olek.k 03.04.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 WitamMam problem nie wyrobię się w czasie z oddaniem budynku do użytkowania, termin był ustalony w umowie kredytowej, czy ktoś to przerabiał?? Da się dogadać z bankiem o przesunięcie terminuoddania budynku?? Narazie płacę same odsetki właśnie do momentu oddania budynku czyli 24 miesiące od uruchomienia kredytu, i nie chodzi mi o to by przeciagnąć tą "karencję" w spłacie tylko o wydłużenie terminu oddania budynku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 05.04.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Najprościej - zadzwoń do banku i popytaj. Powinni dać ci podpisać aneks do umowy kredytowej i przesunąć termin odbioru domu, zwłaszcza jeśli wykażesz im, że opóźnienie nie wynika z twojej winy czy jakoś tak. A żeby ktoś tutaj podał ci konkretną odpowiedź musiałbyś chyba trochę więcej na temat samego kredytu napisać, bo bank bankowi nie równy i różne zwyczaje w nich panują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 05.04.2010 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 tak wiem mam zamiar skontaktować się z bankiem, bank to Millenium. Pytam poprostu jak to wygląda czy są szanse na dobre rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.04.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dopiero co przerabiałam. Złożyłam podanie, milion kwitków, przyszedł pan na kontrolę z banku, nie bardzo umiał sobie poradzić z procentami zaawansowania prac, ale dałam mu plik w .xls to mu się lepiej zrobiło. I przygotowano aneks do umowy. Tyle. Ważne : złożyć podanie o zmianę przed terminem, którego nie dotrzymasz.Z tego co widzę to formalność (dość czasochłonna, ale jednak) przynajmniej w Nordea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 05.04.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dopiero co przerabiałam. Złożyłam podanie, milion kwitków, przyszedł pan na kontrolę z banku, nie bardzo umiał sobie poradzić z procentami zaawansowania prac, ale dałam mu plik w .xls to mu się lepiej zrobiło. I przygotowano aneks do umowy. Tyle. Ważne : złożyć podanie o zmianę przed terminem, którego nie dotrzymasz. Z tego co widzę to formalność (dość czasochłonna, ale jednak) przynajmniej w Nordea. Dziękuję bardzo, Nefer. Co to za kupa papierów?? jestem przed ostatecznym terminem, nowy termin ustala bank ??, przedłużają termin oddania , a rate juz płacisz normalnie czy to też obligatoryjnie przedłuzają ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.04.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 U mnie - sama wpisałam daty jakie sobie życzę. Jeśli do 3 m-cy - procedura jest skrócona. Jeśli dłużej - wersja hard core : zaświadczenia o zarobkach, aktualny wypis z KW, oględziny rzeczoznawcy z banku, wypełnione dane osobowe kredytobiorców (dłuuugie ). Nie mam pojęcie jak jest z ratą, bo u mnie oddanie nie wpływa na całokształt. NIe zmienia się termin spłaty kredytu ani liczba rat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek.k 05.04.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dzięki Nefer, a ma ktoś doświadczenia z tą sprawą w Millenium ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 05.04.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Nie ma za co - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts