mp520778 03.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam, Mam taki problem, mianowicie, wykańczam mieszkanie, w domu dwu lokalowym, na piętrze, chcę na wylewce ( styropian 5cm + wylew 5cm) położyć parkiet, tylko mam pewne obawy co do jego żywotności, mianowicie czy nie będzie mu szkodziło to iż parter nie będzie użytkowany co za tym idzie w zimie nie będzie ogrzewany i czy to nie będzie miało wpływu na wilgotność posadzki, co może spowodować różne skutki uboczne parkietu. Jak myślicie jak to może wyglądać?Warto położyć parkiet czy też panele i poczekać na wprowadzenie się lokatorów na parter. PozdrawiamPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.04.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 jedno i drugie nie nadaje się do obiektów, które są przez dłuższy czas bez pańskie np. nie ogrzewane. Zniszczysz parkiet i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom tom 07.04.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Niezgadzam się z kolegą.Możesz śmiało układać parkiet .Jeżeli chcesz mieć pewność że parkiet jest dobrze związany z posadzką użyj kleju dwu składnikowego.PS ciekawe co ma sobie ułożyć właściciel mieszkania na parterze, ten to pewnie ma ból z wyborem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 08.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Parkietowi nie zaszkodzi niska temperatura. Drewno źle znosi zmiany wilgotności (pęcznieje lub się kurczy - im gorzej zabezpieczone tym mocniej reaguje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 08.04.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Uważam, że odpowiedż "Jarekura jest bezdyskusyjna. Nowy, nieogrzewany budynek plus drewniana podłoga - tego nie można pogodzić w kategoriach jakościowych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts