mnowak355 04.04.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 WitamMam warsztat stolarski zajmujący się wykonywaniem mebli na zamówienie, od jakiegoś czasu myślę o wykonaniu strony internetowej w której było by możliwe zamówienie i automatyczna wycena mebli np. kuchennych, garderób, szaf.Chciałbym zapytać szanownych forumowiczów co myślicie o takim pomyśle.Czy jeśli zamawialibyście takie meble to razem z montażem, czy jest jakiś procent którzy montowali by je sami, oczywiście po dostarczeniu na miejsce.Jakimi meblami bylibyście zainteresowani: raczej tańszymi z płyt laminowanych czy może droższymi z płyt oklejonych okleinami naturalnymi.Czy chcielibyście mieć jakieś wzory do wyboru czy raczej korzystacie z projektów projektantów wnętrz.Jeżeli kogoś zainteresuje wątek proszę wypowiedzi jak wyobrażacie sobie taki zakup mebli. Wszelkie sugestie będą mile widziane. Jak to dziecko się urodzi pomyślę na rabatami dla najbardziej pomocnych odpowiedzi.Chętnych zapraszam również do wątku : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?125668-STOLARSTWO-Meble-wn%C4%99trza-mog%C4%99-doradzi%C4%87 w którym odpowiadam na tematy związane z meblami.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 06.04.2010 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 popdnoszę ..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 07.04.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Myslę, że to jak najbardziej dobry pomysł. Bardzo dużo osób kupuje meble przez neta. Sama do takich należę. Jednak z mojej strony obawiałabym sie efektu końcowego. Broń Boże nie wątpię w Twoje zdolności, chodzi o to, że kupując kanapę przez internet widzę na zdjęciach co kupuję, a kupując mebel na zamówienie mogłoby sie okazać, że nie spełnia on moich oczekiwań i rodzi sie problem reklamacji na odległość. Ale sa i tacy, którym to nie przeszkadza.Jeżeli chodzi o materiały to każdy ma inne gusta, na pewno będą i tacy co nie oszczędzą na materiale i wezmą droższą wersję z montażem.Wydaje mi się, że jeżeli ktoś decyduje sie na meble na zamówienie to już w głowie ma jakis obraz jak on miałby wyglądać. na pewno warto byłoby stworzyc na stronie galerię swoich prac.Poszperaj w necie i zobacz jak wyglądaja strony firm stolarskich.Z całym sercem popieram Twój zamysł i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.04.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Większość rzeczy kupuję przez internet (od samochodów po mleko ) Na pewno to bardzo dobry pomysł - sama stoję przed wyborem garderoby. Gmerałam po necie (w Ikei można sobie szafę sklecić i wycenić) w Komandorach ... To bardzo przydatne, choć na pewno sama nie złożę tego wszystkiego do kupy (liczę na moją panią architekt - ona przygotuje projekt). Ale projekt na pewno wyśle w kilka miejsc do wyceny. I taka informacja na stronie jest ważna : -przyślij projekt - wycenimy. Ostatnio oglądałam jakąś stronę z aranżacjami szaf i garderób. Bardzo fajne były zdjęcia - a co najważniejsze były opisane : że konkretne drzwi przesuwne to np. szkło lakobel i płyta laminowana (czy coś innego). To bardzo pomaga wybrać to co mi się podoba. Bez tego nie wyobrażam sobie dobrej strony. Dobrze też dać "słowniczek" materiałów - patrząc po sobie - ciężko odróżnić jeden materiał od drugiego (płyty laminowane, fornirowane etc) Dobrze też podać jakąkolwiek orientacyjną cenę (np. za metr kw, albo przykład mebla z ceną ) dla poszczególnych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 08.04.2010 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 WitamSerdeczne dzięki dziewczyny że zechciałyście odpowiedzieć na pytanie. Co do obaw Amor myślę o przygotowaniu kilku wzorów co w połączeniu z dość dużą ilością kolorów może być dość szeroką ofertą.Jeżeli chodzi o odpowiedź od Nefer to słowniczek to faktycznie przydatna rzecz dla Was jako klientek, w razie obaw myślałem również o wykonaniu próbników kolorystycznych materiałów i w razie obaw zamawiającego wysyłanie próbki w celu wyboru konkretnego koloru.Napiszcie proszę co myślicie o pomyśle wykonywania bezpłatnego renderingu zamawianego mebla.Pozdrawiam i jescze raz dziękuję za odpowiedź mnowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkoziol11 18.07.2016 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 (edytowane) Jak dla mnie to jest to całkiem niezły pomysł. Sam często kupuję meble przez internet, tak jest łatwiej, szybciej i taniej. Edytowane 18 Lipca 2016 przez joliska Za kolejny link dostaniesz bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniarka 18.07.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 My kupiliśmy sofę, zresztą polecaną na forum i stół i jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol112 09.10.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2018 Przez Internet to może nie być dobry pomysł. Warto pojeździć sobie po sklepach i fizycznie dotknąć mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts