostrzegającej każdorazowo o ich przesyłaniu, lecz ogromna większość użytkowników albo w ogóle nie wie, co to jest ciasteczko, albo po krótkim czasie odblokowuje ten mechanizm, gdyż bez niego nie można skorzystać z wielu serwisów. Czy ktoś jeszcze ma jakieś pytania dlaczego przeszliśmy na VB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 06.04.2010 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Wyrażę to po japońsku mitotito! Albo po arabsku AJATOLAŁ HOMEINI Od 2-go kwietnia do wczoraj byłem jeszcze bardzo na NIE, dzisiaj już tego NIE znacznie mniej:yes: Wydaje mi się że mój związek z nowym FM ma szansę z czasem się dotrzeć jeśli druga strona wykona kilka ruchów w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 06.04.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 A Ja już jestem w pełni na TAK. Zaczynam się odnajdywać i całkiem mi się podoba. Szybkość też już dużo lepsza. Kredyt zaufania jaki dałem Forum Muratora jak na razie się opłacał. Pozdrawiam redakcję i liczę na dalsze poprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 06.04.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja też się przyzwyczajam ale jeszcze wolno chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 06.04.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja też się przyzwyczajam ale jeszcze wolno chodzi. mam tak samo. Coraz bardziej mi się podoba. Jeszcze gdybym miała więcej czasu, żeby się pobawic. Ale cóż: raniutko wstaje. Wy bawcie się dobrze. To nowe jest bardziej funkcjonalne- tak mi się wydaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 07.04.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Widzę,że jest jakiś mały procencik zadowolonych, ale większość z nas - budujacych to nie graficy, informatycy i to zagmatwanie, żółwie tempo po prostu wkurza. Całe szczęście że już kończę budowę! Wiele tu skorzystałam a teraz proszę mądrzejszych o poradę - jak przenieść swój dziennik na forum BD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.04.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 A dlaczego tu pytasz ? Wbrew propagandzie zaledwie kilkudziesięciu użytkowników tego forum (na kilka tysięcy ) przeniosło się na BD . Tam Ci zapewne udziela wskazówek . Na BD zresztą przyjmą Cię z otwartymi rękami . Wreszcie szczęście się do nich uśmiechnęło i uda się wynegocjować większe stawki za reklamy podpierając się napływem forumowiczów z FM. Takie teksty na kilometr pachną mi manifestacja właściwą dla małych dzieci a nie dorosłych ludzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irreality 07.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Szybkość działania poprawiła się znacząco - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 07.04.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Jeszcze tylko: "ODPOWIEDZI NA MOJE POSTY" (pokaż tematy) zamiast zobacz moje posty i będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.04.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 (edytowane) A dlaczego tu pytasz ? Wbrew propagandzie zaledwie kilkudziesięciu użytkowników tego forum (na kilka tysięcy ) przeniosło się na BD . Tam Ci zapewne udziela wskazówek . Na BD zresztą przyjmą Cię z otwartymi rękami . Wreszcie szczęście się do nich uśmiechnęło i uda się wynegocjować większe stawki za reklamy podpierając się napływem forumowiczów z FM. Takie teksty na kilometr pachną mi manifestacja właściwą dla małych dzieci a nie dorosłych ludzi . Na BD, wbrew pozorom, pisze bardzo wiele osób z FM, i to, sądząc po rejestracjach, już od dawna. Jak tylko się czasem zastanawiam, jak ludzie mają czas na 2 -3 fora??? Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 07.04.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Będę się upierać że to kilkadziesiąt osób .Jeśli ktoś ma inne dane , niech je pokaże . A rejestracje od dawna ma może z 20 . Zresztą nie o to mnie chodzi . Nie widzę sensu zadawania takich pytań na FM poza dziecinna manifestacją . Skoro są osoby które z sukcesem przeniosły siebie i swój dziennik na BD to chyba tamto forum jest właściwym miejscem na udzielenie odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.04.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Jak tylko się czasem zastanawiam, jak ludzie mają czas na 2 -3 fora??? no jak się chce, to sie ma http://img240.imageshack.us/img240/3439/oczkoyt4.gif a korzyść z tego taka, że już w zasadzie opanowałam ten skrypt bo okazało się że kilka innych for ma coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 10.04.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 Szybkość działania nowego FM trochę się poprawiła, ale dalej w momencie otwarcia kilku wątków na raz strasznie "muli":(A może tylko u mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 11.04.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Spróbuj Google Chrome albo Opera 10.51 - śmigają, że nie ma czasu okiem mrugnąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.04.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 W nowej Operze problemem może być domyślne ukrycie starego paska zadań - zamiast niego jest połówka dużej litery 'O'aby przywołać pasek: lewy klik myszy na literze 'O' i zaznaczenie (kilk) przy "Pokaż pasek menu" - zobacz >> http://img151.imageshack.us/img151/2845/opera1051.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jani_63 11.04.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Spróbuj Google Chrome albo Opera 10.51 - śmigają, że nie ma czasu okiem mrugnąć! Nie wiem jak się sprawuje nowa Opera, ale Chrome przy kilkunastu (a bywa i więcej) kartach jest niestrawne i ma bardzo pod górkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts