wojgoc 30.04.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 marian,przeczytaj ten artykuł a potem pisz o unormowaniach w KC.co innego jest partycypowanie w utrzymaniu plotu a co innego zwrot kosztów budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 30.04.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 marian, przeczytaj ten artykuł a potem pisz o unormowaniach w KC. co innego jest partycypowanie w utrzymaniu plotu a co innego zwrot kosztów budowy. moje Sprawa pokrycia kosztu płotu jest w kodeksie cywilnym unormowana. coś nie teges??? cos nie zrozumiałe co napisałem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.04.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 a co wg Ciebie oznacza sprawa pokrycia płotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.04.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 a co wg Ciebie oznacza sprawa pokrycia kosztu plota?KC normuje kwestie utrzymania wspólnego płotu ale nijak to sie ma do budowy płotu - jesli Ci sasiad powie , ze ta kwestia go nie interesuje to nie zmusisz Go na partycypacji w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 20.05.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Z tego co wiem to płot ZAWSZE stawia się w osi granicy - tzn 50% płotu na naszej ziemi, 50% na stronie sąsiada, bez względu na to kto za niego płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 20.05.2010 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Nikt Ci nie każe robić płotu stojącego dokładnie na granicy osią. Możesz zrobić płot tak, że będzie stał w linii swoją krawędzią zewnętrzną, możesz go odsunąć ile Ci się podoba od tej granicy... Ważne tylko, abyś to robił na swojej działce, a nie na działce sąsiada W przeciwnym razie czeka Cię rozbiórka, jeśli sąsiad się spieni. Najlepsze jest to, że od strony sąsiada płotu do 2,2 m wysokości nie trzeba nigdzie zgłaszać Właśnie jestem po wizycie w starostwie, gdzie chciałem zgłosić zamiar grodzenia się. Mam działkę w drugiej linii zabudowy z dojazdem poprzez ustaloną służebność na działce sąsiada. Pani w urzędzie po konsultacjach stwierdziła, że nie muszę niczego zgłaszać i mogę się grodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 20.05.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Z tego co wiem to płot ZAWSZE stawia się w osi granicy - tzn 50% płotu na naszej ziemi, 50% na stronie sąsiada, bez względu na to kto za niego płaci. masz złe informacje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 20.05.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Z tego co wiem to płot ZAWSZE stawia się w osi granicy - tzn 50% płotu na naszej ziemi, 50% na stronie sąsiada, bez względu na to kto za niego płaci. Zte go co wiem to płotu prawie NIGDY nie stawia się w granicy a zawsze na swoim. Płot z reguły przeżyje sąsiada a nowy sąsiad może mieć inne zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 20.05.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 rzeczywiście - macie racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.05.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 a czy jak sie taki płot stawia jest obowiązek zawiadomienia sąsiada o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 20.05.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Jeżeli potrafisz wybudować bez wchodzenia na jego działkę - to nie musisz:) Jaki by on nie był ten sąsiad, po prostu wypada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.05.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 mój ma wszystko w d...e, stawia sobie bez uzgodnienia i do tego po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooksana 24.05.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 A mój jest gburem - jest nowy , nowszy niż ja:)) i nawet zwyczajowego "dzień dobry" nie wykrzesi pomimo, że jestem kobietą, raczej w podobnym wieku i znamy sie z widzenia już od dawna i raz nawet sama mu sie ukłoniłam ( z zasady - wita się kulturalniejszy) a on dalej nic - nie wiem więc jak się zachowa w sprawie płotu, bo wygląda na takiego, co to mu wszystko przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.05.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 ooksana,czemu takich dwoch jak Twój i mój nigdy sie nie buduja obok siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts