mtsw466 05.04.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Mam pytanie czy woda i kanalizacja mogą być poprowadzone w jednym wykopie czy muszą być położone w dwóch różnych wykopach. Mam wyprowadzenie kanalizacji i doprowadzenie wody do domu wg projektu przyłączeniowego poprowadzone równolegle do siebie w odległości około 2 m. Te dwie instalacje biegną około 5-6 metrów do prostopadle usytuowanych głównych kanałów ściekowych i rury z wodą. Położenie ich osobno podwaja koszt inwestycji. Dodam jeszcze że kanalizacja leży bliżej domu i trzeba dodatkowo wykonać studzienkę. Woda biegnie kawałeczek dalej i musiałaby tą studzienkę jakoś wyminąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 05.04.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Nie wolno w jednym wykopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 05.04.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Jak wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dnasil 13.04.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 witam podlanczam sie pod pytanie tylko ze z woda czy na warszawe jest jakis warunek ze moze byc tylko 1 kolanko miedzy domem a woda ktora jest za ogrodzeniem lecz nie w lini prostej trzeba ja 3 razy zlamac. dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 13.04.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 witam podlanczam sie pod pytanie tylko ze z woda czy na warszawe jest jakis warunek ze moze byc tylko 1 kolanko miedzy domem a woda ktora jest za ogrodzeniem lecz nie w lini prostej trzeba ja 3 razy zlamac. dzieki za pomoc Nie jestem z Warszawy ale pierwsze słyszę o takim warunku. http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,469/Itemid,41/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 13.04.2010 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Gabula, Zbigniew - w naszej wsi dwa lata temu położono kanalizację, jej główna nitka idzie pod główną linią magistrali wodociągowej !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 A to dlaczego nie wolno?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 13.04.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 W moim mieście taki numer nie przejdzie, też byłam zainteresowana takim rozwiązaniem ze względu na szczupłość miejsca, ale moja pani projektant powiedziała, że tak nie można, a poza tym nikt mi tego nie odbierze. Z ciekawości poszłam zasięgnąć języka do naszych miejskich wodociągów i tam również usłyszałam, że to wykluczone i niezgodne z przepisami. Dalej nie wnikałam i zrobiłam w dwóch wykopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 13.04.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Nie ma takich przepisów, jedynym jest normatywna odleglość kanalizy od wody a ta jest zależna dodatkowo jeśli jest mniejsza od normatywnej od zakladu wodociągów i kanalizy. Nie ma żadnych przeciwwskazań aby nie robić tego w jednym wykopie. Każy gada co mu pasuje ale przepisy są takie same. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.06.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 ....... można w jedym wykopie !!!...tylko że ten wykop musi mieć jakieś 2,5 m szerokości ......no ale jak koś chce kopać to czemu nie ??? Dnasil.. MPWiK dopuszcza na pw jedno załamanie ( ale są odstępstwa ! )Masz warunki ze Starynkiewicza ?pzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts