Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sterowanie roletami

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To będzie Elmes

... wole klawisze niż ganiać za pilotem....

jeżeli spojrzysz na pierwsze posty w temacie 18.04.2010

to dopowiem tylko że dalej nic sie nie zmieniło :)

wszystko działa

a za pilotem nie musisz ganiać tylko traktuj go jako swój, (bardzo pomocne urzadzenie)

to nie pilot od telewizora że kazdy go musi mieć :)

Pozdrawiam Staszek 1/2 Marioli

Gość grend
jeżeli spojrzysz na pierwsze posty w temacie 18.04.2010

to dopowiem tylko że dalej nic sie nie zmieniło :)

wszystko działa

a za pilotem nie musisz ganiać tylko traktuj go jako swój, (bardzo pomocne urzadzenie)

to nie pilot od telewizora że kazdy go musi mieć :)

Pozdrawiam Staszek 1/2 Marioli

tzn mam go sobie przywiązać jak bryloczek ??? Jakoś sobie tego nie wyobrażam

• 4 years później...
  • 1 month później...
  • 1 year później...
Proszę o pomoc w ustawieniu grupy rolet w sterowniku elmes at 6h. Posiadam dwa sterowniki połączone ze sobą i główny włącznik od zamykania rolet w holu. Nie chcę mieć żadnych grup tylko żeby główny włącznik zamykał i otwierał rolety w całym domu. Teraz jest tak że naciskam raz zamykają się rolety w kuchni i salonie tj 4 rolety a po ponownym naciśnięciu idzie reszta rolet. Jak zrobić żeby szły wszystkie rolety. Coś ze zworkami trzeba przestawić. ?

Qiuru mam identycznie w holu centralny klawisz do podnoszenia/opuszczania rolet w całym domu.I we wszystkich puszkach od przycisków do rolet zamelowskie przekaźniki . Sam klawisz centralny przekaźnika nie ma .Tak mi na etapie instalacji założył elektryk i działa . Natomiast spec od alarmów kręcił nosem na to rozwiązanie bo jak twierdził uniemożliwia to mu sterowanie roletami poprzez centralkę alarmu .

Na zamelowskich to się nie znam ja mam st6h od elmesa ale pokombinowalem i zrobilem. Zworka jp 1 i 2musi być pusta i zamyka się cały dom. Co do grup to nie rozumiem tego ani trochę. Mam natomiast inne pytanie. Gdy rolety są całkowicie zamknięte lub otwarte trzeba przycisk nacisnąć dwa razy żeby zadziałały a gdy rolety są już lekko ruszone wystarczy jednokrotne naciśnięcie i działa. W czym problem ?