Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uciekamy z tego forum!!!

marekas5

Recommended Posts

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gwoździku, bo zapisz sobie zdjęcie na kompie 600x coś tam - większe serwer raczej przełknąć nie może :(

Nie wklei Ci się zdjęcie większe niż jest w rzeczywistości.

.

.... słuchajcie ... ja to WIEM !!! :)

... Jeszcze raz wyjaśnię o co mi chodzi ...

Adresu zdjęcia o rozdzielczości 640x480 NIE można wkleić do "okienka" ... bo pokazuje od razu, że "Remote file is too large" ...

Można tylko trzeba trochę na około.

Najpierw ściągnąć na kompa, a dopiero później wklejać.

0096-1..jpg

Wcześniej nie zwróciłem uwagi że zdjęcia z netu w rozmiarze powyżej 640x480 nie wchodzą.

A swoją drogą to ciekawe że wpis adres obrazka pozwala na obejście tego ograniczenia ;)

W nowej Operze problemem może być domyślne ukrycie starego paska zadań - zamiast niego jest połówka dużej litery 'O'

aby przywołać pasek: lewy klik myszy na literze 'O' i zaznaczenie (kilk) przy "Pokaż pasek menu" - zobacz >> http://img151.imageshack.us/img151/2845/opera1051.jpg

O żesz... ponury63, znowu mi pomogłeś, od paru tygodni męczyłam się z tą wkurzającą połówką "O":bash:

I właśnie, przed chwilą, pozbyłam się!!!:D

Akurat dla tego przykładu użyję Twojego zdjecia.

Po dodaniu zdjecia jesli najedziesz na nie kursorem powinno się automatycznie obrysować ramką gdzie w lewym górnym rogu pokaże się taki ołówek

[ATTACH=CONFIG]1587[/ATTACH]

Mam tak i ołówek nie jest czynny osobno; całe okienko jest aktywne jednakowo:

bez

Jeśli teraz klikniesz ten ołówek powinno się otworzyć takie okno

[ATTACH=CONFIG]1588[/ATTACH]

W nim możesz wybrać zarówno położenie zdjęcia na stronie forum,

jak wielkość wyświetlania.

Nic z tego, otwiera mi się inaczej:

bez

i w tym okienku nic nie jest aktywne (widać kursor na herbatce). Piję więc melisę znów ;)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 11 months później...
  • 1 month później...
Ktoś znowu coś udobrzył:bash: kiedyś mogłam sobie pisać posta, oderwać się, popracować a potem do niego wrócić i kontunuować, a ostatnio wystarczy że na chwilę przerwę pisanie, nawet nie na 5 minut i po kliknięciu "zatwierdź odpowiedź" wyskakuje napis: nie jesteś zalogowany! i całą twórczość nieodwracalnie diabli biorą:mad: pomału przyzwyczajam się do zaznaczenia całej wypowiedzi przed wysłaniem ale jeszcze nie zawsze pamiętam, nawyki jednak biorą górę i jest to mocno wkurzające!