Gość Piotr07 30.01.2004 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2004 Proszę o cenę za całość zadania! Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr07 08.02.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 Czy nikt nie zetknął sie z wykonywaniem izolacji cieplnej i wodnej metodą natrysku i wylewania pianki poliuretanowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Winiarski 09.02.2004 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Ja natknąłem się na tą metodę w Niemczech. Halę 24m*36m docieplała firma holenderska metodą natryskową. Byłem świadkiem jak ta hala spłonęła w ciągu 12 minut po dziesięciu przyjechała straż pożarna zanim wyskoczyli z samochodu było po hali. Hala była w konstrukcji stalowej, dach pokryty blachą i od spodu natryśnięta pianka poliuretanowa. Dodam pianka miała atesty!!!! ( chyba jako nierozprzestrzeniającej ognia) a płomień rozprzestrzeniał się jak po powierzchni benzyny. Firma holenderska płaciła horendalne odszkodowanie. NIE POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr07 09.02.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 no to jestem zmatowany- bo twierdzą, że pianka jest nie palna. Ale dzieki za przestrogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts